Calcai dureros

22-07-2012
ioandogaru
Nu este medic/terapeut
ioandogaru
Buna ziua! Caut un medic specialist in durerile de calcai. Din aprilie si pana acum am avut 5 crize de guta. Probabil datorita faptului ca am schiopatat foarte mult de cateva zile a aparut o durere foarte intensa in calcaiul stang. Durerea nu cedeaza la analgetice si este exterioara spate deasupra calcaneului. Nu stiu daca dumneavoastra aveti un cabinet de specialitate la Galati. Va multumesc anticipat!
5 comentarii
0
22-07-2012, ora 16:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- talagiile (durerile calcaneene) au o origine multipla
http://forum.romedic.ro/prod/osteofit_calcanean_stang_024666.html
- cel mai adesea este vorba despre o cauza mecanica, si anume suprasolicitarea structurilor piciorului, cauzata de obezitate si de efortul fizic disproportionat;
- guta nu determina decat rarissim in mod direct dureri calcaneene.
- nu am inteles din relatarea D-voastra elemente esentiale: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, metabolice, reumatologice, vasculare, neurochirurgicale etc;
- va sfatuiesc sa refuzati cu strictete orice infiltratie cortizonica vi s-ar propune la nivel calcanean, ca si orice fel de iradiere locala (de tip radiatii Roentgen sau similara).
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
24-07-2012, ora 18:10
ioandogaru
Nu este medic/terapeut
ioandogaru
Multumesc domnule doctor! In cursul zilei de ieri am avut niste dureri crunte, m-am dus la farmacie si mi-au dat unguentul diclofenac. Dupa trei ungeri durerea de calcai a cedat dar sa unflat degetul mare de la acelasi picior, criza de guta.M-ati intrebat urmatoarele: inaltime 1.64, greutate 71, status ocupational si sportiv...pensionar puturos totusi joia trecuta am parcurs cam jumatate de Galati pe jos ca test antigutos.se recomanda miscarea. In ziua declansarii crizei de calcai mi-am cumparat apa de la Real si am carat cca 20kg pana la etajul 3, antecedente traumatice, operatie de rinichi la 27 de ani(acum am 64), la o eografie intamplatoare acum cca 5 ani s-a constatat ca rinichiul drept era foarte mic, reomatologie inca nu stiu, hipertensiune tratata de cca10ani dar de cand am renuntat la carnuri am ajuns de la16-9 la 9-6, neuro chirurgie nu, in general pana m-am imbolnavit de guta am trait bine. Ba chiar si dupa totusi guta o tin sub control de cca 5ani, numai anul asta a luat-o razna, din aprilie pana in prezent au fost 5 crize si acum incepe a 6-a. Vreo 5 zile colcichina. Inca odata va multumesc foarte mult pentru solicitudine.
0
24-07-2012, ora 20:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Criza acuta de guta, ca si orice afectiune de tip inflamator articular se trateaza in primul rand prin repaus relativ si nu prin miscare.
Administrarea de antiinflamatorii este utila in criza acuta de guta, dar nu trebuie sa uitati ca este o boala generala, respectiv a ficatului si a rinichiului, ce presupune tratament permanent (uricozuric si/sau uricoinhibitor) si nu numai punctual, in perioada crizelor.
Tinem legatura dupa o perioada de repaus relativ (cateva saptamani).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-01-2013, ora 14:26
simona.vasilache
Nu este medic/terapeut
simona.vasilache
Buna ziua,
am o fetita de 8 ani si 9 luni care a fost diagnosticata cu necroza calcaneu bilateral. Medicul radiolog a scris calcaneu fragmentat.
cum se vindeca? ce proceduri se fac? la ce medic specialist trebuie sa merg? Ce ne sfatuiti?
0
29-01-2013, ora 10:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre osteocondroza calcaneeana posterioara (maladia Sever).
Are un singur tratament imaginabil, si anume repaus sportiv absolut timp de 6-24 luni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •