Azi deprimat, miine OK ?

28-11-2014
SickAndTired
Nu este medic/terapeut
SickAndTired
Buna sint Sorin, 42 ani, pe fondul unei usoare stari anxios depresive am o alternanta a zilelor bune si proaste - azi sint ok creier limpede, chef de munca, amiabil ia a doua zi fara nici un motiv incep ziua extrem de nervos, artzagos, lipsit de energie, deprimat nu ma pot concentra pe nimic capul parca intunecat, tremur al miinilor- starea asta tine juma de zi uneori toata ziua...Am pus asta pe seama hipoglicemiei dar e fals, sa fie ceva cu serotonima ??? am facut o tona de analize si totul e ok... va rog o idee !!!
5 comentarii
0
29-11-2014, ora 23:25
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara Sorin,
ne ceri o parere, insa despre ce? Fi mai explicit si-ti vom raspunde. Ai mentionat ca ai o "usoara stare anxios depresiva"- ce sa inteleg: ca ti s-a pus acest diagnostic, sau ai concluzionat tu?
Spui initial ca ai pus aceste stari pe seama unei hipoglicemii, dupa care spui ca ai facut tone de analize si nu ti-a iesit nimic. Daca faceai si o programare la un psiholog clinician sau la psihoterapeut, poate ca acum aveai mai multe raspunsuri :). Nu stiu daca cineva ti-a mai recomandat psihoterapie sau daca tu crezi in ea, insa simptomele descrise de tine, desi aparent tin de normalitate (zile mai bune si zile mai proaste), par sa indice o tulburare pe care nu o voi mentiona pt a nu te sugestiona, dar mai ales pt ca nu am cum sa vin aici cu un diagnostic, fara sa am suficiente detalii si fara sa te cunosc. Consider ca cel mai bine ar fi sa consulti un psiholog.
Sanatate!
0
02-12-2014, ora 20:42
SickAndTired
Nu este medic/terapeut
SickAndTired
Multumesc !
Da, am fost diagnosticat anxios si am urmat 2 luni tratament lorazepam si prozac si a functionat - asta era in apr 2011 dupa care m-am simtit bine doar ca am zile cu nervozitate slabiciune si tremur al miinilor fara nici o cauza, tensiune arteriala buna.
Tulburare bipolara ? nu cred... am citit cite ceva despre asta dar nu as crede ca e asta.
nu imi permit psihoterapie.
0
03-12-2014, ora 12:24
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
n-am zis nimic de tulburare bipolara si nici nu era vorba de ea. Chiar daca incepi sa-ti pui bariere de tipul n-am bani de psihoterapie", poti avea rezultate, daca tu crezi in ea. De ce spun ca e doar o bariera: nu cunosti toti psihoterapeutii din Romania, nu sti cat percepe fiecare per sedinta, dar tragi o concluzie. Nu e vorba de bani, ci de motivatie - tu nu esti dispus sa lucrezi cu tine pt ca nu ai inteles sau nu ti s-a explicat cum lucreaza medicatia si nici cate ceva despre diagnosticul tau - decat poate ce ai gasit pe net. Doar medicamentele luate 2 luni evident ca nu te-au ajutat si nici nu aveau cum, pt ca era prea putin. Cele mai bune rezultate le dau medicatia in paralel cu psihoterapia. Ca sa vezi ca exista solutii, doar ca nu le-ai observat, cauta un psihiatru care e si psihoterapeut si mergi la el cu trimitere - va sti el ce sa faca, astfel incat sa ai costuri mici.
Succes!
0
03-12-2014, ora 19:49
SickAndTired
Nu este medic/terapeut
SickAndTired
Multumesc pt bunavointa !
cred in pshoterapie, cu banii nu e prbl ci faptul ca locuiesc departe de psiholog la tara, jobul nu-mi permite un dute vino la oras etc, voi incerca.
si TOTUSI nu poate fi ceva organic-chimic nu stiu - ficat sau altceva ? slabiciunea asta cade din senin.
0
03-12-2014, ora 22:02
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
pai vezi cum imi confirmi ipoteza? Tot cauti ceva organic, desi ai spus ca ai facut toate analizele posibile. Daca acum spui si ca n-ar fi probleme cu banii, ce sens are sa iti lungesti suferinta? Chiar daca nu ai niciun psihoterapeut aproape, macar 1 data pe luna poti merge la unul - nu cred ca nu reusesti. E mai dificil, dar nu imposibil. Si noi mai lucram si online, asa ca ti-ar prinde bine sa incepi sa cauti deja un psihoterapeut mai aproape de localitatea ta, la care sa mergi sa-ti faca o evaluare, sa-ti puna si un diagnostic, pt ca noi aici sigur dam rateuri fara sa te cunoastem. Si eu, chiar daca am avut cateva ipoteze, nu inseamna ca am si dreptate 100% - nu stiu multe despre tine si nu e obiectiv sa emitem opinii. Tot ce am discutat imi doresc sa te motiveze sa incepi sa lucrezi cu tine, pt a-ti regasi echilibrul. Daca nu faci efortul de a merge macar o luna la cabinetul unui psihoterapeut, o data/saptamana, dupa care sa lucrati online, cum poti sti ce efecte ar avea in cazul tau si altceva decat informarea sumara pe care o cauti? Dupa ce ai avea diagnosticul, ai lucra macar partea de inceput la cabinet, sa creati relatia terapeutica si sa-ti provoci resursele pt schimbare. Apoi, avand la indemana instrumente de la psihoterapeut si lucrand zilnic cu ele, vei putea sa continui psihoterapia si pe mail daca vei fi motivat sa schimbi ceva. Sa stii ca eu nu am folosit pana anul acesta metoda online, fiind sceptica in privinta rezultatelor, dar la un moment dat, avand o clienta din alt oras, care mi-a spus ca-si doreste sa lucram prin mail si sa ne vedem o data/luna la cabinet, am zis "de ce nu?" Si nu regret deloc acest pas, pt ca am fost uimita de rezultatele ei - insa a fost EXTREM DE MOTIVATA sa aplice tot ce era de aplicat. Asadar, mai gandeste-te si ia o hotarare.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •