cancer laringe?

143 comentarii 1 2 345 Înainte ›
0
02-10-2011, ora 08:55
dianasuciu
Nu este medic/terapeut
dianasuciu
buna ziua. as avea si eu nevoie de o indrumare caci nu stiu unde sa merg pentru investigatii.
acum mai bine de doi ani mi s-au umflat niste galme la nivelul gatului, dar cum nu erau dureroase si nici nu aveam alte simptome, nu le-am bagat foarte tare in seama.
Acum vreo opt luni insa am inceput sa am tot mai des probleme cu gatul, toata iarna am fost racita si am luat antibiotice (prescrise de medicul de familie, care spunea ca am amigdalita). Insa chiar si dupa ce am iesit din iarna, desi nu mai eram racita propriu zis, ma durea gatul intr-una si aveam o stare de slabiciune in mod constant(care se pastreaza si acum). Mai mult, au inceput sa ma intepe si galmele acelea, motiv pentru care m-am dus la medicul de familie, care mi-a spus ca am ganglionii inflamati si mi-a prescris Nurofen 400. Nu s-a schimbat nimic in starea mea nici dupa acel tratament, ba chiar am observat si ca am un gust urat si persistent in gura, iar uneori limba mea are o coloratie alb-verzuie. Am fost la ORL la o consultatie, unde nu m-a tinut mai mult de 2 minute, de-abia s-a uitat in gatul meu si a concluzionat ca trebuie "sa facem un experiment": mi-a prescris Klagil, mi-a spus ca este un antibiotic, i-am spus ca am luat antibiotice toata iarna dar degeaba si totusi el nu a schimbat reteta. Am plecat foarte dezamagita de acolo si bineinteles ca nu am luat antibioticul respectiv.
De altfel nu mi-ar placea sa iau pastile la intamplare, fara sa stiu sigur ce am.
Mentionez ca am facut si analize la sange si toate valorile mi-au dat in limite normale, mai putin limfocitele, care mi-au iesit usor ridicate (43, 8%), dar medicul de familie mi-a spus ca nu este "nimic ingrijorator". M-am documentat si eu si am aflat ca intr-adevar nu e chiar grav daca ai 43, 8% la limfocite(ca poate fi si de la o masea sau ceva mai lejer), dar ceea ce ma ingrijoreaza sunt celelalte simptome ale mele si ma gandesc numai la ceea ce este mai rau, si anume la cancer.
Va rog sa-mi spuneti unde sa ma duc si ce investigatii/analize sa cer.
0
03-10-2011, ora 14:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. pastile La intamplare.. oarecum ai luat toata iarna
atunci trebuia sa mergi la ORL..
posibil sa nu fost amigdalita..
Numai medicul ORL.. poate sa faca diferenta intre amigdalita, faringita..s.a
2acum ai 2 obtiuni
sau cauti un alt medic ORL
sau faci cateva poze cu amigdalele tale unde sa se vada bine si faringele..si le atasezi pe -*

(*modificat de admin)
0
28-10-2011, ora 10:26
chicunatalia
Nu este medic/terapeut
chicunatalia
Buna ziua!!! As vrea si eu o consultatie, pe cit e posibil la o problema cu gitul... Mama mea are o tuse uscata si zice ca simte un nod in git...am fost cu ea la ORL si a zis ca nu-i nimic grav. Sa evite bauturile reci si iuti. Tin sa mentionez ca nu are amigdale, au fost scoase inca in copilarie.A urmat si pastile de supt si pt alergie si tot nu trece tusea.Ne temem f mult ca ar fi vorba de CANCER. Va rog sa ne lamuriti, ne este foarte frica, acum 4 luni am pierdut tatal, care suferea de cancer la plamini...Multumesc anticipat, si Va rog un sfat la ce medic sa mai mergem, poate e teroida.nu stiu daca ea provoaca tuse...!!!!
0
28-10-2011, ora 10:56
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. daca era vorba d ecancer.. se vedea la ORL
2 este o faringita..si trebuie la regim sa mai scoateti si tot ce este acru, dfructele citrice..s.a produse care irita faringele si stomacul
3 consult la Gastrologie
4 inhalatii si gargara cat mai des
0
28-10-2011, ora 13:09
chicunatalia
Nu este medic/terapeut
chicunatalia
multumesc mult, mergem chiar de luni la gastrolog, dar teroida nu provoaca tusea, pentru ca avea ceva la teroida, medicii insa au zis ca nui nimic grav...
0
01-02-2012, ora 11:02
marynica
Nu este medic/terapeut
marynica
buna ziua am si eu o nelamurire am facut toate analizele si au iesit bune mentionez ca m-a durut gatul am facut tratament cu ospen de 1500, penicilina injectabila de 1000 iar acum o saptamana am fost internat la orl cu tratamentul (cefast} dar tot ma doare amigdalita stanga si mai tusesc din cand in cand.Ce ma sfatuiti sa fac?
0
01-02-2012, ora 11:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poti face cateva poze cu amigdalele si le trimiti pe adresa mea de hotmail
ar trebui si un consult la stomatologie si la gastrologie
0
01-02-2012, ora 12:56
marynica
Nu este medic/terapeut
marynica
am facut radiografie in spital si aiesit bine acum m-a trimis sa fac edoscopie fiindca am ramas cu o raguseala.Am facut si radiografie lla plamani si aiesit ca am un inceput de silicoza.De acolo poate sa fie tusea?
0
07-02-2012, ora 10:16
marynica
Nu este medic/terapeut
marynica
la endoscopie sa constatat ca am reflux esofaringian.Va rog sa-mi suneti daca de la acest refux ma mai doare amigdalita?
0
07-02-2012, ora 10:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da. acidul gatric irita si inflameaza toate mucoasele.. esofag, faringe, amigdale
0
01-03-2012, ora 12:01
carmensimona
Nu este medic/terapeut
carmensimona
Buna ziua! Am 29 de ani iar de aproximativ trei luni, am diverse simptome care imi provoca mai mult disconfort decat durere. In partea dreapta a gatului, cam la nivelul amigdalelor simt un nod in gat mai ales la inghitire dar si in restul timpului am senzatia ca este ceva acolo. Simt si o usoara iritatie in gat in partea aceea, intepaturi in urechea dreapta, , o usoara usturime, sensibilitate la limba si cerul gurii, iar in ultimul timp ma trezesc cu gatul incarcat dimineata. Mentionez ca am fost fumatoare timp de 10 ani, m-am lasat pe o perioada cam de 3 ani iar apoi le-am reluat. Nu stiu daca are legatura, dar in ultimele saptamani si tranzitul intestinal mi s-a schimbat. In ultimul timp am slabit mai mult decat ma asteptam, am 45 de kg. Totusi de 3 ani nu reuseam sa scad sub 48.
0
01-03-2012, ora 12:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
enevoie de investigatii la gastrologie.
acolo e problema de baza.. si indirect se afecteaza si faringele
0
08-11-2012, ora 13:56
radu83
Nu este medic/terapeut
radu83
Buna ziua Domnule Doctor,

Am o problema care ma sperie si am nevoie de sfatul dvs.

Sunt barbat, am 29 ani, fumator de 14 ani (aprox 1 pachet/zi) si consum bauturi alcoolice ocazional (ocaziile fiind destul de dese, sa zic de 3-4 ori pe saptamana in ultimii ani) in special bere si vin (foarte rar bauturi cu alcoolemie crescuta). In acelasi timp mentionez ca sunt o persoana activa, practic sport din copilarie (cel putin 2 zile/saptamana).

Acum 3 saptamani dupa ce m-am intors dintr-o mini-vacanta in Grecia in care iar am combinat sportul (2 zile de escaladat un varf de 3000m) cu stilul de viata dezorganizat (2 zile la malul marii, fumat, baut, nedormit si petreceri) ajuns in Bucuresti am simtit o durere la nivelul gatului, mai exact in partea dreapta a (laringelui) Marului lui Adam, pe care o simteam la inghitirea alimentelor sau in sec, la incordarea gatului si la cascatul de dimineata. Dupa o saptamana in care durerea a persiatat, din cauza temerilor am renuntat brusc la fumat si la consumul de bauturi alcoolice. Durerea persiata in continuare, nu s-a agravat dar este deranjanta iar de cateva zile am si o senzatie usoara de raguseala si gat iritat. Am fost la medicul de familie care mi-a spus ca este posibil sa fie o laringita si ca nu are rost sa ma sperii iar luni (12 nov) mi-am facut programare la medic ORL pentru consultatie generala si laringoscopie. Exista posibilitatea sa fie CANCER laringial?? Imi este foarte teama...
Alte amanunte:
Nu am mai pus gura pe tigara de peste o saptamana, nu vreau sa mai aud de ele si regret ca nu am facut pasul asta mai devreme!
Durerea persista in continuare la inghitit / cascat / incordat gat in partea dreapta a laringelui (marului lui Adam)
Alte simptome - o usoara raguseala de 2-3 zile si o usoara jena in gat.
Nu am avut febra.
Amigdalele sunt scoase de la varsta de 12 ani.
Sufar de deviatie de sept, am avut sinuzita frontala in trecut (la raceli mai puternice)

Va rog sa-mi spuneti cam ce ar putea fi si la ce ma pot astepta dupa laringoscopie.
Si la laringoscopie ar trebui sa iasa tot? (inclusiv boala de care imi este mie teama?)

Va multumesc si multa sanatate va doresc.
0
16-11-2012, ora 13:50
TaniaDia
Nu este medic/terapeut
TaniaDia
Buna ziua,

Nici nu stiu cum sa incep..De prin luna martie am probleme cu ganglionii din jurul gatului (sunt mobili si nedurerori, cu exceptia celor de langa lobul urechii care nu sunt mobili)...Cred ca au aparut in urma unei otite medie la urechea stanga, urmata de stafilococ auriu in gat. De atunci, ganglionii nu s-au retras. Am citit cateva articole care m-au speriat...prin urmare in lunile urmatoare am repetat de 2 ori exudatul nazal si faringial, care au iesit ok, am repetat analizele de sange care sunt in limitele normale cu exceptia neutrofilelor(48pt interval normal de(56-68) si limfocitele(41, 9 pt interval normal de (20-40)), am facut chiar RMN cerebral cu rezultate bune exceptand o usoara hipertrofie omogena a amigdalei faringiene(aprox 1 cm), radiografie toracica ok, ecografie mamara ok, am consultat si un hematolog care m-a trimis la orl si ecografie de parti moi. In urma ecografiei de parti moi din luna septembrie, s-au evidentiat cate 4-5 ganglioni inflamatori cronici, cu raportul axelor 2/1, si diametru intre 7 si 15 mm. Domnul doctor spunea ca nu trebuie sa ma ingrijorez si ca ar fi ok sa revin dupa 6 luni la control. Cand am fost la controlul orl, s-a intamplat sa am faringo-laringita. Mi s-a facut fibroscopie si nu a vazut nimic tumoral. La cateva zile am fost la control, gatul nu mai era rosu, dar domnul doctor a observat ca nu pot respira normal pe nas( si asta asa este de cand eram mai mica), si mi-a recomandat sa fac o procedura care nu stiu cum se numeste sa vedem ca impiedica respratia si sa scoatem de acolo. Dansul spunea ca datorita nasului racesc des (mentionez ca pana anul acesta nu raceam atat de des, dar imii simteam gatul destul de frecvect iritat), si de aceea ganglionii nu dispar. Mentionez ca mai am si carii la maselele de minte pe care intentionez sa le scot. Sunt obsedata de ganglioni. Toata ziua ii verific (desi cred ca nu e bine sa ii masez) Sunt stresata si nu stiu ce altceva as putea face sa ma pot linistii si convinge ca nu e nimic tumoral. Acum sunt din nou racita (cu febra, dureri in gat, imi curge nasul), sunt sub tratament cu antibiotice. Mai am vreo trei ganglioni mici si mobili in zona inghinala. Acum mai nou sufar de amenoree( nu ca ar avea vreo legatura) Va rog frumos sa ma indrumati. Multumesc.
0
16-11-2012, ora 14:11
TaniaDia
Nu este medic/terapeut
TaniaDia
Am uitat sa metionez faptul ca ganglinii nu am crescut, sau cel putin nu semnificativ...uneori am senzatia ca sunt mai mari, dar nu cred ca s-au marit considerabil. Iar cariile de la masele nu dor, nu am infectie, dar s-au vazut la radiografia dentara.
0
09-06-2013, ora 22:05
dorobantu anca
Nu este medic/terapeut
dorobantu anca
buna ziua...sunt noua pe acest forum..deci..tatal meu a fost diagnosticat cu cancer laringian in luna aprilie a acestui an...in mai sa operat..i au fost scoase corzile vocle si laringele..a fost bn pana aacum 2 zile cand i sa umflat gatul in partea dreapta..si ii curge ceva de acolo..il doare gatul cand intoarce capul..a baut cafea..si apoi a dat afara..si mai nou tuseste..a fost operat la spitalul Coltea din Bucuresti..pana pe 17 iunie cand are control (el fiind din T ulcea)IMI E FRICA SA NU SE AGRAVEZE..vA multumesc..va rog mult un raspuns
0
11-06-2013, ora 08:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa fie vazut de medicul care a operat
frica aici nu ajuta...
0
12-06-2013, ora 12:35
dorobantu anca
Nu este medic/terapeut
dorobantu anca
VA multumesc pt raspuns..a fost la medicul care la operat...si ia bagat iar acel furtusi se hraneste prin el acum(2 sapt )apoi are iar control.ia mai dat si albastru de metil ca sa il bea diluat cu apa.. sa se inchida roperatia.se inchide
de la asa cv?
0
13-06-2013, ora 17:24
dorobantu anca
Nu este medic/terapeut
dorobantu anca
ar putea inlocui apa cu care dilueaza albastrul de metil cu ceai? daca da..de care..va multumesc mult
0
03-07-2013, ora 01:06
laurb
Nu este medic/terapeut
laurb
Buna seara. Acum 2 luni mi-au aparut niste afte in gura, am ganglionii umflati, ma dor urechile uneori si in gat. Am fost la 3 medici Orl pentru ca suspectez un cancer. Urmeaza sa fac o endoscopie. Medicii mi-au spus ca am faringita si sa-mi fac un control cu bariu. Asa am descoperit ca am si un reflux gastroesofagian si gastroduodenita cronica acutizata. Problema este ca gatul nu imi trece, am luat tratament si am ramas cu aceiasi durere in gat, simt umflati noduli, durere in urechi. Nu stiu daca este de competenta dumneavostra si urmatoarea problema: Mi sa schimbat acum si tranzitul intestinal in sensul in care nu mai ies usor o data pe zi dupa cafeaua de dimineata la wc si uneori elimin doar mucus, alteori scaun moale.
0
03-07-2013, ora 10:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pe forum gasiti mii de postari in care explic ca problemele gastice afecteaza grav faringele
in afara de tratamentul medicamentos trebuie schimbat regimul alimentar complet pentru tot restul vietii
de facut tratamente locale pentru faringe ( inhalatii, gargara, spreiuri, aromoterapie..s.a
pentru frica si teama de boli mai grave.. mergi la psiholog
0
05-09-2013, ora 16:16
anka20k
Nu este medic/terapeut
anka20k
Buna ziua.Am si eu nevoie urgenta de un sfat.Tatal meu de 63 de ani a fost diagnosticat cu tumora laringe si a fost operat acu 4 luni, in mai, la o clinica din Roma, Italia.Medicii au spus ca i-au taiat o bucata de laringe pentru a scoate toata infectia.A stat aproape 2 luni in spital pentru a i se prinde operatia si sa alimentat prin sonda.Apoi la trimis acasa spunand ca e bine si sa faca exercitii penru inghitire.cand incerca sa inghita se sufoca si nu putea manca absolut nimic.Am adus acasa un medic si a zis k operatia din gat nu e prinsa (ii lipseste bucata de laringe care au scoso)si tot ce incearca sa inghita se duce in plaman.Nu mai stiu ce sa fac.Are 4 luni de cand se alimenteaza cu sonda si a slabit mai bine de 10 kg.Medicii ii zis sa aiba rabdare ca o sa se faca bine.Mentionez k operatia pe afara sa prins si el vorbeste incet dar clar.Ajutatima va rog cu un sfat.ce poate face pentru a putea manca din nou?Este la noi in tara un spital unde s-ar putea recupera?
0
05-09-2013, ora 21:57
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in tara se fac operatii reusite pentru cancer de laringe in toate clinicile ORL in orase universitare
trebuie internat pacientul in clinica ORL...cel mai apoape oras universitar de domiciliu
dupa investigatii o sa aflati ce e de facut
posibil sa fie nevoie de scos laringele intotalitate
0
06-09-2013, ora 08:57
anka20k
Nu este medic/terapeut
anka20k
si daca ii scoate de tot laringele o sa mai poata manca ori vorbi?Dupa parerea dvs credeti ca o sa se vindece?Va multumesc mult pentru rapuns
0
25-05-2014, ora 11:24
alynnaana
Nu este medic/terapeut
alynnaana
buna ziua!am 33 de ani sunt fumatoare si de o jumatete de an ma confrunt cu o raceala..am fost la orl si mi sa zis ca e laringita..mentionez ca am probleme si cu refuxul gastic...am luat antibiotice si medicamentatia prescrisa..dupa tratament simptomele revin, dureri in gat senzatie de discomfort la inghitire nu neaparat durere.am senzatia de o carnoteie...mi se pun junghiuri in ambele parti.nu stiu ce sa fac???cancerul laringian cum se manifesta?trebuie sa imi fac griji?uneori mi se usuca gatul si oricata apa asi bea..senzatia nu dispare.
0
28-05-2014, ora 13:22
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa.ti faci griji pentru stilul de viata si regimul alimentar incorect
de aici problemele cu refluxul gastric.. si de acolo prin acidul gastric vin problemele la faringe si laringe
0
14-04-2015, ora 23:37
mada1980
Nu este medic/terapeut
mada1980
Buna ziua domnu' doctor,
De 2 3 saptamani simt ceva in partea stanga a gatului, ca si cum as avea ceva in gat si cand inghit ma deranjaza simt asa ca si cum m-ar zgaria ceva acolo. Fumez cam mult si imi este frica sa nu am cancer.va rog sa ma ajutat cu aceasta nedumerire.
Multumesc
0
15-04-2015, ora 21:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. citeste ce am scris mai sus
2 faci un consult ORL
0
18-04-2015, ora 10:13
AnnAaPeri
Nu este medic/terapeut
AnnAaPeri
Buna ziua. Vreau sa va intreb ceva pentru ca sunt foarte speriata, e vorba de mama mea care are 38 de ani. De vreun an sua poate mai mult tuseste, are amigdalitele umlate, scuipa coptura din gat, i s-au umflat ganglionii, limba ii este rosie. Oare sa fie ceva grav? Mentionez si ca nu fumeaza
0
18-04-2015, ora 17:51
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 poate fi o neglijenta din copilarie... NU a operat amigdalele la timp
2 poate fi o problema gastrica cu reflux gastroesofagian..si alimentatie incorecta
care afecteaza mult faringele si amigdalele
3 in rest aici nu se ocupa nimenicu Ghicitul
4 mama tebuei sa mearga luni la ORL..si sa afle un diagnostic
5 TU trebuei sa mergi la psiholog si sa.ti tratezi fricile si teama ca o sa ajungi la problemel serioase de sanatate din cauza stresului in care bagi singurica organismul
Adaugă un comentariu / răspuns
143 comentarii 1 2 345 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laringele
  •