cancer laringe?

143 comentarii 1 234 5 Înainte ›
0
04-06-2010, ora 09:17
medeeaoana
Nu este medic/terapeut
medeeaoana
Buna ziua

am revenit cu cateva precizari. Fumez cam 5 tigari pe zi, sunt un pic ragusita cateodata dimineata, si senzatia din gat nu a disparut. Am fost ieri la ORL si mi s-a spus ca am o faringita. Sincer nu stiu exact cum se manifesta cancerul in gat, dar sper sa nu fie cazul de asa ceva.
Cateodata mai simt o durere in gat, cateodata nu simt nimic, nici acea senzatie de nod, mucus sau corp strain.
Ce pot sa fac?
Multumesc
0
04-06-2010, ora 10:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
raguseala de dimineata este caracteristica.. Refluxului gastroesofagian.. in somn.
NU trebuie sa mananci seara tarziu... sa eviti acru. acidulat si fructe citrice..
sa mergi la Gastrologie pentru investigatii
0
04-06-2010, ora 10:18
medeeaoana
Nu este medic/terapeut
medeeaoana
Multumesc pentru raspunsul promt. Am renunat la acru, citrice si acid.
Cu tigarile e mai greu... stiu ca e o prostie, dar probabil nu am suficienta vointa.
Prin urmare am sa-mi scot din cap ideea cancerului, da?
Multumesc inca o data.
0
21-06-2010, ora 11:48
alina_e
Nu este medic/terapeut
alina_e
Buna ziua,
Am si eu o problema care ma sperie destul de rau, mi-e foarte frica de cancer. Am o umflatura in zona amigdalelor, ca o prelungire a unei amigdale, se simte si din exterior. E destul de veche, de cel putin vreo 5 ani, nu ma doare, nu-mi provoaca niciun disconfort, nu s-a marit. N-am indraznit pana acum sa merg la un medic pt. ca mi-e foarte frica de diagnostic. Daca as sti ca nu e cancer, m-as duce fara nicio problema, dar gandul ca as primi vreun diagnostic de felul asta ma paralizeaza. Dv. ce credeti?
0
21-06-2010, ora 14:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca nu faci bine...
1. gandurile negre.. duc dupa sine o stare de tensiune, stres hormonal, dereglari de metabolizm.. si imbolnavire..
este demonstrat ca gandurile se pot materializa...
2. Un pic de curaj, o atitudine mai indrazneata.. poate ajuta organizmul sa depaseasca orice problema...
3. Daca ai o amigdalita cronica.. poate fi un tesut limfoid. mai dezvoltat spre faringe, sau ganglioni limfatici..
4. ai cateva posibilitati
a. mergi la un medic ORL
b. faci cateva poze si le trimiti pe mail.. sa vad despre ce este vorba
c. platsti o consulatie online si te vad la camera web ( detalii pe www.romedic.ro/CMI_ORL_Dr.Flueraru_V.)
0
22-06-2010, ora 09:21
alina_e
Nu este medic/terapeut
alina_e
Multumesc de raspuns. Va dati seama ca o consultatie online ma sperie cam la fel de mult ca una reala. Plus ca ar fi destul de greu sa vedeti ce am in fundul gatului. Poate imi fac curaj sa merg la un medic pana la urma.
0
23-06-2010, ora 19:09
alina_e
Nu este medic/terapeut
alina_e
Am fost la medic intr-un final, n-am nimic in gat, e un ganglion. Acum ma intreb cat sa ma ingrijorez in legatura cu el. Medicul a zis ca nu e cazul.
0
09-08-2010, ora 15:08
medeeaoana
Nu este medic/terapeut
medeeaoana
Buna ziua

am o alta problema acum: pe limba mi-au aparut niste formatiuni ca niste basicute, (fara lichid). De asemenea mi-am controlat gatul cu degetul si am si pe partea din spate a limbii, partea catre laringe. Ce ar putea fi asta?
Multumesc anticipat!
0
10-08-2010, ora 07:26
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
papile gustative.. Normale !
mai putin umbla in gat cu degetul.. ca chear o sa.ti provoci ceva acolo !!!
0
10-08-2010, ora 08:27
medeeaoana
Nu este medic/terapeut
medeeaoana
Multumesc frumos pentru raspuns. In gat nu am sa mai umblu, dar pe limba cele doua basici s-au transformat in trei si sunt cam mari (cam pe jumatatea unei unghii de la degetul mic).
0
10-08-2010, ora 09:13
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faci cateva poze si le trimiti pe mail
0
13-08-2010, ora 00:11
dana_alex
Nu este medic/terapeut
dana_alex
buna dl doctor de vreo luna si ceva simt o durere in git pe partea stinga undeva intre limba si amigdala am impresia ca am ceva acolo nu ma ustura nu doare la inghitit dar ii deranjanta si doare si urechia nu am luat nimic doar am facut gargara cu sare si e dinafara la git sub barbie simt ceva umflat.Va rog frumos sa imi spunrti ce asi putea avea sau ce sa iau sa imi treaca sunt si o fumatoare inraita.Va multumesc si astep un raspuns.
0
13-08-2010, ora 06:57
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Dana-alex
nui poti sa faci tratamente fara investigatii
este obligatoriu sa treci pe la Stomatolog si ORL..
este un loc unde se intalnesc ambele specialitati !!!
0
15-09-2010, ora 09:56
sirbucristina
Nu este medic/terapeut
sirbucristina
buna ziua domnule doctor! va scriu pentru ca sunt ingrijorata...acum 1 luna m-am intors de la mare cu o raceala care s-a manifestat la inceput prin dureri de gat si inflamarea amigdalelor. Am scapat de raceala, am ramas cu o tuse in urma careia expectoram. am reusit prin tratament sa scap de tuse, dar am observat acum 2 saptamani ca amigdala dreapta este mai inflamata decat cealalta, nu ma doare, nu am nici un disconfort in a inghiti, e doar inflamata. Mentionez ca am am luat augumentin 1g, dar nu asa ca la carte adica nu prea am respectat intervalul orar, s-a mai desumflat dar nu f mult. Intentionez sa fac o vizita la dr, dar pana atunci poate ma linistiti dvs cu un sfat. Parca se simte si ganglionul inflamat. Va multumesc anticipat.
0
15-09-2010, ora 10:12
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
este o simpla amigdalita cronica hipertrofica.
adic o inflamatie acuta tratata incomplet care sa cronicizat
multa gargara dupa fiecare masa
regim alimentar fara acru, rece., fructe citrice si bauturii acidulate
voseptol tab de supt.. si in 3 saptamani se retrage
0
15-09-2010, ora 11:15
sirbucristina
Nu este medic/terapeut
sirbucristina
va multumesc mult! m-am linistit, ma gandeam la fel si fel de lucruri. va tin la curent!
numai bine va doresc!
0
16-09-2010, ora 09:08
sirbucristina
Nu este medic/terapeut
sirbucristina
dnule doctor am revenit. Starea mea de sanatate s-a agravat ca sa zic asa, doctora mea de familie este in co, iar mie imi este f rau.Amigdala de care va spuneam s-a dat in stamba, aseara o simteam cum imi zvagnea. Azi ma doare cand inghit pe partea dreapta, ma doare capul si se rupe din gat bilutze de coptura. Ce e de facut? Va rog ajutati-ma. E ceva mai grav sau asa se manifesta amigdalita cronica hipertrofica. Mentionez ca am cumparat voseptol si ca fac gargara asa cum mi-ati spus dvs, cu ceai de musetel si salvie. Va multumeesc inca o data!
0
16-09-2010, ora 09:15
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi o acutizare a infectiei cronice.
trebuie sa vada gatul un medic ORL.
daca apare febra si inghititi mai greu.. tre sa adaugati la tratament Claritromicina 500 mg la 12 ore
0
01-11-2010, ora 02:02
creatza2402
Nu este medic/terapeut
creatza2402
buna dimineata!de vreo 2 ani am niste dureri ciudate de gat:la exterior pe partea dreapta, m deranjeaza..ca si cand as avea un corp strain..am fost si un pic umflata si m inteapa(cateodata simt ca mi zvacneste).am renuntat la tigari din cauza asta(fumam de 4 ani pana acum 2 saptamani)..dar durerea persista..plus de asta in perioada asta tot am niste dureri ciudate de gat.,..si fac multe ulceratii in gura si pe limba constant..cert este ca ma deranjeaza foarte mult partea dreapta a gatului!ce poate fi?eu sunt in Spania..si aici medicii de familie nu prea te iau in seama..si nu mi permit sa merg la unul particular:( Multumesc
0
01-11-2010, ora 07:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi de la dantura
poate fi de la tractul digestiv ( reflux gastroesofagian)
poate fi de la amigdale
TRebuie sa tii regim alimentar fara acru, rece, acidulate si acru( muraturi, otet)
sa faci gargara zilnic de 4-5- ori dupa masa si inainte de culcare cu Bicarbonat de sodiu.
glicerina boraxata local pe gingie si limba
tre sa ajungi la un stomatolog si la un medic ORL
0
01-11-2010, ora 11:01
sirbucristina
Nu este medic/terapeut
sirbucristina
buna dimineata d-nule doctor! Am revenit cu aceiasi problema cu amigdala dreapta care inca este, din pacate, inflamata, cu tot cu ganglion. Am facut exudantul faringian si mi-au gasit streptococul auriu pozitiv A, din antibiograma rezultata el era sensibil la eritromicina. Am luat eritromicina de 200, fara a avea rezultate prea bune. M-am confruntat cu secretii f. gelatinoase, uneori aveau si vinisoare de sange. Sunt f ingrijorata, simt ca ma doare si gatul, ma tem sa nu se fi dezvoltat vreo tumora canceroasa in gat. Maine merg sa fac un alt exudant.Exista oare posibilitatea de a avea cancer? Va rog mult. Am devenit ipohondra, imi pipai gatul tot timpul, traiesc zilnic cu acesta teama.
Va multumesc!
Multa sanatate.
0
01-11-2010, ora 11:05
sirbucristina
Nu este medic/terapeut
sirbucristina
am uitat sa precizez ca in prezent nu mai am secretii la fel de multe si cele care avem si vinisoaare de sange era f.consistente si de culoare alb-galbui. Tin sa mentionez ca am un pct alb pe amigdala, care tine cateva zile apoi se retrage de la sine. Multumesc
0
01-11-2010, ora 11:28
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu cred ca exudatul este solutia problemei
tre sa mergi la ORL.. sa.ti faca un tratament local pentru amigdale, sa elimine acele chisturi de retentie din cripte !!!
0
02-11-2010, ora 17:03
sirbucristina
Nu este medic/terapeut
sirbucristina
Va multumesc pentru raspuns, joi sunt programata la orl. Tare mult imi doresc sa scap de aceasta problema imi este frica sa nu fi aparut alte complicatii. Sa inteleg ca aceste simptome pe care le prezint sunt normale, adica se incadreaza in simptomatologia streptococului auriu? Sau ar putea avea la baza o alta cauza? Cancer?
va sunt recunoscatoare, dnule doctor.
Sanatate!
0
09-11-2010, ora 11:28
medeeaoana
Nu este medic/terapeut
medeeaoana
Buna ziua dle doctor

de la o vreme am senzatia ca imi ramane cumva mancarea pe traseu, undeva sub marul lui Adam. Credeti ca ar trebui sa fac ceva investigatii?
Multumesc
0
09-11-2010, ora 12:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
un tranzit baritat esofagian.. tear ajuta sa nu te mai gandesti la probleme grave
0
09-11-2010, ora 15:39
medeeaoana
Nu este medic/terapeut
medeeaoana
Am sa fac cat mai repede aceasta analiza ca sa ma scap de panica care m-a apucat.
Credeti ca poate fi ceva grav?
0
10-11-2010, ora 18:17
medeeaoana
Nu este medic/terapeut
medeeaoana
Chiar imi pare rau ca am postat si va rog sa-mi stergeti posturile. Multumesc
0
23-11-2010, ora 20:15
marcocidorin
Nu este medic/terapeut
marcocidorin
Va rog frumos un raspuns.D-nle doctor, de aproape 2ani s-a inceput problema.In laringe este acumulat un mucus parca ar fi din nas trbuie sa inghit la fiecare secunda si din nou este la loc. Toata ziua ma starui sa scuip dar imi pare ca imi provoc rana caci ma doare. nasul imi curge, dar nu chiar tare. Ceva cronic este, dar nu pot gasi capat. Am fost la 11 medici si in Grecia caci am lucrat si in Moldova, Am primit tot felul de antibiotice am facut tot felul de analize.sinusita nu am, Rezonanta magnetica la nas, nimic CU 8luni in urma am facut rezonanta magn. la laringe si trahee -bine, caci am avut operatie la o coarda vocala -polip laringomicroscopie biopsia afost negativ.Medicii au spusrinofaringita alergica am facut tratament nimic, sunt alergic darnu ieste asta cauza.Altii spun nu trage atentie dar eu nu mai stiu unde in ce tara si ce sa fac, este destul de serios caci 2ani si nici un rezultat si ca nu ai nimic nu exista.Altiii spun ca din nas curge mocoasa in farivge si in asa fel, dar cind apas la baza limbii se vede cum mucoasa iese din laringe de jos.eu ma gindesc ca tot cei posibil sa treaca daca nu atrecut intru-n cancer. dati-mi un sfat sau un de telefon sa va covtactez daca este posibil.sunt din Moldova, daca trebuie vin si in Rominia nu este o problema. Va rog mult Dorin.
0
24-11-2010, ora 07:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
la telefon e greu de rezolvat asa gen de probleme.
scrie.mi pe mail
varsta, inaltimea, Kg., tensiune arteriala, Tot despre regimul alimentar si problemele gastrice
am suspiciuni ca problema este leagta de alimentatie si problemele gastrice care mentin o inflamatie a laringelui, o iritatie locala cu o secretie mai vascoasa a mucoasei.
Ce tratamente locale ati facut?
inhalatii, aerosoli, spreiuri, badijonari ?
Adaugă un comentariu / răspuns
143 comentarii 1 234 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laringele
  •