Depakine/convulex | Forumul Medical ROmedic

Depakine/convulex

29-06-2023
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Ce rol are depakine ul/convulex? Din cand In cand, doamna doctor imi prescrie convulex. Din ce am vazut pe prospect, ar fi pentru tulburare bipolara, fiind Un stabilizator de dispozitie. In cazul meu, neavand diagnostic de tulburare bipolara, ce rol ar avea? Multumesc!
6 comentarii
1
29-06-2023, ora 17:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Acelasi. Stabilizator de dispozitie. Se da in mai multe boli. Nu numai in tab.
2
29-06-2023, ora 17:57
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Pai da, dar ma gandesc ca in cazul TAB ului, cand persoana trece de la o dispozitie la Alta, ajuta. Dar nu este si cazul meu.Am fost foarte stabila, doar ca n ultimul timp am avut o state Mai ciudatica, imi transpira palmele, am facut atac de la panica in Avion si la intoarcere, inainte de asta am avut frici si ma simteam ca si cum n as fi dormit toata noaptea. Stiu ca asta ar fi trebuit sa o intreb pe ea, dar cand ajung acolo parca mi se goleste mintea. Multumesc!
1
29-06-2023, ora 19:39
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
@NNN7 ce diagnostic ai? Și eu mă confrunt cu stări groaznice când vine vorba de mijloacele de transport. Atât de rău îmi este încât le evit pe cât posibil, cu totul. Chiar dacă asta înseamnă să mă privez de plăcerile călătoriilor... Pastilele antivomitive funcționează dar anxietatea rămâne. Parcă stau "pe spini" în mijloacele de transport, doar trenul e puțin mai suportabil.
1
30-06-2023, ora 05:26
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
NNNN... valproic acid e potentiator de gaba. creste nivelurile de gaba si imbunatateste conexiunile gaba; gaba avand rol de calmare a nervilor, de reducere a excitibilitatii nervilor. te gandesti la ceaiuri, care te fac sa te simti mai relaxata. diferenta fiind ca ceaiurile sunt mult mai slabe
o doza de 200-300 mg ar fi una standard, relativ mica, tinand cont ca se poate ajunge in cazul celor cu tab la 1200mg.

sa nu te sperii ca ti-a dat tratamentul. e mai util sa iti dea valproic, decat sa-ti dea xanax de exemplu. de la xanax devii dependent, de la valproic nu. probabil ca asta e si motivul pt care se prescrie valproic. acelasi efect, dar mai sigur.

btw... sunt xtreme
1
30-06-2023, ora 08:39
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Am inteles.. Multumesc extreme!!
1
30-06-2023, ora 10:52
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
CSD, stiu, sunt persoane care au rau de mijloacele de transport in comun. Eu n am avut niciodata rau, si am mers foarte mult, inclusiv dupa ce m am imbolnavit. Nu stiu insa de ce, de data aceasta mi a fost rau. De aceea nici nu m am gandit sa iau la mine altceva Inafara de rispen.

Treaba cu diagnosticele la mine e Incerta. Am facut Un episod psihotic acum 4 ani, in Urma caruia doctorii de la Obregia mi au pus diagnosticul de tulburare psihotica acuta, iar la 2 saptamani dupa, doctorul din orasul meu natal, unde m am si mutat, caci eu locuiam in Bucuresti, mi a pus diagnosticul de tulburare schizoafectiva. Dar nici nu a ascultat bine ce I ziceam ca deja mi a pus diagnosticul, nu stiu dupa ce criteria s a luat. Mai mult de atat, nu a specific at de ce tip, depresiv, bipolar. De aceea cred ca al doilea diagnostic a fost pus mai mult la misto. Pe cand la Obregia, m au ascultat si supravegheat Mai multi medic, cred eu, Mai competenti si Mai atenti. Doctorita mea e putin repezita.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul