De ce nu ne putem ridica din pat dupa anestezii?

16-08-2009
Pitagora
Nu este medic/terapeut
Pitagora
Buna seara,

Care este motivul pentru care dupa o anestezie, daca ne ridicam din pat, riscam sa ducem o viata chinuita de migrene? Ce anume duce la declansarea acestora?
Dupa ce ai uitat si te-ai ridicat, iar migrenele au fost "declansate", se mai poate face ceva in acest sens?
Multumesc anticipat celor care-mi vor oferi informatii in acest sens.
5 comentarii
0
16-08-2009, ora 23:02
brazilio
Nu este medic/terapeut
brazilio
nu stiu care este mecanismul de declansare dar in urma unei operatii sub anestezie trahi(adica de la talie in jos )am ramas cu dureri groaznice de cap.Mi s_a dat cofedol de catre doctor dar durerea revenea la fel de tare dupa o jumatate de ora.Atunci am luat doua pastile Fasconal si de atunci nu mai am treaba.Poti incerca si tu.Sanatate multa.
0
17-08-2009, ora 13:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Motivul este simplu: anestezicele sunt toate substante neurotoxice care ataca nervii si ii pune intr-un stadiu care ii face sa nu mai functioneze.
Este o minune ca cei mai multi supravietuiesc la astfel de anestezice, desi nu este tot timpul asa.

Cand ajungi intr-un nor de gaze neurotoxice sau de alte substante neurotoxice nu-i de mirare ca ramai cu migrene si boli alte, c aci este vorba de toxine. La fel este si in cazul la anestezice.

Singura diferenta este ca anestezicele sunt data de medic si prin aceasta substantele neurotoxice nu devin mai putin daunatoare.

ORICE anestezie - chiar si cea de la un dinte - are ca urmare o slabire sau o distrugere temporara sau permanenta a nervilor si o slabire a imunitatii.

Medicina foloseste in exclusivitate toxine FOARTE toxice.
0
21-08-2009, ora 21:44
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt. Pitagora; Brazilio; Scarface
Desi nu sunt medic anestezist, consider ca pot aduce unele lamuriri in problema.
Anesteziile practicate in interventiile obisnuite sunt de doua feluri: rahianestezii - adica cele cu infiltrarea unei substante anestezice la nivelul coloanei dorso-lombare si cele generale - cu intubatie oro-traheala. Apropo, d-le Scarface, se utilizeaza substante care NU sunt toxice, decat folosite in cantitati necorespunzatoare (ex. Michael Jackson).
In mod obisnuit, exista un numar semnificativ de migrene dupa rahianestezie, care se datoreaza penetrarii spatiului sub-arahnoidian si scaderii temporare a presiunii lichidului cefalo-rahidian. De regula, aceste dureri sunt pasagere si ele cedeaza la rehidratare corecta si tratament adecvat in cateva zile, fara a avea tendinta la cronicizare. Sunt situatii in care si noi, pe langa tratamentul specific, recomandam pacientilor sa bea multe lichide si eventual o cafea pe zi pentru a cotracara efectele nedorite. Durerea de cap este asociata de regula cu hipotensiunea ortostatica, adica senzatia de ameteala si rau la ridicarea in pozitia sezanda sau in picioare, senzatie care dispare de asemenea dupa cateva zile.
Anestezia generala poate da tulburari generale, cu stari confuzionale, de dezorientare temporara, insa nu caracterizate de migrene in mod special. Efectul este mult mai pregnant la varstnici.
Consider ca manifestarile respective nu sunt alarmante, ele sunt pasagere si se pot remedia usor, dupa rehidratare corecta si tratament simptomatic. Contactarea medicului anestezist si semnalarea din timp a acestor simptome poate rezolva rapid problema. Centrul Pilot O-HBO Constanta are experienta pozitiva in amendarea acestor simptome, impreuna cu multe alte avantaje, prin utilizarea post-operatorie precoce a oxigenoterapiei hiperbare.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
21-08-2009, ora 21:55
Pitagora
Nu este medic/terapeut
Pitagora
Multumesc de raspuns. Mai vin la dumneavoastra cu o intrebare. In ce consta rehidratarea? Este ceva dureros sau incomod?
0
24-08-2009, ora 00:50
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimate Domn
Rehidratarea este o procedura care restabileste cantitatea normala de licide din diversele compartimente ale organismului nostru. In cazul discutat, in fazele acute post-operatorii, ea consta din aplicarea de perfuzii in cantitati si compozitii atent avizate de medicul curant, cu sprijinul medicului anestezist. Ulterior, rehidratarea beneficiaza de posibilitatea pacientului de a bea el insusi o cantitate prescrisa de lichide (in general, apa plata, ceai, compoturi neindulcite). Aportul zilnic astfel descris este de aproximativ 2 litri pe zi, cu un adaos pe durata rehidratarii. Compozitia lichidelor de rehidratare depinde de afectiunea care a produs dezechilibrul si starea biologica a pacientului (prudenta la hipertensivi!). Revenind la cazul discutat, putem lua in calcul si asocierea de vitamine din grupul B, eventual 2-3 zile de corticoterapie usoara, medicamente de tip Cofedol sau Fasconal, care contin mici cantitati de cofeina. Empiric, se mai recomanda - cu precautiile de rigoare - consumarea a 1-2 cesti de cafea / zi. Migrenele de tip ischemic pot fi tratate cu succes prin sedinte de oxigenoterapie hiperbara (HBO). Este insa necesar sa contactati medicul de familie si medicul care v-a administrat anestezia pentru o clarificare a situatiei si un tratament specific, ce poate cuprinde si alte preparate. Ne puteti de asemenea contacta pentru a va furniza alte indrumari.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evadarea din inconștiență: modul în care creierul repornește după o anestezie profundă
  • Sedarea - tipuri, proceduri, riscuri și beneficii, informații pacienți
  •