care este varsta ideala pentru a-ti incepe viata sexuala? | Forumul Medical ROmedic

care este varsta ideala pentru a-ti incepe viata sexuala?

01-06-2007
florica85
Nu este medic/terapeut
florica85
am 21 ani si sunt virgina.Am avut o relatie cu un baiat acum 3 ani, iar totul s-a terminat destul de urat.De atunci nu mai am nici o relatie cu nimeni si de aceea nici relatii sexuale nu am avut.La 17 ani mi s-a parut prea devreme sa am o relatie sexuala, nu eram pregatita.Dar acum toate prietenele mele si-au inceput viata sexuala(cel putin asa spun), iar eu am impresia ca sunt ultima persoana de pe pamant care a ramas virgina si are 21 ani.
13 comentarii
0
02-06-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In nici un caz nu esti "ultima persoana" ! Viata sexuala o poti incepe oricand, dar e bine ca mai intai sa+ti gasesti perechea potrivita. Asculta-ti vocea inimii !
0
02-06-2007, ora 00:00
Greece woman
Nu este medic/terapeut
Greece woman
Ce mai astepti, vrei sa fuga toti barbatii de tine!!!Cu hormonii stai bine ca eu stiu o persoana care a avut probleme de sanatate din cauza asta?
0
05-06-2007, ora 00:00
mircea psi
Nu este medic/terapeut
mircea psi
Nu exista o varsta ideala pentru inceputul vietii sexuale dar exista o perioada cand fiecare femeie simte ca este pregatita si pentru acest eveniment. Este, dupa cum am spus, un eveniment important, dar nu hotarator in ce priveste calitatea vietii tale ulterioare, si mai important decat baremul de timp este calitatea si autenticitatea relatiei.
Sa auzim de bine!
0
22-06-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Intrebarea ta cred ca este: care e varsta de la care poti avea o relatie completa ? Activitatea sexuala (mai ales la inceput) e parte din o relatie ok (cum zicea si mircea - calitate, autenticitate).

Deci reformuland, ca raspuns: cam de la ce varsta crezi ca e ok sa ai o relatie frumoasa, completa ?
0
19-07-2007, ora 00:00
noris_keane
Nu este medic/terapeut
noris_keane
Nu esti ultima, vezi ca si Miu Anastasia care are 30 ani este inca virgina..
0
30-11-2007, ora 00:00
D33a
Nu este medic/terapeut
D33a
buna! faptul k esti virgina...nu e o problema, nu e o boala cum zice greece woman...hormonii nu t fac sa o iei razna...si nici un barbat nu va fugi de tine k esti virgina si k nu t simti pregatita!!! barbatii sunt incantati k ar putea fi the 1st one! nu exista o varsta ideala pt a incepe viata sexuala! nu!!! o vei face doar atunci cand vei simti k esti pregatita, k barbatul de langa tine merita! nu tre sa o faci doar k vai toate prietenele tale nu mai sunt virgine! nu!!! tre sa simti k vrei 100% sa o faci!
mai ales k zici k nu ai nici o relatie in momentul asta...asteapta sa intalnesti barbatul potrivit si nu o fa cu oricine! e un moment unic in viata unei femei!
ai grija de tine si nu te mai simti complexata de acest lucru ;)
0
19-02-2009, ora 13:05
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Care este varsta ideala pentru sex? Numai tu poti raspunde la aceasta intrebare.Pentru ca oamenii sunt diferiti, nu exista un etalon care trebuie respectat in ceea ce priveste debutul vietii sexuale. Nu incerca sa-ti maschezi virginitatea doar pentru ca toata lumea a inceput sa aiba activitate sexuala si tu nu. In ceea ce ma priveste, virginitatea este mai mult ceva de natura psihologica decat fizica. Nu-ti mai face atatea probleme pentru o bucatica de membrana. Vorbeste cu tine, analizeaza ceea ce simti, ceea ce vrei, intalneste-l pe El care chiar are ceva in comun cu tine si care nu vrea doar sa te scape de virginitate. Gaseste-l pe El si aveti o relatie frumoasa, traita si simtita sincer, dupa care totul va veni de la sine.
0
25-11-2009, ora 14:33
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna!Cred ca ar trebui sa fi mandra de tine deoarece nu ai facut-o doar de aai ca o fac majoritatea.Ar trebui sa fi mandra de faptul ca ai principii si le-ai respectat.Respectandu-ti principiile te respecti pe tine.Esti tanara, nu e mare graba si nici o tragedie.Trebuie doar sa ai rabdare sa gasesti persoana potrivita care sa-ti inspire destula incredere, doar atat.Succes!
0
20-12-2009, ora 00:03
user61314
Nu este medic/terapeut
user61314
Ce efecte secundare au antidepresivele? Am citit undeva ca activitate sexuala ZERO. E adevarat?
0
21-12-2009, ora 14:50
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna alexandruj!Din cate stiu multe antidepresive au ca efect secundar (asta poti citi pe prospect) afectarea vietii sexuale, mai pe scurt iti provoaca probleme de erectie.Dar toata lumea poate avea aceste efecte secundare.
0
21-12-2009, ora 19:55
user61314
Nu este medic/terapeut
user61314
Inseamna ca e "bine". Efectele secundare de-aia sunt scrise acolo, pentru ca se manifesta intr-adevar...
0
22-12-2009, ora 17:23
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Imi cer scuze, rectific ultima fraza:Dar NU toata lumea poate avea aceste efecte adverse.Unora, antidepresivele le pot provoca somnolenta, pe cand altora greata.Depinde de fiecare, oricum aceste efecte adverse pot disparea in cateva saptamani, sau ar trebui, cred(si eu am luat si iau antidepresive si pot spune ca EU nu am avut deloc efecte adverse, doar la un medicament-o usoara greata, nimic mai mult).Iti doresc multa sanatate si Sarbatori Fericite!
0
01-07-2019, ora 09:16
crisbal
Nu este medic/terapeut
crisbal
Biologic, 12-14 ani...

Maturitatea însa cred c-o poți obține după 18 ani.

Important este sa te simți tu cu adevărat pregătită pentru asta...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: