Ce probleme pot aparea in cazul in care un varf de ac rupt a ramas in os, nu dinte?

15-06-2018
Nely45
Nu este medic/terapeut
Nely45
Pentru o protezare s-a facut obturare pe canal, la dintii de sus. La unul dintre canini s-a rupt acul. La radiografie se vede acul in canalpe toata lungimea si dincolo de radacina. Medicul avea indicatii gresite de la apex locator si cu toate astea mai intra cu acul. Adica i se indica sa mai intre chiar daca el simtea ca a mai intrat.
Dupa ce a inceput obturatiile la dinti, a facut o pauza pentru ca un alt medic sa faca ablatiea a doua lucrari, si extractia unui molar de sub una dintre acestea care A descoperit atunci, ca avea un chist. Apoi, medicul care facea obturatiile a chiuretat si a cusut dupa extractie. Nu a folosit diga. Cu aceleasi manusi, cu sange a vorbit la telefon, a continuat sa lucreze pe canale tot fara diga. Am si parodontita. Tinea telefonul pe umarul stang si misca acul in canal.
A incercat un alt stomatolog, sub microscop, sa scoata acul. Nu a reusit in 2, 45 ore. A mai incercat si in alta sedinta. Dupa doua ore a iesit din cabinet si a venit seful clinicii, cel care a facut ablatia lucrarilor. Era nervos, si cu manevre foarte grosolane si cu, , unelte nepotrivite, , a incercat sa scoata acul. Nu a reusit, a renuntat si a spus ca ma trimite la un medic endodont care doar asta face.
Am ajuns si la acest medic, care si numai pentru consultatie a pus diga. Peretele dintelui era gaurit se vedea gingia. Apoi o sedinta in care a rupt acul din interiorul dintelui si l-a scos. Dar varful acului de la apex in sus a ramas in os.
Nu stiu ce fel de ac este, nu stiu in ce faza a tratamentului a fost rupt acul dar stiu in ce conditii a executat, , tratamentul, , ??Cum am descris mai sus.
Nu am dureri. Am facut un tratament cu antibiotice pentru parodontoza.
INTREBARi:
Ce se poate intampla in viitor cu acest dinte ?
Cum poate fi recuperat si tratat acest dinte? Propunerile sunt print-o semiextractie si tratamentele necesare sau cu pivot de sticla. El este foarte important pentru ca o lucrare tip potcoava sa fie ancorata pe el. Este canin, iar premolarii lipsesc. Si mai sunt doi molari cu probleme, posibil rezolvabile.
Ce se poate intampla in viitor cu acel capat de ac deasupra radacinii ???
Este indicata o rezectie apicala si/cu scoaterea acului, acum inainte sa fac lucrarea?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul