Atac de panica | Forumul Medical ROmedic

Atac de panica

13-12-2012
zeita86
Nu este medic/terapeut
zeita86
Buna ziua,
De cca 3-4 luni ma confrunt cu stari de anxietate, frica, nervi de stomac, ameteli, tremuraturi, apasare in piept, nervozitate, oboseala samd...
In urma cu 3-4 ani am mai fost tratata cu tulburari de anxietate, tratamentul fiind intrerupt dupa un an. Nu mai stiu ce medicamente erau, pt ca au fost mai multe. Unul dintre ele era si Rivotril
In urma cu un an am mai fost tratata o data cu Cipralex, tratament din nou intrerupt dupa cateva luni, pentru ca m-am simtit mai bine. Medicament: Cipralex
In urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu tiroidita cronica autoimuna. Iau Euthyrox de 25, Ca+Mg+Zn+D3, Vigantol p[icaturi si Vagostabyl pt palpitatii.
Am doua hernii de disc toracale localizate la T4-T5, T5-T6.
Mi-am facut mai multe analize de sange, tiroida, eco de cord, ecotiroida. In afara de aceasta boala autoimuna nu au mai gasit si alte probleme, insa mai nou, au revenit starile de anxietate si atacurile de panica.
In perioada in care luam Cipralex ma simteam foarte bine, iar toate aceste stari disparusera,.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, ca sa scap de aceste stari neplacute. Mentionez ca pe 24 dec dau examenul la traseu la scoala de soferi si as vrea sa beneficiez si de un tratament eficace, ca sa nu imi fie influentate activitatile de birou si de trafic de un eventual tratament. Mentionez ca sunt administrator de firma si nu as vrea ca medicatia sa ma dea peste cap.
Va multumesc!
8 comentarii
0
15-12-2012, ora 11:18
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Va recomand psihoterapie cognitiva si comportamentala+ hipnoterapie pentru confruntarea situatiilor dificile.
0
15-12-2012, ora 13:00
zeita86
Nu este medic/terapeut
zeita86
Cum ar putea sa ma ajute?
0
15-12-2012, ora 17:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ zeita86

Mergeti la medicul psihiatru si urmati tratamentul pentru anxietate minim 6 luni.
0
15-12-2012, ora 18:04
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Terapia cognitivă şi comportamentală ajută în autocontrol şi pentru diminuarea simptomelor. Efectul se observă încă de la a 4-a şedinţă, aprox 2 săptămâni de la începutul tratamentului. Hipnoterapia vă oferăun context propice pentru confruntarea simptomelor şi restructurarea reacţiilor cognitive subconştiente. Acest protocol este cel mai recomandat pentru atacurile de panica.
0
30-12-2012, ora 15:42
zeita86
Nu este medic/terapeut
zeita86
Am fost la un medic psihiatru de la Regina Maria. Am primit tratament cu Cipralex. Mi-a zis ca inca nu e momentul pentru terapie, pentru ca trebuie intai sa ma linistesc.
Am intrerupt tratamentul cu Euthyrox, pentru ca TSH-ul meu era in valori normale. Nici nu imi dau seama, de ce m-i l-au mai dat. Imediat dupa intreruperea euthyroxului, am inceput administrarea Cipralexului. A doua zi am ajuns la urgenta cu tahicardie si un fel de atac de panica, nici nu mai aveam putere sa vorbesc(prima zi de Craciun). M-i s-a administrat o glucoza 5%, calciu intravenos si niste sedative. M-i s-a facut un EKG, analize uzuale si hemograma,. Toate au fost ok. M-am repus pe picioare cat de cat.
Am fost si la ORL. Mi-a zis ca am bruxism, spasmofilie si disfagie sideropemica. Acum iau si vitamine si minerale Supradyn.
Repet, vreau sa fac sedinte de psihoterapie, imediat dupa ce ma stabilizez psihic. Mi-este foarte frica sa nu am vreo alta boala autoimuna, mai grava decat tiroidita autoimuna pe care o am in stadiu incipient. Am ajuns in stadiul in care imi e frica sa adorm, de frica sa nu mor sau sa-mi inghit limba :(((((( Nu stiu de unde mi-am aparut aceste ganduri rele :((
Si ma mai deranjeaza ca spre dimineata ma trezesc cu un spasm al pieptului si stomacului si cu un expir din plamani. Am facut si eco de cord, a fost totul ok.

Pareri?

Multumesc frumos!
0
03-01-2013, ora 15:21
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna zeita 86 la multi ani
vad ca ai tot tacimul deaccea anxietatea impreuna cu spasmofilia face sa ai aceste simptome si nu numai
deja daca ai atacuri de panika ai o depresie si ea la rindul ei te face sa gindesti ca o sa mori innecata sau ca te sufoci, ca mori de inima sau alte boli etc, , ,
draga mea eu sufar de 11 ani de aceste simptome e groasnic prin ce am trecut dar totusi nu am decedat
stiu e greu pina te vei obisnui cu ele dar trebuie sa le infrunti
primestele, acceptale cheamale sa vina si vei vedea ca vor fugii de tine
esti puternica eu incep sa imi revin dar foarte greu a fost pina acum
imi doream si ma rugam sa vina moartea sa ma ia
am inceput sedinte de psihologie psihoterapie de 2 luni inca astept sa apara schimbari
nu se poate sa imi treaca asa brusc inca astept
citeodata mai clachez, dar am si intentii de a gindi pozitiv
vreau sa vb ceva important foarte cu tine -*
astept


(*modificat de admin)
0
11-01-2013, ora 22:24
Falticeni
Nu este medic/terapeut
Falticeni
Buna ziua.Am si eu intrebare.Bunica mea are 77 de ani, in urma cu o luna bunicul meu a suferit o interventie chirurgicala (fractura de femur) iar in urma operatiei au aparut complicatii.
Bunica din cauza fricii si a stresului pentru a nu il pierde pe bunicu, a inceput sa aiba tremuraturi si dureri in stomac de multe ori cu senzatie de inaduseala, tensiunea fiind de: 13.8
Am apelat la acest site cu speranta ca o sa ma puteti indruma cu un sfat sa pot rezolva aceasta problema sau un medicament.
Nu vrea sa viziteze doctorul.
Va rog sa imi raspunde-ti urgent.
Va multumesc.
0
14-12-2017, ora 11:59
carmenM67
Nu este medic/terapeut
carmenM67
Buna ziua, acum 22 de ani am facut o depresie in urma decesului mamei mele dupa care au urmat anxietatea si atacurile de panica.In toti anii astia am urmat mai multe tratamente si am avut perioade cand m-am simtit mai bine in privinta atacurilor de panica dar anxietatea nu m-a parasit niciodata.Momentan sunt in tratament cu Dulsevia o cp dimineata, Rivotril 1/4 cp la pranz si 1/2 cp seara completat cu Aconitum homeopatic la nevoie dar nu ma simt bine.Ce imi puteti recomanda?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul