Stare de ireal

28-10-2018
void
Nu este medic/terapeut
void
Salut. Sunt un tânăr de 17 ani, un vechi consumator de droguri... am consumat ocazional benzodiazepine, antipsihiotice, DXM, Diazepam, Xanax, Nitrazepam, alcool, Iarba.. și fel și fel, nu am pățit absolut nimic, nu exageram doar o 1-3 pastile, luam deoarece durerea după ce am văzut-o în coma pe bunica-mea.. care m-a crescut când am văzut-o în ochi... când mi-a auzit glasul încerca să îmi spună ceva.. Dar era conectata la aparate, apoi a doua zii a... m-a ranit extrem de tare... Durerea a fost foarte puternica și de prost ce am fost.. am început sa ascult muzica hip-hop(chiar sa cant și eu), sa consum benzodiazepine, ceaiuri stropite cu fel și fel de rahaturi.. DXM(Rofedex) și nu am avut nici un sentiment după toate astea.. care sa ma marcheze doar un sentiment de depresie, durere cu care am rămas marcat după ce a murit... chestiile astea... le luam cu o limita, îmi era frica sa nu abuzez, sa se formeze o dependenta.

Într-o buna zii, acum 6 lunii m-am apucat sa fumez iarba, m-a făcea sa ma simt alt om, îmi schimba percepția, făceam treaba(eu sunt o persoana leneșă), parca nu eram eu... nu aveam stări de sevraj după. Într-o dimineață m-am trăzit, am mâncat, și am tras vreo 5 fumuri și ma simțeam foarte ok și apoi am mai tras și m-am panicat foarte tare, nu aveam stare, eram agitat, credeam ca o sa mor, nu am sunat la salvare.. m-am pus în pat și în minte îmi veneau tot felul de chestii, cum as fii fost răpit de extratereștri, etc, eram panicat. După acea zii a început o anxietate(cel mai probabil) ma gândeam toată ziua la ce am făcut, eram foarte speriat, credeam ca o sa mor, o stare de ireal, sau credeam ca am murit și sunt pe o alta lume..(acum numai simt asta).. și în jur de o luna - doua luni am stat cu acest lucru, ma tot gândeam ca se va intampla ceva rau dacă mai fumez, îmi simțeam mintea inchisa, , nu era o dependenta adică sa mai vreau, mai mult vroiam sa ma feresc ca m-am speriat foarte tare.. imi mai dădea un prieten o țigară normala din pachet și îmi spunea ca are ceva în ea, eu simțeam ca are... si cand zicea ca nu are ma linișteam..intram în panica. 2-3 luni am stat și îmi venea mereu în cap, un sentiment de vinovăție, ca se va intampla ceva rau, îmi tot puneam mana pe inima, aveam palpitații și toate astea într-un moment dat au trecut cu timpul. M-am apucat de sala, rezist la antrenamente, fac toate seriile,. dar uneori ma panichez ca se întâmplă ceva rau..Problema este ca m-am dus la medicul de familie și m-a diagnosticat cu anemie, mi a recomandat Magneziu și simptomele de ireal au mai trecut, dar uneori ma simt ciudat.. parca traiesc un vis, dacă îmi spune cineva chestii nașpa ma sperii, parca ma sint acolo.. Nu vreau sa merg la medicul psihiatru, ca ala e alt dealer. Scapi de dealeri de droguri, dai de alții dar în halate albe. Ma puteți ajuta cu un sfat, sa pot trece peste starea de ireal? Parca traiesc un vis uneori, se întâmplă uneori. oare ce poate fii? Precizez ca sunt fumător, fac sport, consum alcool ocazional dar nu am mai consumat nici o substanță (droguri). Mulțumesc.
2 comentarii
0
28-10-2018, ora 20:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intra in Grupul Depersonalizare si derealizare de pe Facebook.
0
28-10-2018, ora 22:02
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Salut,
Ce credeai ca se va intampla dupa atatea substante? Mai ales luate "de tanar" cand creierul este inca in formare ? Mintea ta nu mai face diferenta intre realitate si imaginar. Pentru a rezolva situatia este nevoie, in primul rand de o evaluare a situatiei, care poate fi facuta de catre un psiholog clinician sau un psihiatru. Este foarte probabil ca solutia consta intr-o combinatie de tratament medicamentos si psihoterapie. Este interesant ca preferi drogurile de pe strada nu tratamentul profesionist, insa solutia la problemele tale este abordarea profesionista, de la persoane specializate.
Si mi se pare ca problema nu sunt drogurile, ci ceea ce a cauzat toata situatia, care nu va trece de la sine. Drogurile au fost doar o falsa solutie...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul