Cocaina in primele 6 saptamani de sarcina

25-12-2020
DnAy
Nu este medic/terapeut
DnAy
buna ! Nici nu stiu cum sa incep! Am ramas “din gresala” sau prin “fereala” insarcinata. Cred ca am in jur de 5-6 saptamani. Am consumat de 2 ori cocaina in timpul asta. Mentionez ca nu sunt dependenta, si nu consum zilnic, decat ocazional. Acum sunt speriata de ce s ar putea intampla. Ce riscuri sunt ?! Cat la % sunt riscuri?! Sa anunt oare si medicul ginecolog? Desi nu as face o, noi locuim in alta tara si mi ar fii frica sa mi trimita Protectia copilului (mai am un copil) sau ceva controale peste noi! Va rog nu ma criticati prea dur, deja sunt distrusa psihic. Sotul spune sa fac avort, eu nu vreau!
1 comentarii
0
25-12-2020, ora 11:21
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
La o scanare foarte rapida a subiectului abuzul (acesta fiind cuvantul cheie) in primul trimestru nu pare a fi puternic sau clar asociat cu risc de malformatii. In cazul dumneavoastra, daca ati folosit doar de cateva ori, nu ar trebui ca asta sa fie un motiv de intrerupere a sarcinii. Abuzul in al doilea trimestru este asociat cel mai puternic cu anomalii ale dezvoltarii cognitive si atentiei la copil.
Chiar daca cineva v-ar putea cita procente, acestea sunt inutile in cazuri individuale, unde sau se intampla ceva sau nu se intampla. Categoric ar trebui sa va informati medicul ginecolog. Medicii sunt intotdeauna mai performanti atunci cand au toate informatiile relevante.
In legatura cu situatia familiala, sustinerea si anturajul, probabil ca ar trebui sa vorbiti cu un psiholog.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: