De ce mă simt mai bine psihic noaptea?
Am TOC și schizo și am și anxietate des, de ce oare noaptea adică când vine noaptea începând de pe la 11 așa mă simt mai bine psihologie c, mai optimist, mai relaxat și mai puțin anxios și dacă iau și un Anxiar am pofta și să stau treaz toată noaptea de bine ce na simt de asta iau pastila de somn pe la 12-3 în intervalul asta pentru că vreau sa stau mai târziu să mă uit la tv, sa citesc etc
Cand e ziua sunt anxios des, obsesiile și compulsiile apar, am câteodată și o stare de iritabilitate etc
Oi fi eu pasare de noapte, bufnita sau ceva că mă simt mai bine noaptea decat ziua și asta mă refer psihic.
De multe ori stau toată noaptea treaz neputândsă dorm și dorm dimineață fiindca eu mi-am cam dereglat ciclul de veghe somn deoarece ani la rând m-am trezit la 1-2 după amiază chiar la 3 când luam antipsihotic in doza mare.
Voi ați observat chestia asta?Că noaptea psihicul e mai limpede când e noapte adică mai fara anxietate și iritabilitate?
Mai pateste cineva așa?
Cand e ziua sunt anxios des, obsesiile și compulsiile apar, am câteodată și o stare de iritabilitate etc
Oi fi eu pasare de noapte, bufnita sau ceva că mă simt mai bine noaptea decat ziua și asta mă refer psihic.
De multe ori stau toată noaptea treaz neputândsă dorm și dorm dimineață fiindca eu mi-am cam dereglat ciclul de veghe somn deoarece ani la rând m-am trezit la 1-2 după amiază chiar la 3 când luam antipsihotic in doza mare.
Voi ați observat chestia asta?Că noaptea psihicul e mai limpede când e noapte adică mai fara anxietate și iritabilitate?
Mai pateste cineva așa?
12 comentarii
nu iti deregla ciclul de somn. culca-te in fiecare zi la aceeasi ora.
Și sunt chiar mai optimist noaptea decat ziua, nu înțeleg de ce.
afla pt ce e fiecare medicament, de pe net. (eventual de la doctorul tau)... si voila... ai primit raspunsul
Nu e de la medicamente
Din contră quetiapina seara ar trebui sa mă sedeze și să mă facă fără chef de nimic.E o reacție naturala a corpului dar nu știu de ce.Probabil am fost bufnita într-o viață anterioară și acum am rămas cu trăsături de pasare de noapte:)))
Din contră quetiapina seara ar trebui sa mă sedeze și să mă facă fără chef de nimic.E o reacție naturala a corpului dar nu știu de ce.Probabil am fost bufnita într-o viață anterioară și acum am rămas cu trăsături de pasare de noapte:)))
unele antidepresive pot crea stari psihotice. vorbeste cu dr despre starile acestea si intreaba-l daca e posibil sa fie acesta cauza starilor tale.
atentie, nu zic ca ai psihoza... doar ca pot fi stari ca de psihoza datorate medicamentelor
atentie, nu zic ca ai psihoza... doar ca pot fi stari ca de psihoza datorate medicamentelor
Omule nu sunt simptome de psihoza in niciun fel, și seara mă simt perfect conștient și lucid, că doar sunt sub doza mare de risperidona însă imi dispare anxietatea in mare parte și am puțin optimism.Probabil că mintea e mai liniștită noaptea și întreg corpul și se secreta ceva hormoni de noapte, așa îmi explic eu
am subliniat " ca pot fi stari ca de psihoza". ce nu intelegi?
iar cand mi te adresezi ai bunul simt sa nu-mi vorbesti cu apelativul "omule"
iar cand mi te adresezi ai bunul simt sa nu-mi vorbesti cu apelativul "omule"
Nu sunt stări de psihoza nici măcar nu seamănă și nici nu pot fi, vorbești numai prostii mai bine taci decât să vorbești aiurea.
zici asta pt ca nu stii nimic despre manie si efectul antidepresivelor la cei cu schizofrenie.
cand o persoana incearca sa te ajute, nu se raspunde la ajutorul acordat asa cum ai facut-o tu. invata sa fi mai respectuos chiar si fata de cei care poate nu au aceleasi idei ca tine.
eu nu am facut decat sa-ti recomand sa vorbesti cu dr despre acest lucru, pt ca medicamentele luate inainte de culcare au rolul de a te seda/adormi, nicidecum sa te energizeze (cel putin asta am inteles din mesajul tau, ca prinzi viata, si deci nu te adorm)
gandeste-te ca tu ai si toc si schizofrenie, astfel de simptome fac ca lucrurile sa se complice si trebuie sa comunici cu dr tau orice schimbare a starilor tale. e foarte important sa fii precaut.
cand o persoana incearca sa te ajute, nu se raspunde la ajutorul acordat asa cum ai facut-o tu. invata sa fi mai respectuos chiar si fata de cei care poate nu au aceleasi idei ca tine.
eu nu am facut decat sa-ti recomand sa vorbesti cu dr despre acest lucru, pt ca medicamentele luate inainte de culcare au rolul de a te seda/adormi, nicidecum sa te energizeze (cel putin asta am inteles din mesajul tau, ca prinzi viata, si deci nu te adorm)
gandeste-te ca tu ai si toc si schizofrenie, astfel de simptome fac ca lucrurile sa se complice si trebuie sa comunici cu dr tau orice schimbare a starilor tale. e foarte important sa fii precaut.
De când am avut primul atac de panica și apoi a evoluat în ceva mai grav din 2009 de când aveam 14-15 ani mă simt mai bine seara-noaptea decat ziua, deci nu e ceva doar acum, e de timp îndelungat, probabil noaptea e mai liniște și somnolenta aia care oricum vine că se degajă melatonina și serotonina face că sa nu mai fiu iritabil și anxios seara târziu și noaptea și de aici că mă simt mai bine.
Am avut manie in 2013, știu ce inseamna dar asta crede-mă că nu are vreo legătură.
Și îmi cer scuze daca te-am supărat dar nu asta a fost intenția, ideea e că nu are nicio legătură cu mania sau psihoza fiindcă le-am experimentat pe amândouă si sunt total diferite și în plus am văzut că există și oameni care stau in noapte până târziu de când sunt ele aproape, știi expresia aia sunt pasare de noapte parca.
Am avut manie in 2013, știu ce inseamna dar asta crede-mă că nu are vreo legătură.
Și îmi cer scuze daca te-am supărat dar nu asta a fost intenția, ideea e că nu are nicio legătură cu mania sau psihoza fiindcă le-am experimentat pe amândouă si sunt total diferite și în plus am văzut că există și oameni care stau in noapte până târziu de când sunt ele aproape, știi expresia aia sunt pasare de noapte parca.
Salut, asemenea și la mine..toată ziua am o stare depresiva nu pot sa fac nimic, stări de paranoia, anxietate socială, apoi când vine noaptea încep parca sa ma simt normal, sa fiu activ sa am chef de viața..Se datoareaza faptului ca ne am obișnuit sa trăim noaptea și nu ziua, este o dereglare normala
Apoi cum ai spus cu anxiarul, așa este la mine cu Xanaxul.Când îl iau seara încep sa fac flotări, curățenie nicidecum sa ma simt sedat ori sa mi inducă somnul.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 10Tipuri de activități pentru petrecerea timpului liber?
- 7Evaluare medicală forțată/Încredere
- 0Pentru cei diagnosticati cu o boala psihica
- 10Schimbare medic psihiatru
- 6Anxietate/depresie
- 6Suspiciuni medicamente psihiatrice
- 3Acceptarea bolii psihice
- 4Intrebare pentru cei cu diagnostic de boala psihica
- 3Prosopagnozie?
- 2Caut psihiatru, Prahova, Bucuresti, care stie ce este tulburarea disforica premenstruala.