Anticonceptionale +pilula de a doua zi in exces

16-03-2019
annemarie93
Nu este medic/terapeut
annemarie93
Buna ziua, am 26 de ani si o trauma legata de posibilitatea de a ramane insarcinata.
Activitatea mea sexuala inseamna un contact sexual/luna. Din cauza acestor frici, desi am avut contact protejat cu prezervativ, am luat cate o pilula de a doua zi in lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2018.
Pe 19 februarie am luat ultima, menstruatia a venit initial ca o scurgere minora, pe 2 martie, menstruatia trebuia sa vina aprox pe data de 4. Pe 3 martie am inceput yasmin. De pe 2 martie sangerez pana in prezent. E 16 martie. Deloc abundente, dar exista, ceva e anormal, menstruatia mea dureaza 7 zile si eu elimin de 14 zile deja.
Saptamana viitoare voi avea un contact sexual, cel mai probabil voi avea din nou teama si voi lua pilula.
Intrebarea e urmatoarea: ma pot baza pe yasmin? pot avea incredere ca in stadiul in care se afla corpul meu bombardat cu hormoni, yasmin isi face treaba?
daca iau din nou escapelle sunt sanse sa nu ma mai protejeze?
va rog sa ma ajutati...sunt disperata, speriata, nu stiu cum sa procedez, nu pot ajunge la medic in timp util pt a decide.
Multumesc!
1 comentarii
0
19-03-2019, ora 09:20
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

pilula de urgenta este numai pentru situatii de urgenta, ea nu se administreaza suprapus cu alte contraceptive; continutul de hormoni din pilula de urgenta este foarte mare de aceea nu este indicat sa fie folosita decat maxim de doua ori pe an. Daca administrati corect Yasmin conform indicatiilor medicului si ale prospectului nu aveti de ce sa va faceti griji


O zi buna,
Clinica Medicala Marie Stopes
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul