Amorțeală permanenta picioare, pierderea auzului...

01-10-2017
Elliea
Nu este medic/terapeut
Elliea
Tatăl meu are 68 ani, 1, 65 m, 110 kg. De ani buni are probleme cauzate de coloana. A avut foarte des dureri destul de mari de spate. A fost diagnosticat cu discopatie lombara, după care diagnosticul a cuprins și zona cervicală. Medicul neurolog bănuiește că ar putea fi vorba și de o stenoza a canalului lombar. În ultimele luni, durerile au mai slăbit, dar s-a instalat o amorțeală a picioarelor care apărea sporadic in trecut, dar acum e permanenta.
In plus, nu mai poate merge mai mult de 5-10 min. fara sa înceapă să-i tremure picioarele și sa nu mai poată, efectiv, sa stea in picioare. Oriunde merge, are un scăunel cu el; la cumpărături nu merge decât în supermarket, ca să se poata sprijini de căruciorul de cumpărături.Mai rar îi amorțește ușor și câte o mana. De aproximativ 2 luni, de când a lucrat in gradina in arșiță, si-a pierdut parțial auzul într-o ureche, și-a mai revenit, apoi auzul a suferit încă o deteriorare.
Cu mai mulți ani în urmă, i s-a spus că "de operația la coloana nu scapa".
Tatăl meu a fost tratat foarte superficial de neurolog, nu a primit nicio explicație, niciun prognostic, nicio cale de urmat. Suferă de anxietate, în ultimă perioadă are atacuri de panica cu tensiune arterială foarte mare.
As vrea să știu dacă ar putea fi vorba de micro-accident vascular cerebral, sau problema e doar la coloana și ce investigații ar putea face(de ex., daca RMN-ul ar avea vreo relevanță), daca ne putem gândi chiar la paralizie.
Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns