Condroza std3 platou tibial extern si femuro-patelar

Buna ziua, in urma cu patru luni am suferit o cadere de pe bicicleta. In urma interventiei atroscopice de acum doua saptamani, s-a constatat: ruptura CA-Mi drept, ruptura totala LIA, condroza std3 platou tibial extern si femuro-patelar. Mi s-a recomandat de catre doctor, pana la efectuarea unei lugamenoplastii, efectuarea unei injectii cu arthrum. As dori sa intreb daca aceasta injectie cu arthrum are vreun efect terapeutic real. Am 43 de ani, 1, 83, 85 kg, nu am practicat niciodata sport de performanta. Va multumesc
3 comentarii

Buna seara,
Aceste infiltratii sunt extrem de controversate: unii le recomanda, altii (ca mine) se opun total.
Cert este ca nu exista (inca) o metoda de "vindecare" a cartilajului articular distrus.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Aceste infiltratii sunt extrem de controversate: unii le recomanda, altii (ca mine) se opun total.
Cert este ca nu exista (inca) o metoda de "vindecare" a cartilajului articular distrus.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Va multumesc pentru raspuns! V-as mai ruga sa imi recomandati ce se poate face in acest stadiu, pentru a mai amana degradarea totala, a cartilajului.

Singura posibilitate logica si imaginabila de a amana distrugerea totala a cartilajului este reducerea solicitarii de tip mecanic: scadere in greutate, reducerea drastica a efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10lovitura la genunchi
- 33fractura de femur
- 16ruptura de ligament incrucisat anterior
- 3Fisura corn posterior menisc intern, ruptura incompleta LIA, edem osos difuz femurotibial
- 0Ligament Rupt
- 2Ruptura LIA si vrea sa mai practic sport
- 2ruptura veche de ligament
- 2ruptura de ligament incrucisat anterior
- 1pot scapa de operatie, ce orteze sa sa cumpar, deocamdata am luat una cu gel.
- 3ruptura LIA dezinsertie proximala
- 2Ruptura LIA si menisc intern grad 3
- 3Ruptura de menisc și ruptura cronica de ligament!
- 4LIA rupt si Menisc rupt
- 0Genunchi ciudat..."prea sanatos nu e bine sa fii"
- 3Durere de genunchi !
- 4Ruptura ligament lia si ruptura ligament colateral
- 1LIA rupt dar fara instabilitate. Sa ma operez?
Mai multe informații despre: Ruptura de ligament Ruptura de ligamente la genunchi ruptura de ligament incrucisat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: