cancer laringe?

143 comentarii 1 2 ..... 4 5
0
18-04-2015, ora 18:35
AnnAaPeri
Nu este medic/terapeut
AnnAaPeri
A fost la medici ORL. Un madic din Braila i-a spus ca are flegmon periamigdalian la fel si cel din Galati.Apoi altul de la Bucuresti ca are pneumopatie interstitiala. Si marti se duce iarasi la Bucuresti... despre tratament ii da doar injectii.
0
18-04-2015, ora 19:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1; flegmonul periamigdalian..este o complicatie a infectiei cronice din amigdale
NU dureaza vestic... Doare tare, trebuie incizat la ORL..si trece
dupa 3 saptamani trebuei de mers iarasi la ORL.si de scos amigdalele
altfel se repeta flegmonul sau amigdalita pultacee
2.cealalta problema este si ea importanta dar NU tine de gat..si nu tine de ORL
0
27-04-2015, ora 13:00
GABRIELALIGIA
Nu este medic/terapeut
GABRIELALIGIA
Buna ziua,
Ma confrunt de ceva vreme (de aprox. 4 saptamani) cu o durere la inghitire care este mai accentuata dimineata. Este singurul simptom pe care il am.Durere la inghitire.
Mentionez ca nu fumez, nu beau alcool dar beau doar bauturi acidulate si reci.

Credeti ca poate fi ceva grav? Ma ingrijorez de faptul ca dupa atata vreme nu mi-a trecut durerea asta.
0
27-04-2015, ora 20:42
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
durerea de dimineata este rezultatul unui reflux gastro-esofagian in somn de la alimenttaie incorecta mai cu seama seara
0
02-06-2015, ora 22:29
M1George
Nu este medic/terapeut
M1George
Buna seara/ziua.

Diagnostice formulare libera: T.M. OROFARINGE - amigdala dr. cu invazie val palatin, PCT, RTE loco-regionala, in evolutie locala, reiradiera (05.02.2015), cont. de evol. Eval. cl.-biolog. Metastaze pulm. Adp. mediastinale.- CHT paliativa(Carboplatin). Sdr algic sever.

Diagnostic principal:
1. Tumora maligna orofaringe, fara precizare.
2. Tumora maligna secundara a pulmonului.
3. Tumora maligna secundara a mediastinului.

Am un unchi care are acest diagnostic, si m-am decis sa il ajut, financiar si sa il sustin.
Imi puteti spune ce este de facut? De exemplu: Pentru 1. puteti sa mergeti cu pacientul sa il operati. Pentru 2. este prea tarziu pentru operatie.
0
06-10-2015, ora 15:13
TATIANA29
Nu este medic/terapeut
TATIANA29
buna ziua domnule doctor, am si eu o problema si imi e frica de mor! am o geana In partea dreapta a gatuluil langa amigdala, parca m-ar intepa, ustura atunci cand beau fierbine, mananc acru iar uneori parca simt intepaturi si in ureche. am fost la orl-list vreo 7 luni in urma tot cu aceasta problema, el mi-a recomandat sa fac galgari cu apa cu sare, iar geana pe care o am ar putea fi pe fon alergic si acea parte unde simt geana e atrifiata un pic. Am facut ce mi-a spus, am mers la contro el imi spuse ca acel rosu de langa amigdala dreapta trecuse practic a trecut. nu am mai avut probleme pana in prezent acum insa din nou ma doare in acelasi loc si urechea ma inteapa, cateodata chiar si atunci cand trag aer, am facut galgari dar fara rost. am programare la orl-ist pentru vineri dar nu mai pot de frica si imi vin fel de fel de ganduri ca ar putea fi cancer. mentionez ca mai e si mementul ca atunci cand imi fortez gatul o data la doua saptamani sau o saptamana se elimina parca ar fi puroi, in stare solida ca un bob de hrisca sau particule mici de sare urat mirositoare (ar fi cazeum) iar dimineata nasul imi e infundat. si mai tare imi e frica pentru ca am fumat cam 6 ani iar simptomele au devenit mai pronuntae decand m-am lasat de fumat. alte simptome parca nu am, nu tusesc, nu am ganglioni limfatici mariti, voce ragusita, nici sensazia de corp strin in gat.
0
06-10-2015, ora 20:31
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 faci un consult la Psiholog si iti tratezi frica
2 ciesti tot ce am scris pe forum dspre refluxul gastro-esofagian
nuai personele cu probleme gastro-intestinale fac iritatie si in faringe de la
mancare acra, fructe acre, verzi, citrice, bauturi acidulate
0
07-10-2015, ora 11:37
TATIANA29
Nu este medic/terapeut
TATIANA29
multumesc!!!!!! merg la psiholog :)
0
03-12-2015, ora 11:11
Ana Maria11
Nu este medic/terapeut
Ana Maria11
Buna ziua dnule doctor! Va scriu acest mesaj deoarece am o teama continua. Problema mea începe de acum 3 ani cand la un consult ginecologic am fost depistata cu HpV. De atunci viata mea s-a schimbat considerabil. Pana in acest moment nu am avut complicatii in acest sens. Nici macar nu ştiam ca acest virus este atat de periculos... Va rog mult ajutaţi-ma cu un raspuns. Pot face cancer in gat de la acel Hpv 16 ? Ma doare mereu gâtul cand înghit saliva.. Am foat la ORL mi se spune doar ca am o amigdala puţin mărita si cam atat... Sunt foarte speriata si nu stiu ce sa mai fac...
0
03-12-2015, ora 12:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. te doare in gat de la problemele gastro-esofagiene si alimentatie incorecta
2 un reflux gastro-esofagian.. poate sa duca la un cancer pe faringe sau laringe peste 30-40 de ani.. daca continuii sa consumi mancare acra, acidulate, frcute citrice..si nu faci nimic sa tratezi acest reflux
3 faci un consult initial la Psiholog..sa.ti tratezi frica de boala si sa gendesti normal
dupa faci consult la gastrologie
citesti tot ce am scris despre faringite, amigdalite si despre regimul corect alimentar
0
03-12-2015, ora 17:42
Ana Maria11
Nu este medic/terapeut
Ana Maria11
Multumesc pentru răspunsul prompt! Am luat in calcul sfatul Dvs de a consulta un psiholog. Am întrebat si doctorul ginecolog despre acest aspect si mi-a spus ca asa cum acest hpv 16 care este cel mai agresiv poate da cancerul de Col uterin, la fel de bine poate da si cancer in gat daca intra in contact cu acesta. M-a speriat destul de tare. Căutând pe internet am realizat ca da, exista legatura cu acest hpv care este agresiv.
0
06-07-2016, ora 12:13
George88
Nu este medic/terapeut
George88
Buna ziua, D'nu Doctor
Am o problema si am rugamintea sa-mi spuneti daca e motiv de ingrijorare. Mai precis de ceva timp am o durere in gat pe partea stanga atunci cand inghit ca si cand as fii zgariat. se intensifica cand fumez. am facut o endoscopie pentru reflux gastro, dar mi-au spus ca nu am nimic. Eu am tot insistat sa mi se zica daca s-a uitat foarte atent pe esofag pentru ca eu pe observasem ca s-a insistat mai mult pe stomac. Am rugamintea sa-mi spuneti daca exista riscul de cancer in gat sau e doar o iritare...Multumesc foarte mult si astept cu nerabdare raspunsul dvs. O zi buna
PS: precizez ca am 27 de ani
0
06-07-2016, ora 15:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. odata ce ati postat aici intrebare... deja este oproblema grava cu frica de cancer si se trateaza cu o discutie la psiholog
2. intradevar am scris pe forum ca senzatiile neplacute din gatse datoreaza problemelor gastro-esofagiene.. dar fiind tanar.. acele schimbari inca nu sunt vizibile
dar este cazul sa renunti la fumat, bauturi acidulate, frcute citrice si mancare cu otet, lamai si alte acrituri
3 Problema de gat..se trateaza numai la un medic ORL care vede gatul si poate sa spuna cauza iritatie din gat
0
21-09-2017, ora 17:26
Catalin101
Nu este medic/terapeut
Catalin101
Buna ziua am 17 ani si fumez deja de mai mult de un an jumate iar in ultimile 3 luni am raguseli necontenite, tusea nu se observa absolut deloc, am dureri in urechia dreapta am fost la medicul ORL de 2 ori ultima data fusese acum 3-4 saptamini insa mia spus ca nu e cancer dupa care m-a trimis sa imi verific corzile vocale insa acolo medicii nu mi-au gasit nimic insa in ultimele 2 saptamini odata cu raguseala imi ies si picaturi foarte mici de singe cind scuip si plus la asta simt de parca am ceva in git, si ma cam tem sa nu am cancer daca puteti sa imi spuneti ce sa fac si la cine sa ma adresez. P.S : mersi anticipat
1
21-09-2017, ora 19:35
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 la gastrologie sa iti trateze refluxul gastro-esofagan
2 la pneumo-ftizio..sa verifice plamanii
3 la psiholog..sa.ti tratezi fricile
0
21-09-2017, ora 22:41
Catalin101
Nu este medic/terapeut
Catalin101
mersi enorm
0
26-10-2017, ora 11:34
simo_sim
Nu este medic/terapeut
simo_sim
Buna ziua. Carcinom scuamos in situ ( formatiune tumorala infiltrativ-vegetanta hemilaringe stang) este un cancer incipient? Stiti cumva daca clinica Amethyst Radiology din Cluj are contract cu casa de asigurari? Intr-acolo am fost indrumati, cu bilet de trimitere cica ar fi gratuit.
0
19-03-2018, ora 10:33
Roby010
Nu este medic/terapeut
Roby010
Bunaziua. Ma numesc Robert și am 18 ani fumez de la 17 ani si jumătate și de 1 an de zile am o răgușeală in voce care nu îmi trece. Am fost la un medic ORL București si ploesti si mi au spus că am niste ganglioni pe corzile vocale ce este. Poate fi cancer sau este sigur. Nu îmi este teama și dacă ar fi dar să știu la ce ma asputea aștepta. Mă duc să fac operație zilele ce urmează că să îmi scoată ganglioni. Ce poate fi ?
0
22-09-2018, ora 00:21
Viluta18
Nu este medic/terapeut
Viluta18
Buna seara domnule doctor! Vreau sa va inteb ceva pentru ca sunt foarte speriata, am o problema cu gatul. In urma cu 2 saptamani am fost racita. Am luat cateva zile ceva de raceala. Apoi la scurt timp ma deranja gatul(ma racaia pe gat) Iar apoi parca nu aveam putere in glas, vocea schimbara dar nu mereu(se accentueaza cand vorbesc mai mult sau mai tare. Vreau sa mentionez ca fumez cam mult. Am fost la medic si mi.a zis ca am ceva viral o bacterie. Mi.a prescris antibiotic Clarithromycin 7zile si un spray.Au trecut 5zile si tot se resimte acea voce ciudata si simt un mucus in gat. Simt nevoia can tot timpul da.mi curat gatul. Va rog din suflet da.mi spuneti daca este ceva grav. Multumesc!
0
22-09-2018, ora 00:30
Viluta18
Nu este medic/terapeut
Viluta18
Sunt foarte speriata pt ca nu sunt in Tara si aici nu stiu unde. Am si probleme cu glanda tiroida. Vreau sa mai spun ca nu ma doare nimic, nu am alt simptom decat la vorbit(parca vorbesc ingatuit) dar cum am mai spus, nu mereu.
0
22-09-2018, ora 11:19
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 probleme cu glanda tiroida au doar persaonele cu probleme gastro-intestinale
2 aceleasi probleme de digestie..duc la un reflux gastro esofagian in somn..si acidul gastric urca sus, irita si inflameaza tot, larine, faringe, amigdale, nas
3 in concluzie.. renunti la toate acidulatele, citricele, otet, lamai, sosuri balzamice, usutoi, prajeli
4 la culacre un antacid de supt si spreiuri uleioase pentru gat.. mai multe ori pe zi
tab de supt NU trebuie sa contina vit C si Lamai
0
22-09-2018, ora 17:31
Viluta18
Nu este medic/terapeut
Viluta18
Multumesc frumos! As mai avea o intrebare: problema cu vorbitul(nu pot sa vb tare, nu sunt ragusita) de unde este? ISI va reveni la normal? Antibioticul ajuta?
0
22-09-2018, ora 18:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Tre sa tratezi pe rand.
Problemele digestive
Problemele de circulație cerebrala
Local problemele ork
Nu exista tratamente minune
Adaugă un comentariu / răspuns
143 comentarii 1 2 ..... 4 5

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laringele
  •