baiat de 5 ani si 4 luni - degete incalecate (al doilea peste al treilea)

21-02-2013
david teo
Nu este medic/terapeut
david teo
Buna ziua, ma confrunt cu aceasta problema de cand l-am nascut, are degetele incalecate la ambele picioare (al doilea deget peste al treilea). am fost la multe controale cu el si mi s-a spus ca se poate corecta in timp prin masaje dar nici un rezultat. recent am fost la un alt control si medicul pediatru ortoped mi-a explicat ca pote fi si de natura genetica si ca s-ar putea corecta aceasta anomalie prin interventie chirugicala (alungire de tendon). in ce consta operatia si care e timpul de vindecare, daca ar mai trebui sa se repete aceasta interventie dupa ceva timp. nu stiu, nu l-am mai intrebat, sincer m-am cam speriat. Ce as putea sa fac? aceeasi problema o am si cu fetita de 9 luni doar ca are la un singur picior degetele incalecate. Va multumesc!
1 comentarii
0
21-02-2013, ora 19:50
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Am aceeasi problema cu fetita mea, care are 2 ani. Am vazut de curand un articol in care scria ca trebuie folositi plasturi, apoi citind un altul ca se impune o interventie chirurgicala si un alt document in care se precizeaza ca atata timp cat nu afecteaza mersul nu trebuie facut nimic. Eu am degetele la fel, tatal meu de asemenea si n-am avut niciodata probleme cu mersul sau de orice alta natura, bataturi, dureri, etc.Am vorbit cu doi pediatrii si mi-au spus ca atata timp cat mersul nu este afectat sa las copilul in pace.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •