blocajele sursa si efect-cum sa le definim? CUM SA LE DEPASIM?

06-11-2007
mayya
Nu este medic/terapeut
mayya
am probleme cu cauza blocajelor din ultima vreme, caci nu le pot depasi decat superficial!
5 comentarii
0
12-11-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
poate ca locul in care ai cautat raspunsuri nu era cel pentru tine...

Blocajele nu exista in mod fizic, ca un bolovan cazut pe sosea.
In context psihic, "blocaj" e o metafora. Pentru fiecare, alta.

Pentru tine ce inseamna blocaj ?

Andrei
0
13-11-2007, ora 00:00
mayya
Nu este medic/terapeut
mayya
sunt momente de vid, care nu ma lasa sa depasesc o situatie si de fiecare data cand cred ca am depasit momentul, revin si totul se transforma intr-un carusel, aceeasi problema, alti oameni, alt decor.
In ultima vreme am fost pusa intr-o situatie indescriptibila, oamenii in care am crezut cel mai mult au devenit peste noapte opusul, am inteles cat am putut situatia, dar faptul ca ramane mereu un rest ma determina sa consider ca ceva nu e bine.Situatia trecutului revine, si crede-ma, fac eforturi s-o constientizez, imi asum responsabilitatea a ceea ce a fost, cu toate aceste, revine, si totul se reduce la conflictul determinat pe o ura, pe care nu o inteleg, fiindca, eu am pierdut cel mai mult. Oare regretul lor e cauza?
0
14-11-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Pastrand nivelul de abstractizare al discutiei, situatia se poate repeta in decursul vietii tale, insa te intreb - cand vine iar la tine gaseste de fiecare data ACEEASI persoana ?
Daca aceeasi situatie ar aparea in viata unei persoane mai "competente" decat tine, cum s-ar gestiona lucrurile ?

Din ce spui (tot abstract vorbind), inteleg ca e vorba de o situatie particulara care nu se rezolva (numai) prin constientizarea ei si (doar) cu asumarea responsabilitatii. Inseamna ca mai e nevoie si de ALTCEVA. Sau de un ALTFEL.

De fiecare data cand vei reactiona la o astfel de situatie constientizand-o si mai mult si asumandu-ti si mai mult raspunderea, vei obtine si mai mult din ceea ce obtii deja (rezultat cu care observ ca nu esti multumita).

Toate cele bune,
Andrei
1
19-11-2007, ora 00:00
mayya
Nu este medic/terapeut
mayya
iti multumesc pentru incurajare, sincer vorbind, nu sunt aceeasi, dar, cred ca pentru a intelege mai bine si a fi mai complet sfatul tau iti voi da ceva detalii.Cel care a creat momentul critic a fost chiar sotul meu.
Ca medic, eu am profesat foarte putin, din mai multe motive, insa cu oamenii am fost tot timpul intr-un contact permanent, fapt ce mi-a atras foarte multe necazuri.Un timp, totul a fost ok, dar in urma cu ceva timp, m-am trezit cu o decizie de divort de care nu am stiut, paralel cu o stampila pe piata care iar era noua, si atacul a fost din doua planuri mult prea importante ca sa nu intru in panica.
Situatiile s-au derulat in paralel si crede-ma a fost inimaginabil de greu.Nu mai era vorba de adaptabilitate, cert e ca divortul m-a deranjat mai mult, fiindca mi se parea corect sa aiba bun simt si sa-mi spuna, cu firma a fost mai dificil, fiindca responsabilitatea fata de colaboratori m-a coplesit, nici ei nici eu nu am fost avertizati, acum sunt in proces cu cei mai dragi oameni, fiindca intentia lor, a fost una radicala si deloc ingaduitoare, dar, cercetarile au intors lucrurile in favoarea mea si acum e pe rol un proces foarte complicat si de lunga durata.Am luat-o nu de la zero, de la minus infinit, fiindca evenimentele s-au declansat brusc iar in acel moment nu aveam decat 70 ron toti bani.Dumnezeu stie cum am renascut si nu pot spune nici acum ca sunt la zero.Sunt ceva mai calma si nici asta nu e o problema, dar nu-i pot ura, si dincolo de hotararea de a nu ne mai intalni si deranja, tot insista sa se faca prezenti.Cu sentimentele acestea frumoase vis-a vis de ei, ma confrunt.Stii ce amintiri frumoase port, mi-e dor de ei toti, si nu mai demult de ieri unul a incercat sa ma accidenteze.Oricum, faptul ca mi-ai dat un sfat m-a incurajat enorm.Am realizat ca am si eu un suport.Ma simt mai sigura.Iti multumesc, prietene.
0
03-12-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna,

daca-mi permiti o observatie, cum ajung mai multi oameni diferiti sa aiba ceva cu tine ?

E posibil sa ai (sau sa fi avut) tu un CEVA care face ca lumea din jur sa reactioneze asa ?
Sau e posibil ca din diverse motive constiente sau inconstiente sa umbli cu/printre oameni atat de josnici ?

Acum, in ambele situatii e mai important sa ai pe cineva care sa te ajute sa treci prin asta (nu e sanatos sa lupti singura impotriva lumii).

Apoi, cand lucrurile se mai aseaza (sau in paralel cu asezatul lucrurilor in viata ta)- probabil vei fi mai atenta la tine in raport cu cei apropiati.
Insa probabil cel mai important lucru va fi sa integrezi (singura sau cu ajutorul cuiva) atentia asta si concluziile la care ai ajuns astfel incat sa poti dezvolta o relatie buna cu o categorie din ce in ce mai extinsa de oameni. (sau sa inveti cum sa te feresti de -sau cum sa controlezi- un anumit gen de persoane, care atunci cand lucrurile merg prost ii duce mintea numai la reactii fizice, divorturi in secret, accidentari si alte asemenea)

Toate cele bune,
Andrei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •