cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!

1084 comentarii 1 2 ..... 353637 Înainte ›
0
23-06-2014, ora 18:36
seg
Nu este medic/terapeut
seg
Exista sanse sa fie operat?
0
23-06-2014, ora 22:26
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da.
0
24-06-2014, ora 09:18
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
atunci cel mai probabil tratamentul prin care trebuie sa se inceapa este radioterapie combinata, simultan, cu chimioterapie. tratamentul e relativ complicat de facut, mai ales dpdv logistic, dar se poate face in conditii bune, chiar daca in romania nu prea exista mare experienta cu el in aceasta forma. totusi eu insumi am initiat recent un asemenea tratament la cineva si lucrurile par sa mearga foarte bine, in conditiile in care omul respectiv/familia lui pot sa suporte multe din problemele logistice. ulterior poate fi luata in discutie operatia, sau doar o completare a radioterapiei.
0
24-06-2014, ora 10:20
seg
Nu este medic/terapeut
seg
Din cate am citit despre radioterapie, nu prea are efect in cazul cancerului de esofag, ba chiar se extinde mai repede, si are numeroase efecte adverse care ucid pacientul.Noi nu ne vom opune tratamentului recomandat de medic, oricare ar fi acesta, dar eu personal nu sunt incantata de aceasta terapie.
0
24-06-2014, ora 10:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
am inteles ce crezi, din fericire nu are nicio valoare, pentru ca nu e corect. daca nu as fi eu insumi medic specialist oncolog, nu cred ca mi-as permite sa mai dau sfaturi pe aici pe forum pe de-a intregul. radioterapia este tratament standard in cancerul de esofag avansat, care este o boala cu un prognostic prost orice ai face, inclusiv operatii intempestive mai ales prin centre putin experimentate, ca cele din romania.
0
24-06-2014, ora 22:46
seg
Nu este medic/terapeut
seg
Inseamna ca nu mai avem ce face decat sa ne obisnuim cu gandul ca tata o sa moara.
0
25-06-2014, ora 12:26
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Va sfatuiesc sa utilizati si un tratament natural in paralel cu tratamentul clasic.
0
25-06-2014, ora 13:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
deloc! eu zic ca mai aveti de facut sa urmati recomandarile medicilor, pentru ca exista o diferenta mare de supravietuire intre a face tratament corect si a nu face nimic.
0
25-06-2014, ora 13:23
mariamaria28
Nu este medic/terapeut
mariamaria28
Asa este!!! Trebuie urmat tratamentul, trebuie incredere.fratele meu are un an de cand lupta, si acum asteptam pe saptamana viitoare o posibila operatie!!!acum dosarul lui este in consiliu, spet sa auzim o veste buna.
0
25-06-2014, ora 13:24
mariamaria28
Nu este medic/terapeut
mariamaria28
Cat de dificila poate fi operatia?
0
25-06-2014, ora 13:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cum se poate raspunde la acest gen de intrebare ? un raspuns complet nu poate oricum sa-l dea decat un chirurg de chirurgie toracica.
0
25-06-2014, ora 13:45
mariamaria28
Nu este medic/terapeut
mariamaria28
Inteleg.
0
25-06-2014, ora 22:19
seg
Nu este medic/terapeut
seg
Tin ss precizez ca doctorul inca nu a pus diagnosticul, , malign".Si chiar daca este tumoare canceroasa, bunica mea a avut cancer de colon, s-a operat, si acum e bine merci, nu a recidivat nici pana in ziua de azi;asta s-a intamplat acum 17 ani.Avand in vedere ca este mama lui, poate ca au aceasi forta de a lupta cu boala si de a o invinge.
0
25-06-2014, ora 23:48
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
FIECARE individ suntem unicati, si asa se comporta si cancerul, unicat in functie de persoana, mediul lui, nivelul stresului lui, corpul lui, sistemului lui imunitar si multei alti factori stiuti si nestiuti.la mine intre priimul cancer si al doilea au trecut 4-4.6ani, la urmatorul 3luni, la urmatoarele 3luni.. la alti pacienti cu care tin legatura in 2 luni de la depistare au plecat la domnul ( ODIHNEASCASE IN PACE), LA ALTII A RECIDIVAT LA O LUNA ce sa intelegem??????????? ce am scris mai sus.
0
26-06-2014, ora 00:06
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
seg tiam trimis messaj pe privat lai citit? astept raspuns.
0
28-06-2014, ora 23:06
ella76
Nu este medic/terapeut
ella76
Buna seara,

Mi-as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu diagnosticul tatalui meu in varsta de 71 de ani. Din ceea ce mi-au explicat medicii, am inteles ca este vorba de un cancer esofagian si de stomac, dar nu-mi dau seama de stadiul in care se afla. M-ar ajuta foarte mult o parere avizata din partea unui medic si eventual mai pe intelesul unui om care nu cunoaste termeni de specialitate medicali. Am citit toate cele 36 de pagini din forum si m-am ingrozit, acum parca nu mai imi dau seama de nimic, nu mai stiu cum sa procedez mai bine in cazul lui. Recomandarea ar fi ca trebuie sa fie operat cat mai curand, dar exista si varianta sa faca radioterapie inainte de operatie, dar toate aceste lucruri se vor stabili in momentul in care o sa avem rezultatul biopsiei.
La spital a ajuns din cauza unei disfagii pentru solide si din cauza unei severe scaderi in greutate ( aprox. 15 kg in 3 luni).
Analizele de sange sunt bune deocamdata, dar din zi in zi mananca si mai putin ( max o farfurie de supa pe zi) si incepe sa se simta foarte slabit.

Va expun mai jos datele pe care le detin in acest moment:

Diagnostic externare

Formatiune tumorala stenozanta de jonctiune gastrica(esofag, cardie si stomac - mica curbura si fornix), adenopatii peritumorale.

Biopsii in lucru.


Esogastroduodenoscopia a evidentiat la 42 cm de arcada dentara formatiune protuziva, stenozanta, dar care permite trecerea endoscopului, formatiunea esofagiana se prelungeste la nivelul cardiei si la nivelul gastric pe o lungime de aprox. 2-3 cm prezentand ulceratii la nivelul versantului gastric. Se recolteaza biopsii de la acest nivel, mucoasa fiind friabila, sangeranda la biopsiere.

Concluziile CT:

Aspectul CT sugereaza o tumora gastrica de mica curbura extinsa la nivelul cardiei; adenopatii abdominale.
Chiste renale parapielice bilateral.
Chist cortical necomplicat renal drept.

Ecoendoscopie:
Din cauza pozitiei nu se poate depasi formatiunea situata la nivelul cardiei, dar se poate examina de la nivelul ei.Formatiunea este cu dezvoltare cardiala, parand a se extinde spre fornixul gastric.Peretele dig. la acest nivel este cu dim. - 21 mm cu ecostructura dezorganizata, inclusiv la nivel de seroasa ( T3 ); mai multe adenopatii peritumorale Ø max = 10 mm si inca 2 mediastinale post. ( subcarinale si la nivelul ferestrei aorto-pulmonare), fiecare cu Ø ≈ 1, 4 cm;
- lama de ascita peritumorala Ø ≈ 5 mm;
- lama de lichid in cavitatea pleurala dr. Ø ≈ 8 mm.

Fara imagini sugestive de determinari secundare intrahepatice in limita vizualizarii.
Fara incidente intraprocedurale

Multumesc!
0
28-06-2014, ora 23:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
in functie de ce va spune biopsia, cel mai indicat tratament ar fi, dupa parerea mea, chimioterapie urmata de operatie urmata de inca niste chimioterapie (in situatia in care biopsia spune ca este vorba de ADENOCARCINOM). boala pare prea avansata pentru a fi operata usor/bine din prima.
0
29-06-2014, ora 00:10
ella76
Nu este medic/terapeut
ella76
Va multumesc domnule doctor pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. O sa revin saptamana viitoare cand o sa am si rezultatul biopsiei. Pana acum am fost la Spitalul Colentina la gastroenterologie (acolo au fost efectuate analizele) iar de acolo am fost trimisi la chirurgie la domnul dr. Constantinoiu de la Spitalul Sf. Maria. Urmeaza sa luam legatura si cu un medic oncolog. Probabil ca ne vor indruma de acolo catre oncologie, inca nu stiu cum se procedeaza.
0
29-06-2014, ora 11:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sfatul meu este sa vorbiti cu un oncolog INAINTE de a va opera, respectiv imediat dupa ce aveti rezultatul de la biopsie in mana, altfel chirurgul s-ar putea sa nu va propuna decat operatia si nu veti avea acces la toate optiunile. din cate aud, la colentina exista un ambulator de oncologie care poate sa faca aceleasi lucruri ca pe oriunde altundeva. de asemenea aud ca au un oncolog nou pe acolo, care pare pus pe treaba.
0
29-06-2014, ora 16:39
seg
Nu este medic/terapeut
seg
A incercat cineva preparatul pe baza de, , miere vie" a domnului Bogdan Victor?
0
30-06-2014, ora 22:33
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
ce fel de miere e aceasta?
0
06-07-2014, ora 20:03
ella76
Nu este medic/terapeut
ella76
Buna seara,


Am primit si rezultatele la biopsie si sunt urmatoarele:

Examen histopatologic:
Mai multe fragmente tisulare cu diferite aspecte histopatologice:

- doua fragmente de mucoasa gastrica superficiala cu leziuni de gastrita cronica cu grad moderat de activitate;
- un fragment de mucoasa esofagiana cu moderata acantoza si marcat edem in minima cantitate de corion recoltata;
-un fragment de proliferare tumorala adenocarcinomatoasa alveolar-cribriforma si glanduliforma cu rare celule in inel cu pecete si moderata reactie desmoplazica, supraiacent, mic fragment de mucoasa pavinetoasa neketatinizata.

Concluzie: adenocarcinom slab diferentiat.

Din cate am inteles este destul de grav. Ce as putea sa fac ca sa aiba o viata mai usoara si eventual daca se poate si cu o durata mai lunga.

De fapt cat este de grav?

Marti dimineata avem programare la oncologie asa cum ne-ati sfatuit.
0
06-07-2014, ora 22:06
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, e relativ grav, din pacate. un cancer de stomac, mai ales unul care pare deja destul de avansat, nu e niciodata un lucru usor. trebuie sa aveti un bilant cat mai complet al extensiei, apoi o evaluare a starii lui generale de sanatate (ce alte boli are, cum sta cu inima, rinichii, psihicul, etc), dupa care o decizie despre tratament, care dupa parerea mea inseamna fie CHIRURGIE, dar asta numai cu chimioterapie facuta si INAINTE si DUPA operatie, sau radioterapie facuta concomitent cu chimioterapie. din pacate aceasta boala preteaza la un abord pluridisciplinar si la folosirea unor resurse enorme, lucruri care de multe ori nu sunt usor disponibile in spitalele publice din romania. va astept cu concluzia consultului oncologic.
0
18-07-2014, ora 19:37
ella76
Nu este medic/terapeut
ella76
Buna seara,

Cu siguranta sunteti un medic foarte bun. Tot ceea ce mi-ati spus dvs in cateva cuvinte intr-un timp foarte scurt, mi s-a confirmat de catre 2 medici oncologi in aproape doua saptamani. Este adevarat ca au mai fost de facut analize si anume: o simulare CT si iarasi toate analizele de sange pentru ca sa se vada daca poate sa reziste la acest tip de tratament. Nu are sens sa explic ceea ce am aflat de la cei 2 medici pentru ca ati explicat foarte bine dvs. mai sus. Concluzia este ca incepand de miercuri, tata o sa inceapa un tratament de chimioterapie combinat cu radioterapie, dupa care o sa urmeze operatia chirurgicala, urmand ca dupa aceasta procedura sa faca iarasi chimioterapie. Sper sa-l ajute Dumnezeu sa reziste pentru ca am inteles ca o sa fie foarte greu pentru el din punct de vedere fizic.
Va multumesc din suflet pentru toate informatiile pe care mi le-ati furnizat!
0
18-07-2014, ora 19:53
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ma bucur ca ati gasit calea, sper sa mearga foarte bine tratamentul si boala sa fie vindecata! totusi nu as putea spune ca mi-e clar planul colegilor de care vorbiti: in mod normal protocolul standard de tratament in cazul cancerului de stomac cu aceasta extensie consta FIE in chimioterapie (de obicei 3 cicluri) urmata de operatie urmata de inca 3 cicluri de chimioterapie, fie in operatie de la inceput (daca se poate), urmata de radioterapie+chimioterapie concomitenta. iar acestea sunt recomandari standard din ghidul european si se regasesc si in cel nordamerican. varianta cu radio+chimio urmata de operatie este pentru cancerul de esofag, si nici acolo planul nu include ca, dupa radio+chimio si operatie sa mai faci sistematic iar chimioterapie, decat in caz de recidiva. deci cred ca e o problemuta mica de comunicare la mijloc.
oricum ar fi, este clar ca ati ajuns la un centru care dispune de toate mijloacele necesare pentru tratamentul complex al acestei boli. inca odata va urez mult succes si sper sa tinem legatura !
0
18-07-2014, ora 21:00
ella76
Nu este medic/terapeut
ella76
O sa va dau mai multe detalii miercuri, cand o sa aflu exact planul de tratament al tatalui meu. Poate ca incurc eu informatiile, informatii care recunosc, sunt greu de inteles pentru mine. Dar oricum, tatal meu are un diagnostic de cancer gastro-esofagian, care se pare ca a inceput de la stomac si este agresiv. Sunt constienta ca este grav si chiar daca este asa, tot sper intr-o vindecare, cu toate ca stiu ca sansele sunt infime aproape. Ma gandeam ca suntem pe drumul cel bun, dar poate ca n-am inteles eu prea bine.
0
23-07-2014, ora 18:20
ella76
Nu este medic/terapeut
ella76
Buna seara,

Din cate v-am povestit, astazi urma internarea, care din pacate nu s-a mai facut deoarece erau mai multe elemente necunoscute, lucru curios din punctul meu de vedere. Se pare ca procedura cu chimioterapia nu era tocmai una fericita pentru inceput, avand in vedere faptul ca tatal meu poate sa fie operat chirurgical. Asa ca ne intoarcem la chirurgie, iar lucrurile se vor desfasura asa: operatia, dupa care tratamentul chimiterapeutic, deoarece am inteles ca daca s-ar face chimioterapia inainte de operatie, tatalui meu i-ar fi necesara o gastrostoma prin care sa se poata alimenta in timpul tratamentului chimioterapeutic, iar pe langa toate aceste lucruri exista riscul de metastaze. Sunt bulversata pentru ca dupa o luna am ajuns in acelasi punct si anume la chirurgie. Mai sus v-am explicat ca urma sa faca un tratament de chimioterapie combinat cu radioterapie deoarece medicii care se ocupau de acest caz au specializarile de raditerapeut-oncolog iar celalalt chimioterapeut oncolog, iar colaborarea dumnealor mi-a indus ideea pe care v-am expus-o mai sus. Nu inteleg ce s-a intamplat si mi se pare ca am pierdut timp pretios. Nu vreau sa dau vina pe sistem sau pe cineva, pentru ca nu este nimeni de vina, fiecare are drama lui personala care pare cea mai mare si cea mai grava, dar 'lalaiala' asta pare specifica atat mediului sanitar de stat cat si privat, poate si din cauza faptului ca sunt foarte multi bolnavi de cancer.
0
24-07-2014, ora 00:33
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
ELA eu sunt pacient cu cancer pe mai multe organe si cred cu tarie si chiar am facut asta ca LA SITUATII DE VIATA SI DE MOARTE SE IAU DECIZII LA FEL eu nam asteptat aceasta lalaiala si am facut tot posibilul sa lupt si pana in prezent am reusit, ti-am trimis povestea mea pe privat.
0
24-07-2014, ora 10:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca tumora e operabila, trebuie operata din prima. uneori insa chirurgii supraestimeaza "operabilitatea" unei tumori, si deci uneori, cand e relativ avansata, e mai sigur sa incepi cu chimioterapie. daca va operati de la inceput, asta inseamna ca dupa aceea va trebui sa faca radioterapie si chimioterapie in acelasi timp, ca tratament standard. ca atare trebuie sa faceti o programare la radioterapie inca de pe acum.
0
24-07-2014, ora 19:34
ella76
Nu este medic/terapeut
ella76
Astazi ne-am intors la chirurgie si din pacate pentru noi domnul doctor intra in concediu pana la 1 septembrie, iar in urma acestui lucru il poate opera pe tatal meu in septembrie.In acest moment ma intreb daca este oportun sa asteptam pana atunci sau eventual sa gasim alta varianta si anume un alt medic chirurg care sa-l opereze cat mai curand.Dl doctor la care ne-am intors a spus ca nu este o problema faptul ca mai intarziem inca o luna cu operatia.

Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra si pentru implicarea de care dati dovada in cazurile disperate care sunt pe acest forum!

Sunteti un om deosebit si o spun cu toata taria, dovada acestor fapte stand in faptul ca dvs nu v-ati dat numele real pe forum chiar daca ati alocat timp raspunsurilor intrebarilor noastre, iar in schimbul lor nu sunteti nici remunerat si nici macar de faima nu beneficiati.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
1084 comentarii 1 2 ..... 353637 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.