As dori un raspuns cat mai urgent despre o alunita

Am 17 ani si am o alunita langa ureche(este mica.1mm maxim 2 diametru)
Acum 2 zile am fost la frizerie shi cand ma tundea cu masina de tuns ma agatzat umpic la alunitza*a trecut cu masina peste ea).Am simtit o mica durere ca o ciupitura dar nu a sangerat.
Cand am examinato acasa avea doar un mic punct negru in varf(probabil ca s-a iritat shi se vindeca)
Bunica mea este medic generalist a examinat-o si a spus ca nu este nici o probema si nici o modificare care sa ingrijoreze.
Nu ma doare dar as vrea sa stiu daca din simplu fapt ca a fost usor traumatizata odata poate produce melanom malign la varsta aceasta???
Va multumesc
Acum 2 zile am fost la frizerie shi cand ma tundea cu masina de tuns ma agatzat umpic la alunitza*a trecut cu masina peste ea).Am simtit o mica durere ca o ciupitura dar nu a sangerat.
Cand am examinato acasa avea doar un mic punct negru in varf(probabil ca s-a iritat shi se vindeca)
Bunica mea este medic generalist a examinat-o si a spus ca nu este nici o probema si nici o modificare care sa ingrijoreze.
Nu ma doare dar as vrea sa stiu daca din simplu fapt ca a fost usor traumatizata odata poate produce melanom malign la varsta aceasta???
Va multumesc
3 comentarii

Examineaza alunita timp de 1-2 luni.Daca nici dupa o luna nu s-a cicatrizat si sangereaza si daca s-a marit ca dimensiune fata de cum era initial, mergi la un medic dermatolog.Daca nu se intampla nimic din toate astea si totul e OK ca si inainte, totul e bine.

multa lumea crede ca sa agati o alunita sau sa o ranesti este periculos...nu exista nici o dovada stiintifica ca acest lucru este adevarat.pana la proba contrarie asta este un MIT

Bună am și eu o întrebare în legătură soțul meu are o alunita lângă gat și de câteva zile sa înroșit în jurul ei și în doare la atingere. Alunita are fire de par în ea. Mulțumesc

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Alunita sau punct negru pe penis si scrot
- 5alunite pe intreg corpul
- 2alunita
- 1alunite pe penis si iritatii in jurul lor
- 3alunite multe iesite pe corp alungite
- 1alunita ciudata
- 1am multe alunite
- 1Alunita cancerigena?
- 1Melanom?
- 1Alunita
- 1Alunita excizata - imunohistochimie
- 2Alunita rupta
- 2Nev pigmentar
- 1Alunita mare neregulata
- 2Alunita rupta
- 4Alunita suspecta
- 3Alunita suspecta - mancarine
- 2Alunita suspectA
- 1Este posibil si normal sa ai pe corp alunite care sa difere la culoare sau la forma ?
- 0Alunita inflamata
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: