As dori sa stiu unde ma aflu

12-10-2011
salexx
Nu este medic/terapeut
salexx
De cca. 3 luni am iesit dintr'o relatie care a durat 6 ani (a fost inceputa cand aveam varsta de 15 ani). La inceput m'am descurcat oarecum bine, aveam stari de nervozitate, dar era ceva normal. De cateva saptamani insa, a inceput sa'si faca loc in mintea mea mii de ganduri, care nu imi mai dau pace. Nu pot dormi, nu ma pot odihni, am tot timpul o stare de anxietate si toate astea nu cred ca duc intr'o directie buna. Am incercat cateva pastile ( pasiflora nu stiu cum, bien dormir, magne B6) insa nu pare sa aibe vreun efect. Sunt oarecum constient ca va trece, ca i se intampla oricui, insa in mintea mea se strecoara mereu intrebarea 'Daca nu trece?'. La inceput, aveam doar ziua starile astea, noaptea cand ma puneam in pat fiind linistit, insa acum abia daca reusesc sa dorm cateva ore pe noapte. Realizez ca in mintea mea s'a instalat o anumita forma de depresie, insa.. va intreb pe voi. Poate deveni ceva grav ?
4 comentarii
0
13-10-2011, ora 10:58
alecsiaadina
Nu este medic/terapeut
alecsiaadina
BUNA!
da poate daca nu e trata la timp.Stai de vorba cu un medic psihiatru, el sigur te va vindeca, si nu amana, starile astea sunt graoznice, dar ai sa te faci bine si.gandeste pozitiv.Astept vesti de la tine.
0
13-10-2011, ora 16:34
tema
Nu este medic/terapeut
tema
salexx, se zice ca terminarea unei relatii seamana cu dezintoxicarea. O relatie chiar creaza dependenta si la fel de greu treci peste ea.
Trebuie doar sa ai vointa si rabdare. Cu timpul se estompeaza aceste stari, cu conditia sa incerci sa le ignori in loc sa te gandesti la ele.
Stiu ca este usor de spus, dar chiar se poate si chiar asa se face.
Incearca sa ignori gandurile care iti vin cand vrei sa te culci. Comanda-i creirerului - Vreau sa dorm, Gata!
Nu te mai gandi ce ar fi fost sau ce trebuia sa faci...sau cine stie ce. Implica-te in ceva.
Vorbeste cu un prieten, fa ceva planuri de viitor.
Chiar trece dar trebuie sa ai rabdare si sa nu intrii in panica. Vezi ca daca incepi sa iei pastile, chiar poti sa devii dependent si daca nu scrie acolo. Nu stii cum reactioneaza organismul tau la acele substante.
Incearca sa opresti gandurile despre ce a fost rau, ca sa nu se amplifice starile de nervozitate, iar creierul se se simta " obligat" sa gaseasca solutii.
Tocmai aici este secretul.
Cand incearca sa solutioneze ceva la nivel subconstient, creierul nu te lasa sa dormi. Intelegi?
Nu-i mai da de lucru in directia asta, cauta sa faci treburi zilnice simple la care sa gasesti solutii imediat.
Creierului ii comanzi simplu - NU!
Vointa ta trebuie sa fie mai puternica decat actiunile subconstientului care...uneori se defecteaza.
Mai ales ca ti-ai dat seama si cauti solutii, sigur o sa treci repede peste asta.
In timp, o sa iti amintesti doar ce a fost bun.
Chiar si asta face parte tot din functionarea programata a creierului.
0
13-10-2011, ora 17:21
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
2 sau 3 luni dupa incheierea unei relatii este normal sa existe sentimente de tristete, nesiguranta, adaptare la noul statut, etc. Dupa aceasta perioada, numita "perioada de doliu" simptomele nu se mai justifica decat daca reactia "de doliu" s-a transformat in depresie. Te sfatuiesc sa mergi la un consult psihiatric si daca va fi cazul, sa urmezi un tratament medicamentos, poate si o consiliere.
0
14-10-2011, ora 09:59
salexx
Nu este medic/terapeut
salexx
va multumesc de sfaturi. Aveti perfecta dreptate, e ceea ce gandeam si eu. Dar am si o lipsa de activitate in perioada asta, fapt care nu face bine, se aduna ganduri si reactii, inevitabil. Astept sa incep job'ul, cred ca va fi un lucru benefic in directia asta. M'am mai documentat si am inteles ca un remediu simplu poate fi "distragerea atentiei". Oricum, un alt lucru care statea in calea linistii mele era faptul ca nu'mi comunicam starile, tineam in mine si incercam sa'ndur..Asta e felu' meu de'a fi de cand ma stiu. Dar ieri am avut o discutie cu familia despre problema mea si, m'a ajutat. Am simtit ca nu sunt singur, ca am un sprijin, ca sunt iubit. Aproape instantaneu lucrurile au parut mai simple. Si apropo de al 2'lea raspuns, exact asa ma simteam, ca in sevraj. Imi imaginez ca asa se simte cand te lasi de droguri. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul