ce poate fi?? miscari involuntare ale muschilor

18-11-2008
ionel_popescu
Nu este medic/terapeut
ionel_popescu
Buna ziua, uneori am niste miscari involuntare ale muschilor de la picioare, maini si cap. Simpt nevoia sa incordez muschiul altfel parca nu mi-e indemana, si asta se intampla foarte des, aproape tot timpul, iar pe zi ce trece simpt nevoia mai des, ma enerveaza foarte tare, iar in public ma vad si alte persoane si ma rusinez.De multe ori simpt nevoia sa misc capul repede(ca si cum ar vibra), E un adevarat calvar pentru mine.Am luat calciu si magneziu, dar degeaba.Ce poate rezolva cu ceva? sau ma voi comfrunta toata viata cu ele?
9 comentarii
0
19-11-2008, ora 10:34
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
Cand iti apar aceste miscari? In ce situatii?Au legatura cu trairile tale psiho-emotionale? Poti stabili vreo legatura intre aparitia lor si un anumit eveniment, situatie? Incearca sa constientizezi lucrurile astea. Ce inseamna pt tine faptul ca nu ti-e la indemana daca nu incordezi muschii? Am observat ca ai pus mesajul la sectiunea "psihice", ai vreun motiv sa consideri ca ar avea o baza psihologica aceste manifetari?
Psih. Aniela MINU
0
19-11-2008, ora 15:37
ionel_popescu
Nu este medic/terapeut
ionel_popescu
aceste miscari apar aproape tot timpul, si sunt sigur ca e ceva psihic, altceva nu cred ca ar putea fi.Cel mai des apar cand stau la calculator (stau cam 7ore/zi), dar apar cand stau pe o banca sau ma plictisesc, defapt ele nu apar, eu le exercit.Sunt ca un fel de reflexe.Mai am o problema.urasc sa fiu in centrul atentiei sau sa priveasca mai multe persoane, in acele momente ma simpt dezamagit, tremur, nu pot vorbi.etc...probabil aceste miscari lucreaza cu simptomele astea de depresie
0
20-11-2008, ora 12:05
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
Iti sugerez sa cauti ajutorul de specialitate. Simptomele pot fi specifice anxietatii iar daca au legatura cu situatiile sociale, ale anxietatii sociale. Cauta un psiholog bun din orasul tau, vedeti cat de intense sunt traitrile tale si intreaba-l ce iti recomanda.Multa sanatate.
Psih.Aniela MINU
0
20-11-2008, ora 15:12
ionel_popescu
Nu este medic/terapeut
ionel_popescu
am sa merg la un psiholog sau psihoterapeut cat de repede, dvs unde aveti cabinet, eu sunt din Bucuresti. multumesc pentru sfaturi, numai bine.
0
20-11-2008, ora 18:45
ionel_popescu
Nu este medic/terapeut
ionel_popescu
aceste miscari cred ca au legatura cu alte probleme, cititi aici!! http://forum.romedic.ro/prod/PROBLEME_020681.html
0
20-11-2008, ora 21:56
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
Am citit ce ai scris...sunt simptomele somatice ale anxietatii(fobiei)sociale. Cand intensitatea acestei nelinisti, temeri, ingrijorari, atinge punctul culminant, vorbim despre atac de panica. Acesta e reactia corpului tau la o situatie pe care tu o interpretezi catastrofic. Ti-e teama sa fii in centrul atentiei. Ce se intampla daca ceilalti te privesc si se indreapta spre tine? Reactionezi la o teama foarte puternica. Corpul tau raspunde la ceea ce creierul tau interpreteaza ca este pericol, cu atitudinea "lupta sau fugi". De aici o multime de simptome somatice. E important sa intelegi ce se intampla cu tine, ca aceste simptome nu sunt semenele unei boli organice, ca sunt modul tau de reactie la teama, cel pe care il stii deocamdata. Sg ai spus ca reusesti sa le controlezi daca respiri profund. Da, pt ca atunci intra in functiune sist nervos parasimpatic, care linisteste corpul si astfel acele simptome care te speriau dispar sau se tempereaza. Impreuna cu un psiholog-psihoterapeut bun poti invata cum sa reactionezi, cum sa-ti invingi teama. Multa sanatate iti doresc! Ai grija de tine.
Psih.Aniela MINU
0
21-11-2008, ora 17:16
ionel_popescu
Nu este medic/terapeut
ionel_popescu
daca se indreapta spre mine tremur si caut cet de repede un loc de iesire din incaperea unde se intampla evenimentele neplacute.Dar mai este o problema. daca mi-e foame sau sunt obosit apar aceste simptome foarte repede (chiar daca nu sunt in public).Singurul moment in care nu mi se intampla este atunci cand mi-e fff rau, ma dor anumite parti ale corpului. multumesc foarte mult pt sfaturi, toate cele bune
0
22-11-2008, ora 13:37
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
E foarte posibil ca tu sa nu faci distinctia intre disconfortul emotional si cel produs de exemplu de foame sau oboseala si atunci sa reactionezi cu aceeasi stare de neliniste. Un ajutor de specialitate iti poate fi de folos pt a putea identifica emotiile cu care te confrunti, a le intelege pt a vedea cum apar, ce le determina, pt ca apoi sa le poti gestiona mai bine. Numai bine!Ai grija de tine!
Psih.Aniela MINU
0
22-11-2008, ora 17:28
ionel_popescu
Nu este medic/terapeut
ionel_popescu
int-adevar sufar de anxietate sociala, sper ca sa scap de ea, ca am de trait viata asta nu sa tremur ca un fraier.Ce mi-ati recomanda pentru a scapa de aceste simptome? multumesc, numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul