Anxietate incurabila

21-01-2020
star
Nu este medic/terapeut
star
Buna seara. Nu mai suport starile de anxietate.. Oare chiar nu se vindeca? De 4 ani de cand mi s a declansat anxietatea generalizata, nu mai am viata normala. Am incercat cipralex, serlift, eglonyl si acum efectin.. Niciunul nu m a ajutat, doar m au mentinut pe linia de plutire. E posibil sa nu mi se potriveasca niciunu!l? Sau sa fi fost doza prea mica? La toate tratamentele de mai sus, am luat doza minima... Deci nu mai suport aceste stari:frica, derealizare, ameteala toc, si multe altele. S a vindecat cineva de anxietate? Sunt disperata si doresc din tot sufletul sa revin la normal, pt ca nu mai suport aceste stari, pe care le am zilnic de 4 ani...
12 comentarii
1
21-01-2020, ora 22:18
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună seara,

Ințeleg că vă este foarte greu cu aceste simptome pe care le aveți de câțiva ani de zile.
Referitor la medicaţia anxiolitică trebuie să ţineţi constant legătura cu medicul psihiatru care vă prescrie schema de tratament. Acesta trebuie să vă moniorizeze starea psihică şi ȋn funcţie de rezultate să vă ajusteze dozele ori să vă schimbe schema de tratament.

Tulburările de anxietate se caracterizează prin următoarele simptome:
- anxietate excesivă, cronică;
- îngrijorări persistente, percepute ca necontrolabile;
- hiperactivare neurofiziologică (încordare musculară, iritabilitate, dificultăţi de concentrare, oboseală crescută, tulburări de somn);
- comportamente evitative sau de neutralizare a anxietăţii (repetiţie ritualică, căutarea excesivă de asigurări că totul e bine, încercarea de a elimina orice incertitudine, de a fi în control).

Pentru tratarea anxietătii, sunt foarte eficiente şi ședințele de psihoterapie cognitiv-comporamentală. În cadul acestor ședințe veți învăța cum să vă relaxați prin diferite tehnici validate ștințific, veți învăța cum să respirați corect (diafragmatic) și să vă reglați ritmul cardiac, veți obține o reducere hiperactivării neurofiziologice, tratarea simptomelor fiziologice, inducerea stării de clam, un somn ma bun, creșterea productivității și a energiei, dobândirea sentimentului de încredere în sine și de siguranță în situațiile pe care le evitați sau le suportați cu dificultate.
De asemenea, veți aplica tehnici pentru modificarea funcționării atenției (defocalizarea de pe senzațiile fiziologice) și a modului de gândire (identificarea, contracararea, costrucția de alternative raționale, decatastrofarea etc.).

Sănătate şi o seară liniştită!
1
22-01-2020, ora 19:01
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Buna seara.

Tratamentul medicamentos este recomandat sa il continuati sub supravegherea medicului. Mergeți la un nou consult, poate este nevoie de modificarea schemei medicamentoase. În paralel va recomand sa faceti psihoterapie. Căutați un psihoterapeut specializat în psihoterapie cognitiv-comportamentala.
2
27-01-2020, ora 14:42
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Din punct de vedere psihologic, anxietatea poate fi privită ca stare (apare in anumite situatii stresante) sau ca trăsătură (face parte din personalitatea persoanei). Daca va confruntați de 4 ani cu ea, cel mai probabil este o trăsătură a personalității dvs. si nu veti scăpa de ea niciodata. Ce puteti face este sa urmați tratament, cu siguranță exista o pastilă care să vă ajute mai mult decat ce ati luat pana acum. Consultati-va cu medicul psihiatru. O schemă psihiatrica nu constă intr-un singur medicament. Posibil si din acest motiv să nu aveți efectul asteptat. De asemenea, ar fi indicat sa urmați constant sedinte de consiliere psihologică și să socializati. O sa învățați tehnici care va vor ajuta in gestionarea anxietatii.
2
29-01-2020, ora 20:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Medicația combinată cu psihoterapia dă rezultate mai bune. Dar, înainte de a face psihoterapie e nevoie de o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență pentru a depista factorii care declanșează și mențin anxietatea, pentru că dacă nu se intervine asupra lor, poți lua tratament mult și bine și atunci când vei întâlni o situație pe care să nu o poți gestiona anxietatea poate reveni. Pot fi și anumite scheme cognitive disfuncționale care în anumite situații să fie stimulate și să blocheze gândirea rațională, cum poate fi și o tulburare de personalitate anxioasă. De aceea e foarte importantă evaluarea psihologică, pentru a ghida intervenția astfel încât aceasta să fie cu succes.
0
17-02-2020, ora 11:51
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate chiar gandul ce-l exprimi la inceputul postarii tale “Nu mai suport starile de anxietate” poate sta la baza faptului ca nu reusesti sa atingi un echilibru. In primul rand e important sa inveti sa traiesti cu nelinistile tale.

E nerealist sa te astepti ca nelinistile tale sa dispara in totalitate, indiferent de tratamentul medicamentos utilizat. Tocmai de aceea e atat de important ca medicatia sa fie combinata cu psihoterapia, ce te invata cum sa reactionezi atunci cand anxietatea isi face simtita prezenta

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
19-02-2020, ora 08:53
flory_florenta
Nu este medic/terapeut
flory_florenta
Buna ziua, sunt insarcinata in 17 saptamani si anxietatea imi da de cap. Am extrasistole zi de zi si mai nou este a 2 oara cand ceva in capul pieptului-stomac ma luat ca niste crampe ce ma jena si la inspiratie. Am facut programare si la cardiolog. Am ganduri de boala, moarte, si frica sa nu mor. Nu imi mai doresc nici aceasta sarcina. Ce fac?? Sunt terminata psihic.
1
19-02-2020, ora 13:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Consultați și un psihoterapeut, care să vă învete sa gestionați situația astfel încât să reușițî să depășiți aceste stâri. Anxietatea se diminuează dacă vă modificați modul de gândire și percepție.Dacă vă doriți copilul merită să luptați pentru el pentru a ieși din această situație. Dacă faceți avort vor interveni remușcările, vă veți învinovăți și nimeni nu vă poate garanta că anxietatea se va ameliora.
0
22-02-2020, ora 17:34
Lorena Mara
Nu este medic/terapeut
Lorena Mara
Bună seara! De trei săptămâni mă confrunt cu stările de anxietate și cu atacurile de panică. Au fost zile în care m-am simțit mai bine, altele mai rău, în sensul că sint o presiune în ceafă, stări de indigestie la stomac, balonare și greață, am stări de neliniște, și agitație, nu dorm decât 5 6 ore pe noapte... Am luat tot felul de ceaiuri, Magne B6 și fără rezultat, am și slăbit câteva kg
Este a treia oară în 2 ani de zile când mi se întâmplă asta... Nu aș vrea să iau medicamente... Ci doar să îmi spuneți ce aș putea să fac să mă vindec!
2
22-02-2020, ora 18:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Căutați un psihoterapeut cu formare cognitiv-comportamentală și faceți niște ședințe de psihoterapie.
Ar fi bine ca acesta să fie și clinician, pentru un diagnostic sigur. În funcție de diagnostic vă trimite și la psihiatru pentru medicație, dar dacă este o formă ușoară sau medie se poate rezolva și prin psihoterapie.
E prima dată când aveți astfel de simptome, sau ele au mai existat și în trecut?
Până ajungeți la psiholog v-ar ajuta să citiți cartea „Dr.Radu Vraști- Ajută-te singur în caz de atac de panică”.
0
22-02-2020, ora 19:03
Lorena Mara
Nu este medic/terapeut
Lorena Mara
Au mai existat și în trecut
0
22-02-2020, ora 19:04
Lorena Mara
Nu este medic/terapeut
Lorena Mara
Și m-am simțit mult mai rău ca și acum... Și unde aș putea găsi aceasta carte?
1
22-02-2020, ora 20:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă au mai existat șî în trecut aceste stări, e nevoie să luați măsuri, ptr ca tulburările recurente se vindecă mai greu. Mergeți de urgența la psiholog. Ptr carte, căutați pe google dupa titlu si autor, o găsiți în format electronic
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •