Candidoza bucala
După 2 pastile xifia a aparut o durere in gat care s-a intensificat, s-a extins în cerul gurii și spre dantura și am pierdut gustul. Am luat 1 pastila fluconazol după 1 sapt. În câteva ore durerea a cedat dar numai pe jumătate de gura si mi-a revenit gustul. Durerea a început sa fie din ce în ce mai mare, 3 zile am luat ibuptofen la 6h. Am început sa iau nistatina 2 pastile la 12h. Durerea a dispărut aproape complet. Am mai luat inca 2 pastile de fluconazol. Am cerul gurii și gingia albe parca ar avea puroi. Nu am afte. Va rog sa îmi spuneți câte zile trebuie sa iau nistatina și în cât timp ar trebui sa se vadă rezultatele. Mulțumesc
3 comentarii
Nistatina se ia 7 zile
Cu condiția ca nu se mai ia antibiotic și nurofen. Nu se consuma lapte și dulciuri
Nu se consuma oțet. Lamai. Usturoi
Se da un sprey Anaftin în gura după ce în prealabil se clătește gura cu apa calda cu bicarbonat
Cu condiția ca nu se mai ia antibiotic și nurofen. Nu se consuma lapte și dulciuri
Nu se consuma oțet. Lamai. Usturoi
Se da un sprey Anaftin în gura după ce în prealabil se clătește gura cu apa calda cu bicarbonat
Mulțumesc, domnule doctor. Înseamnă că de asta nu si-a făcut efectul. După xifia luata pt bronșită, am luat azitrox și gentamicina pt ca s-a complicat în pneumonie. Acum am terminat tratamentul și pot încerca să scap și de candidoza. Mulțumesc încă o data pentru răspuns.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8poate fi hiv?
- 7candidoza bucala - sfaturi
- 5Candidoza pe limba si afte
- 25am o respiratie urat mirositoare, atat pe gura cat si pe nas
- 4ce cauze sunt pentru limba alba?
- 4crapaturi la coltul gurii
- 9Candidoza bucala aparent usoara
- 7urinari dese (20-30 ori), candida genitala+posibil si orala, oboseala continua
- 6Limba alba, saliva galbena, respiratie urat mirositoare
- 7Saliva abundenta, limba incarcata, puroi amigdala
- 13Limba geografica + candida
- 3Candida bucala de vreo 5 ani
- 4candida esofagiana
- 0candidoza bucala si raceala
- 6candidoza bucala dispepsie disbiosa intestinala
- 4Candida parapsilosis faringe
- 2Tratament candidoza bucala
- 4Candidoza bucala
- 1Prurit anal - am dezvoltat candidoza bucala și nu mai pot scăpa de ea
- 1Candidoza?!