Atac de panica la scoala

14-05-2013
eXpres
Nu este medic/terapeut
eXpres
Buna,
Nu stiu daca poate fi atac de panica ce patesc eu dar se manifesta cam la fel, nu pot sa stau intr-un loc, transpir, simt ca mi-e frig si altele, si mai este ceva dar nu prea stiu cum sa ma exprim in termeni medicinali cred ca se zice (habar n-am) deci pe langa astea enumerate mai sus am si sensatia de scaune adica imi vine la scoala
Am fost la o clinica acum ceva timp si o doctorita de acolo mi-a dat niste pastile (stres clin parca se numesc) parca e ceva mai bine cu ele, nu ma mai panichez la fel de tare dar in ultimul timp parca nu isi mai fac efectul de loc.
Am uitat sa precizez ca atacurile de panica sunt doar la scoala, acasa nu am nimic.
10 comentarii
0
14-05-2013, ora 17:11
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
In alte situatii mai ai ? Consulta un psiholog, te va ajuta mult! :) Trebuie sa incerci incet incet sa iti impui faptul ca nu vei pati nimic, incercand sa iti schimbi gandurile negative cu altele neutre sau pozitive. La ce te gandesti cand ai un atac de panica ? Ce ganduri iti vin in minte? Incearca sa te concentrezi pe alte chestii cand te panichezi, gen respiratie, asculta muzica, ceva care sa iti ofere liniste, sa te simti prezent.
0
14-05-2013, ora 17:19
eXpres
Nu este medic/terapeut
eXpres
Am incercat deja asta, imi trece ceva timp (5-10 minute) apoi iar incepe..
0
14-05-2013, ora 17:24
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Si la ce te gandesti cand te simti asa ?
0
14-05-2013, ora 17:24
eXpres
Nu este medic/terapeut
eXpres
La lucruri care ma fac sa ma simt mai bine si functioneaza dar dupa incepe iar si iar si iar...
0
14-05-2013, ora 17:28
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Zic de partea negativa, ce ganduri iti vin ? Ce iti spune creierul ca urmeaza sa se intample ? :) Care e frica ta in astfel de momente?
0
14-05-2013, ora 17:31
eXpres
Nu este medic/terapeut
eXpres
Vine asa fara motiv dintr-o data si frica mea este sa nu inceapa sa ma doara iar.
0
10-01-2014, ora 16:40
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Buna.

Este posibil ca ceea ce descrii sa fie atacuri de panica. Mai jos, ai o mica descriere si o lista de simptome ale atacului de panica:
Atacul de panica, care debuteaza, in general, in jurul varstei de 20 de ani, se caracterizează prin apariţia bruscă şi fără motiv a unei frici intense sau al unui disconfort, care este însoţit de o serie de simptome fiziologice:
"¢ Ritm cardiac accelerat sau palpitaţii;
"¢ Transpiraţie;
"¢ Tremurături sau frisoane;
"¢ Senzaţie de sufocare sau senzaţia lipsei de aer;
"¢ Senzaţia de nod în gât;
"¢ Apăsare, durere sau disconfort la nivelul toracelui;
"¢ Tulburări digestive sau de greaţă;
"¢ Ameţeală, senzaţie de dezechilibru, senzaţie de leşin sau de pierdere a echilibrului;
"¢ Senzaţie de derealizare sau detaşare de sine (depersonalizare);
"¢ Parestezii (senzaţii de amorţeală sau furnicături);
"¢ Frisoane sau valuri de căldură;
"¢ Teama de a-ţi pierde controlul şi de a înnebuni;
"¢ Teama că este în pericol şi de a-şi pierde viaţa. (DSM IV)
Atacurile de panică variază de la persoană la persoană în funcţie de frecvenţă şi intensitate, având o durată de la câteva minute pana la maxim 30 de minute. De obicei, atacurile de panică ating nivelul maxim de anxietate în primele 10 minute.
Atacurile de panica pot aparea doar in anumite situatii, cum poate fi la scoala, in cazul tau, pentru ca acolo probabil apare frica de a nu-ti fi iarasi rau.
Daca etse vorba de atacuri de panica, acestea nu sunt periculoase, iar evitarea situatiilor fde care iti este frica, agraveaza problema.
Tine-ma la curent !
Psiholog Gentiana Nita
0
14-01-2014, ora 13:43
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

eXpres, sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala te-ar ajuta foarte mult in problema legata de atcurile de panica.
Aceasta terapie este validata stiintific prin numeroase studii si cercetari si prezinta o rata mare de reusita in tratarea manifestarilor anxioase, inclusiv a atacului de panica.

O zi buna!
0
14-04-2014, ora 01:55
Toporash
Nu este medic/terapeut
Toporash
Buna
Cred ca acele trnspiratii, bufeuri si emotii sunt provocate insasi de emotii care sunt provocate de gindurile tale, evident.poate esti inhibat in tine, nu ai incredere in tine, crezi ca esti discutat sau neinteles de colegi.poate ai avut stres mai inainte..nu pot sa stiu ce simti si care e cauza.atacul de panica este influentat automat de gindurile rapide care pornesc tensiunea psihologica.trebuie sa te vezi cu un psiholog si chiar daca nu ai posibilitatea sa faci mai multe sedinte, sa rogi sa-ti dea niste exercitii pentru acele ginduri toxice.cind vin gindurile sa nu te axezi pe ele si sa incerci sa gindesti profund cu ginduri impunatoare argumentate pozitiv.scrie 10 calitati ale tale pozitive si 1o calitati/ginduri negative si argumenteazale.mai departe acele 10 calitati pozitive si argumentate spunele in glas privindu-te in oglinda timp de 2-3 saptamani.si vezi ce schimbari sunt.daca te ajuta fa mai departe.mai cred ca iti trebuie si ceva medicatie, ca adjuvant, ca sa se reechilibreze creierasul.incearca ceva usurel.sa stii ca rezultatele pot intirzia, dar sa ai mare rabdare, iti garantez ca o sa scapi de aceasta stare prin timp, un pic de medicatie si lucrul psihologic.sanatate.
0
25-05-2014, ora 19:41
Psiholog Ursu-Balaci Mariana
Psihologie, Focsani
Psiholog Ursu-Balaci Mariana
Ar fi indicat sa nu mai amanati sa mergeti la un psihoterapeut. Impreuna veti descoperi cauza acestor probleme. Noi avem tendinta de a compara orice situatie noua cu alta mai veche, in mod inconstient. De vazut situatiile pe care le-ati parcurs in timpul scolii, emotiile pe care le-ati simtit in acele momente. Ar putea fi declansat si de teama de a nu obtine note mici? Mergeti la un specialist care sa va invete cateva exercitii de relaxare. As recomanda hipnoterapia.

Psihoterapeut,
Ursu-Balaci Mariana
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: