AJUTOR!!! Vedenii sau problema a somnului?

11-09-2013
add.05
Nu este medic/terapeut
add.05
De cateva zile nu dorm chiar atat de bine, ma trezesc (nu in fiecare zi) la aceeasi ora : 4.00-5.00 dimineata cu privirea fixata intr-un loc, in cazul meu ma uitam fix la o floare si aveam impresia ca vad o umbra de barbat, apoi tresaream si ma ghemuiam in coltul patului speriata deoarece nu stiam daca e real sau nu. Pentru inceput ma trezeam (asa cred, pentru ca aveam ochii deschisi si nu aveam nicio activitate motorie) si ma uitam pe pereti sau tavan, apoi incepusem sa ma trezesc la acelasi interval orar adica : 4.00-5.00 dimineata cu privirea fixata catre planta din camera si vedeam o silueta masculina(ma rog, umbra), dupa acesta intamplare am tresarit speriata si m-am ghemuit, mi-am aprins veioza si asa am adormit pana dimineata, cea mai recenta scena s-a intamplat in aceasta dimineata, scenariul fiind aproximativ la fel: acelasi interval orar, lipsa activitatii motorii a membrelor, cu privirea fixata catre planta respectiva unde am vazut aceeasi silueta neagra si o fata alba de data aceasta, ca si data trecuta, am tresarit, m-am bagat in patura speriata, si abia am avut curajul sa aprind veioza si laptopul pentru a-mi lua gandul de la intamplare, gandindu-ma ca a fost doar un vis, si am adormit cu veioza aprinsa din nou. Am povestit intamplarea mea, iar cunoscutii mi-au recomandat sa fiu mai activa pe plan spiritual, sa spun o rugaciune inainte de culcare, sa folosesc mir si aghiazma cu busuioc, chiar sa dau si cu tamaie, fiind speriata si practic obosita psihic nu stiu ce sa fac mai intai, am cautat si pe internet despre problemele somnului dar nu m-am regasit in vreo problema 100%, nu am o ora fixa de somn, dar totusi nu inteleg ce se intampla cu mine, simt ca imi pierd mintile mai ales dupa acele intamplari si chiar nu stiu ce sa mai fac sa am un somn fara probleme.Ma poate ajuta cineva? Sunt practic ravasita!!
14 comentarii
0
11-09-2013, ora 21:51
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
propunere:
1. scoate floarea din camera in care dormi - pt o perioada
2. dormi cateva nopti din start cu veioza aprinsa

numai bine,

nimeni nu-ti face rau.doar gandurile tale
p.s.
ai vazut cumva vreun film.
sau
ti-a povestit cineva...
p.s.1
se stie ca visele (sigur a fost vis) sunt ceeace vedem si mai ales gandim-INAINTE DE culcare
0
11-09-2013, ora 22:59
add.05
Nu este medic/terapeut
add.05
multumesc frumos de sfat. floarea e dusa afara din casa, ma gandeam sa incerc fara lumina, dar cred ca e mai bine sa am veioza aprinsa pentru orice eventualitate.sincer vazusem un film acum ceva timp, dar nu inainte de a se intampla toate astea si de povestit nici atat, probabil ai dreptate, inainte de culcare ne zboara gandul departe..
0
11-09-2013, ora 23:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ add.05

Chemati preotul sa faca o sfestanie, rugati-va sa va spovedeasca in aceeasi zi si apoi sa va citeasca Moliftele Sfantului Vasile.
0
12-09-2013, ora 01:22
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Add.05: toate recomandarile primite pana acum sunt bune... insa sunt doar solutii de moment.
Iti trimit mesaj privat.
0
12-09-2013, ora 21:52
add.05
Nu este medic/terapeut
add.05
Cristina Stoian astept mesajul tau privat, sa fie oare vreo problema cu mine pe fond psihic?
0
12-09-2013, ora 22:11
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Este o anxietate usoara ! Incercati intai cu ceai sedativ de la plafar, aromoterapie, extraveral de la farmacie...
0
12-09-2013, ora 22:26
add.05
Nu este medic/terapeut
add.05
Am luat ceai, dar nu sedativ de la plafar, ci ceai de tei, sunt dispusa sa incerc orice :)
0
15-09-2013, ora 14:47
Mihai_1991
Nu este medic/terapeut
Mihai_1991
Daca ti s-a intamplat si sa nu te poti misca o vreme (ai mentionat de lipsa activitatii membrelor), poate fi fenomenul de paralizie in somn: en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis
0
29-01-2015, ora 23:17
denisa200
Nu este medic/terapeut
denisa200
Posibil sa fie paralizia in somn. Si eu am patit de cateva ori dar din fericire cunosteam detalii despre acest fenomen si am stiu ce mi s-a intamplat. De regula persoanele care sufera de anxietate patesc asta si am mai citit si ca dormitul pe spate duce oarecum la asta. Incearca sa scapi de anxietate si sa te relaxezi, sa nu te uiti la filme de groaza, sa nu adormi pe spate iar daca cumva te trezesti iar in starea aceea, chinuie-te sa misti un picior, deget, orice parte a corpului si astfel iti vei recapata capacitatea de a te misca si "silueta" va disparea. La mime functioneaza, cand patesc asta ma chinui din rasputeri sa misc un deget macar, iar in momentul in care reusesc imi si revin.
0
15-05-2015, ora 01:54
ema19
Nu este medic/terapeut
ema19
Buna seara!! As avea si eu nevoie de un sfat, de un ajutor, trec si eu prin ceva asamanator.Acum cateva luni am avut si eu astfel de vedenii care m-au speriat ingrozitor.intr-o noapte am vazut un nor mare de insecte deasupra mea si in alta seara o femeie cu un copil in brate venind catre mine, la aceste fazereactia mea a fost sa strig dupa mama'prima data am rsarit din pat si am fugit fara sa realizez, a doua oara nu m-am putut misca deloc.au trecut cateva luni de atunci si am dat uitarii, insa ieri seara din nou a aparut acel nor de insecte si am strigat iar dupa mama mea.E ceva ce nu pot sa inteleg.Va rog daca imi puteti oferi vreo explicatie v-as fi tare recunscatoare.O noapte buna sa aveti :)
0
18-05-2015, ora 20:05
costea93
Nu este medic/terapeut
costea93
Te-as recomanda sa incerci un antistresant si un calmant natural ca Pax+ forte sau Mistik, calmeaza sistemul nervos si te va ajuta sa dormi strins si mai bine, principala problema vine din subconstientul tau.
0
06-06-2015, ora 08:47
cristinna cojocaru
Identitate neconfirmată
cristinna cojocaru
Buna dimineata,
Cum ar fi sa stiti ca problema dvs este rezultatul si nu cauza situatiei in care sunteti? Adica, nu insomnia este situatia dificila, ci rezultatul situatiei dificile?
Si cum ar fi sa stiti ca puteti rezolva prin psihoterapie sistemica (indiferent daca aveti sau nu raspuns pentru intrebarea dvs. "Este sau nu afectiune psihica?")

Alegeri inspirate!
0
22-06-2015, ora 15:24
cristinna cojocaru
Identitate neconfirmată
cristinna cojocaru
Buna ziua,
cum sunteti? Ati gasit ajutorul cautat?

Cu stima,
Cristina Cojocaru
0
23-02-2017, ora 03:18
Marinela 02
Nu este medic/terapeut
Marinela 02
Buna seara! Ma poate ajuta cineva, va rog. Am o problema asemanatoare. De cateva seri ma trezesc la ora 00:24 cu privirea fixata intru-un loc si vad un paianjen foarte mare galben, Dar nu stiu ce se intampla cu mine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia este implicată în apariția durerilor de spate
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  •