Cosmar oribil

22-03-2012
stephanov
Nu este medic/terapeut
stephanov
Buna.

Am 18 ani si am avut cred ca cel mai groaznic cosmar din viata mea. Eram la un restaurant, stateam la o masa, vorbeam la telefon, cand un boschetar vine si imi pune pe masa un pahar murdar de ceea ce parea a fi un suc de portocale. Mai incolo, primesc un telefon de la un anume domn Trandafir(ma si intrebam daca are legatura cu faptul ca nu imi place Sadoveanu deloc), care incepe sa imi vorbeasca despre modul in care trebuie urmata calea cea dreapta si cum trebuie urmat Dumnezeu. Extrem de isteric din fire, ma ridic de la masa si ies din restaurant sa il caut ca sa-i prind o bucata. Nu era nicaieri. Mi-a spus ca daca vreau iertare din partea lui Dumnezeu (desi nu cred ca am comis ceva grav in ultima perioada), era necesar sa lucrez pentru el.

Ei bine, aici a aparut dementa aia interioara. Ma simteam supus unui test psihic pe care voiam sa il trec cu brio, insa nu stiam cum. Stiam doar ca vorbele nenorocitului nu trebuiau tratate cu indiferenta. Astfel, m-am gandit sa il sun inapoi, sa imi cer scuze si sa imi spuna cum as putea sa o iau pe calea cea buna. Cand am sunat inapoi, o voce de femeie ma anunta : Azi e ziua d-lui Trandafir. Doriti sa ii transmiteti 'la multi ani' ? Atunci nenorocitul a intrat pe fir, gandindu-ma ca ce imi comunicase duduia inainte era un semn din partea divinitatii ca strategia mea trebuia schimbata, asa ca am continuat la fel ca prima data, cu o ploaie de injuraturi, provocandu-l la o lupta parte in parte, doar noi doi, fara brigazi si smecherii.

M-am trezit mort de spaima, cu un sentiment intens de neplacere. Simteam ca picasem testul si ca poate acel amarat poate reprezenta un simbol al divinitatii, care imi cere sa imi schimb atitudinea distanta fata de cei din jurul meu, sa incerc sa fiu mai controlat, mai ambitios... Nu stiu. Mi-am facut un ceai si astept sa se faca dimineata, ca sa ma pot pregati sa merg la treburile mele. Nu m-am pus la culcare iar de frica vreunui 'sequel'. :))

Se poate ca acest cosmar sa fie un vis care sa imi ilustreze lipsa de ambitie? Poate fi un mesaj? E mai mult neobisnuit decat inspaimantator, intrucat stiu sigur ca in ultimii 11 ani nu am avut niciun cosmar.

As vrea niste opinii sau sfaturi. Mersi.
1 comentarii
0
27-03-2012, ora 12:17
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Buna, Stephanov.

Conform lui Freud si lucrarii sale "Interpretarea viselor", visele sunt manifestari ale inconstientului si reprezinta fie fricile, temerile noastre, fie dorintele noastre inconstiente. In cazul cosmarului tau, pare sa fi fost un vis de tip anxios, care releva o nesiguranta cu privire la relatia ta cu divinitatea si/sau cu ceilalti oameni. Poate fi si un mesaj al supraego-ului, care incearca sa iti regleze reactiile impulsive si sa te faca sa adopti o anumita conduita morala in viata, in general.

Din pacate, astea sunt singurele idei care imi trec prin cap, tinand cont de faptul ca relatarea ta cu privire la vis e destul de scurta. Fii fericit ca ai atat de rar cosmaruri, altii, cum sunt si eu, avem cate un cosmar ingrozitor la cel putin 2 saptamani. :P Dumnezeu stie de unde si pana unde!...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coșmarurile pot fi un semnal de alarmă precoce al bolii Parkinson
  •