Ce se intampla daca un om normal ia antipsihotice?

In urma cu mai multi ani, un „medic” psihiatru mi-a prescris un tratament medicamentos cu antidepresive si antipsihotice. Aveam depresie, insa nu aveam nevoie si de antipsihotice...
Eu nu am urmat atunci tratamentul medicamentos prescris de „medic”, dar... ce se putea intampla daca ascultam si luam antipsihotice??? Mi-as dori sa raspunda un psiholog de pe site sau cineva care are cunostinte in domeniu.
(Mentionez ca nu am stat prea mult in cabinetul psihiatric. Mi-a pus max. 2 intrebari, mi-a inmanat o foaie cu un diagnostic pus aiurea si la revedere...)
Eu nu am urmat atunci tratamentul medicamentos prescris de „medic”, dar... ce se putea intampla daca ascultam si luam antipsihotice??? Mi-as dori sa raspunda un psiholog de pe site sau cineva care are cunostinte in domeniu.
(Mentionez ca nu am stat prea mult in cabinetul psihiatric. Mi-a pus max. 2 intrebari, mi-a inmanat o foaie cu un diagnostic pus aiurea si la revedere...)
2 comentarii

De ce va intereseaza acum, dupa atatia ani acest lucru?
In unele situatii, chiar daca este vorba de anxietate si depresie, se pot prescrie antipsihotice.
De ce ar lua un "om normal" antipsihotice? Iar daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc. Adica toate procesele lui ar fi incetinite substantial.
In unele situatii, chiar daca este vorba de anxietate si depresie, se pot prescrie antipsihotice.
De ce ar lua un "om normal" antipsihotice? Iar daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc. Adica toate procesele lui ar fi incetinite substantial.

Depinde de cantitatea de antipsihotic prescrisa. Unele antipsihotice in cantitate mica cresc puterea antidepresivului. La aceasta cantitate nu sunt utilizate ca antipsihotic, ci sa va ajute sa iesiti mai usor din depresie, anxietate.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 80Neuroliptice si efectele adverse necunoscute ce apar si dispar
- 3am luat medicamente sigur de capul meu pentru atacul de panica si depresie
- 2Remotiv sau Rhodiolin
- 2Ce medicament anxiolitic e mai bun?
- 14antidepresive luate cu alcool
- 3Sertline? efecte secundare cutanate
- 5intrerupere tratament cu tiapridal - care ar putea fi efectele?
- 3Tulburare de anxietate cu stari ciudate
- 5Depakine Chrono 300mg
- 30A trecut cineva cu succes de la Rispolept la Abilify?
- 1Pot combina tratamente ?
- 6Invega - efecte secundare neplăcute
- 12Sete mare pe timpul noptii - mi se usuca gatul des
- 0Durere inima De ce
- 42Schizofrenie paranoida
- 3Halucinatii
- 2Ce antipshiotice te ajuta și pe partea anxietății!?
- 16Iau SEROXAT 50MG pe zi, gabaran 300mg, anxiar la nevoie, și zolpidem
- 3întrerupere tratament psihiatric
Mai multe informații despre: antipsihoticele medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: