A aparut Litiu in Bucuresti - pentru cei cu TAB

25-05-2011
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dar nu la toate farmaciile.
Concentratia este de 250 mg.
O cutie are 60 de comprimate si este produsa de o companie din Anglia.
Pretul unei cutii este de aproximativ 10 lei.
Nu se da decat pe baza de reteta unei persoane care trebuie sa se prezinte cu acea reteta la farmacie.
Mai multe detalii va transmit pe privat daca aveti nevoie.
Multa sanatate si pace sufleteasca va doresc.
Cu drag,
Clara
17 comentarii
0
16-08-2012, ora 19:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Despre utilizarea litiului pe termen lung

După moartea Joanei Wilson, Jeremy Brett, devenit celebru pentru interpretarea lui Sherlock Holmes în patru seriale produse de Granada TV, a filmat cel de-al treilea serial al Granada TV, Întoarcerea lui Sherlock Holmes la sfârşitul anului 1985. Pe platoul de filmare s-a observat că maniile sale, schimbările excesive ale stării de spirit, s-au înrăutăţit şi în cele din urmă durerea şi volumul de muncă au devenit prea mari; el a suferit o cădere nervoasă, a fost internat în spital şi diagnosticat cu tulburări maniaco-depresive.

I-au fost prescrise tablete de litiu pentru a contracara mania sa depresivă. El ştia că nu va putea fi vindecat; a trebuit să trăiască astfel, căutând semne de boală şi apoi încercând să lupte cu ele.[18] A vrut să se întoarcă la lucru, pentru a-l interpreta din nou pe Holmes. Primul episod care a fost realizat după agravarea bolii sale a fost o adaptare de două ore după Semnul celor patru. De atunci, diferenţa în interpretarea lui Brett a început să devină mai evidentă cu fiecare nou episod. Unul dintre efectele secundare ale tabletelor de litiu a fost retenţia de fluide. Brett a început să arate şi să acţioneze în mod diferit. Drogurile l-au încetinit; el s-a îngrăşat şi a reţinut apă în organism.[19] Brett a avut şi probleme cardiace. Inima lui era de două ori mai mare decât dimensiunea normală [20], avea dificultăţi de respiraţie şi avea nevoie de o mască de oxigen pe platourile de filmare. "Dar, dragilor, spectacolul trebuie să continue", a fost unicul său comentariu.

În ultimul deceniu al vieţii sale, Brett a fost tratat în spital de mai multe ori pentru boala sa mentală, iar sănătatea şi aspectul său s-au deteriorat vizibil în perioada când a filmat episoadele următoare din serialul Sherlock Holmes. În ultimii săi ani de viaţă, a discutat cu sinceritate despre boală, încurajându-i pe oameni să-i recunoască simptomele şi să ceară ajutor.

Brett a murit la 12 septembrie 1995 la casa sa din Clapham, Londra, în urma unui insuficienţe cardiace. Valvele inimii au fost afectate de febra reumatică contractată pe când era copil.

Mel Gussow a scris în necrologul din New York Times că "Dl. Brett a fost privit ca o chintesenţă a lui Holmes: incredibil de analitic, cu o deghizare scandaloasă, cu cea mai neagră stare de spirit şi neobosit în entuziasmul său de a rezolva cazurile cele mai complicate."
0
16-08-2012, ora 20:44
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Tu erai cea care afirma ca litiul este tratamentul ideal, fara reactii adverse, pentru tulburarea bipolara. La inceput te-am crezut pe cuvant. Apoi am citit ca litiul NU exista in mod natural in organismul noastru (uman), absolut deloc. Concluzia logica este ca nici nu are ce cauta acolo. Nu am de unde sa stiu ce efecte provoaca in timp, deoarece nici nu l-am experimentat, nici nu am facut studii cu privire la el, dar din moment ce in alte parti ale lumii a fost interzis, ma gandesc ca nu fara motiv a fost luata aceasta decizie.
1
17-08-2012, ora 11:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am vorbit ieri cu dr. T la telefon sa ii spun despre asta.
A zis ca in doze mici, sub 1 g, litiul nu are efectele secundare ale antipsihoticelor si nu afecteaza inima, tiroida si rinichii. Eu iau 625 mg pe zi. Si atat. Nu mai iau alte medicamente.
Are cazuri in spital care au depasit varsta de 60 de ani si traiesc bine mersi.
A presupus ca acest actor lua litiu in cantitati foarte mari ca sa faca fata stresului produs de job sau, a zis ca poate mai lua si droguri...
Mi-a mai zis-o si a repetat. Litiul nu are efectele secundare ale antipsihoticelor.
Antipsihoticele luate pe perioade de zeci de ani pot scurta viata chiar si cu 20 de ani.
Eu cu antipsihoticele eram leguma. Aproape ca nu stiam decat sa mananc si sa dorm si ma plangeam de toate simtomele cu golul mental de pe celalalt topic.
Nu stiu in ce tari a fost interzis exact pentru ca se foloseste in foarte multe tari (SUA, Canada, Germania, Franta, Italia, Grecia, Ungaria, Polonia - de astea sigur stiu eu) dar daca a fost interzis a fost pentru ca este foarte ieftin. Pina acum cateva luni eu dadeam 10 lei pe tratamentul cu litiu pe o luna. Se compara 10 lei cu cateva milioane cat baga statul in buzunarul marilor companii farmaceutice pentru antipsihoticele si timostabilizatoarele unui bolnav cu tab ?
0
17-08-2012, ora 15:38
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Nu am gasit, intr-adevar, informatii ca ar fi fost interzis in mai multe state ale lumii, nu mai stiu de ce aveam impresia ca am citit asa ceva. In America a fost interzis in 1949 si reintrodus oficial in 1970.

Totusi, daca dai cautare pe google Lithium pharmacology, o sa gasesti pe Wikipedia un articol in care se precizeaza ce efecte provoaca in organism si ce efecte adverse. Scrie foarte clar ca litiul nu trebuie luat decat pe o perioada de 3, maxim 5 ani, pentru ca nu se cunoaste inca cu exactitate ce modificari provoaca in organism dupa o perioada lunga de timp de administrare. Si mai precizeaza ca predispune si el la ingrasare si ca se crede ca, in timp, afecteaza functia renala. Asta cel putin.

Asa ca degeaba intrebi un psihiatru, ca normal ca acesta isi protejeaza "copilasii" (medicamentele si substantele cu care lucreaza). Desi ar trebui sa fie mai bine informati, sau daca intr-adevar sunt, sa iti spuna adevarul de la cap la coada, ai acest drept, ca pacient. Nu Dr T era cel care recomanda si terapia electroconvulsivanta, despre care nu s-a stiut niciodata cum functioneaza si nu se stie nici in ziua de astazi, in plus expertii sunt de pareri diferita in privinta ei, unii spunand ca nu este cu nimic diferita de placebo?

Uite linkul pentru litiu, pentru cine vrea sa citeasca:

http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_pharmacology
0
17-08-2012, ora 17:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga mea,

De la Zyprexa m-am ingrasat 5 kg pe luna si nu am slabit, de la litiu 2 kg in 10 luni si le-am slabit.
Nu mai spun cat m-am ingrasat de la celalte antipsihotice.
Terapia electroconvulsivanta se vrea a fi retrasa tot pentru ca vor sa le cumparam antipsihoticele si antidepresivele scumpe. Terapia aceea este foarte eficienta in multe cazuri. Vorbest cu oameni care au facut asa ceva ca sa iti confirme.
Eu daca as avea o problema care as sti ca ar trece cu asa ceva, as alege-o din start decat sa iau pastile. Fara discutie.
Multumesc pentru link.
0
17-08-2012, ora 22:56
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@clara_p

Oare chiar totul sa fie o conspiratie a companiilor farmaceutice?

Referitor la terapia electroconvulsivanta, ea oricum se foloseste in ziua de azi doar in ultima instanta, cand nici un alt tratament nu a dat rezultate. Este o terapie veche, din 1938, al carei mecanism de functionare inca nu este cunoscut. Poate ar trebui sa readucem la viata, in uzul curent al psihiatriei, si 'injectarea de doze soc de insulina' pentru tratarea schizofreniei, care este o metoda chiar putin mai de actualitate decat celebra ECT, sau poate chiar lobotomia, ce zici? Nu ti se pare o metoda mult prea invechita?

Am o intrebare fundamentala la tine: CUM anume functioneaza ECT si CUM anume vindeca un creier 'bolnav', sa spunem, de depresie majora. Psihiatrii spun ca, printr-un mecanism necunoscut (ce pot sa spun, LOL), regleaza chimia creierului (un rationament foarte 'logic', de la pasul A se ajunge direct la concluzia D). Eu ma intreb, cum ar putea un curent de 70 pana la 400 volti (aproximativ egal cu cel din priza), care iti trece prin CREIER, sa faca asta?

ECT cauzeaza dezorientare mentala si pierderi de memorie si mai degraba din aceasta cauza nu isi amintesc pacientii, in urma 'terapiei', care erau suferintele lor si par 'mai bine' si asta doar pe termen scurt.

In realitate, exista studii care spun ca ECT provoaca nu numai pierderi de memorie pe termen scurt, ci si pierderi de memorie pe termen lung. In plus, autopsiile unor creiere de pacienti supusi terapiei electroconvulsive/electroconvulsivante au arat ca acestia suferisera: hemoragii cerebrale (sângerări anormale), edem cerebral (acumularea excesivă de fluid), atrofie corticală (micşorarea cortexului cerebral sau a straturilor exterioare ale creierului), spaţii perivasculare dilatate în creier, fibroze (îngroşarea şi dezvoltarea de cicatrici), glioză (creşterea anormală de ţesut) şi rarefierea şi distrugerea parţială a ţesutului creierului.

Dr. Sidney Sament, neurolog, descrie ECT astfel : "Terapia electroconvulsivă în fapt poate fi descrisă ca un tip de distrugere controlată a creierului produsă prin mijloace electrice. Nici o îndoială că anumite simptome psihiatrice sunt eliminate ... dar acest lucru se întâmplă cu costul distrugerii creierului."

Se intampla ca unii pacienti, din cauza convulsiilor provocate de electrosocuri, sa isi fractureze oasele in timpul 'terapiei' ECT. Asa ca solutia este sa le fie injectat in prealabil un paralizant muscular, pe langa anestezic. Si asta iti suna foarte normal, nu?

Sunt marturii cum ca ECT provoaca pierderea memoriei si a amintirilor pe mai multi ani si altele ale unor persoane care afirma ca si-au pierdut cunostintele tehnice si profesionale de-o viata din cauza ECT. Testari psihologice care demonstreaza diminuarea inteligentei in urma ECT.

Stiind de toate aceste potentiale riscuri, ti se pare normal sa te spui, fie voluntar, fie involuntar, la asa ceva? Nu este dezumanizant, ba chiar o tortura?

Las si linkul la un articol cu pareri si concluzii contra ECT, pentru cine este interesat sa arunce o privire:

http://www.analiza-tranzactionala.go.ro/electrosoc.html


Oare doar pentru ca curentul 'mainstream' in psihiatrie inca recomanda ECT, asta inseamna ca este umana, ca functioneaza si ca are efecte reale benefice, pe termen lung? Cand psihiatrii nu pot sa raspunda la intrebarile fundamentale 'de ce' si 'cum', le-o recomanda unor oameni disperati din cauza starii si a situatiei in care au ajuns, doar pentru ca asa li s-a spus si asa au fost invatati la scoala (medicii psihiatri).
0
18-08-2012, ora 09:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga mea,

Nu mai fi atat de inversunata fara sa ai cunostinta de cauza ca nu e prea bine.
Nu mai compara metodele prin care se faceau electroshocurile acum zeci de ani cu cele din ziua de astazi caci nu este corect.
Si eu stiu de cazuri si dr. T mi-a zis de cazuri ale unor persoane carora le-a mers foarte bine cu asa ceva.
Mi-a povestit chiar de un caz de remisie de tab prin folosirea electroshocurilor la Targu-Mures.
Si-au revenit din starea de leguma in care erau numai in cateva sedinte. Nici macar nu au trebuit sa faca 12 sedinte.
0
18-08-2012, ora 12:07
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Mda.

Nu mai incerc sa atrag atentia ca nu tot ce li se spune oamenilor sa faca de catre medicii lor este OK. La urmei urmei, fiecare face ce vrea cu corpul si creierul lor. Este la latitudinea fiecaruia. Unii n-au decat sa moara cu sistemul psihiatric de gat, ca tot le face placere sa fie dependenti de el.
0
21-08-2012, ora 13:43
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Clara,
sa fi contribuit si noi, indirect, chiar daca n-am primit raspunsuri clare si nu de la toti?
0
23-08-2012, ora 12:15
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Am crezut ca chiar a reaparut litiul in Bucuresti...se pare ca nu.desi s-au petitionat atat MS, cat si Agentia Nationala a Medicamentului si Colegiul Medicilor, de catre un ONG.A raspuns cu promptitudine doar CNAS, care ne-a indicat calea de urmat, iar acum ar fi trebuit sa dam in judecata institutiile care nu au raspuns, ceea ce vom si face in urmatoarea saptamana, doarece e o procedura administrativa care obliga aceste institutii sa raspunda in 30 de zile.Astazi, sper ca in deplin acord cu Clara, voi demara procedura plangerii prealabile la organele care nu au raspuns, iar daca vor continua sa n-o faca, voi declansa procedura contenciosului administrativ, la tribunal.
0
23-08-2012, ora 12:56
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Clara,
am declansat procedura contenciosului administrativ, prin plangeri, daca nu mi se va raspounde, ii voi da in jucedata sa-mi furnizeze informatii.
1
24-08-2012, ora 20:01
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Clara,
in curand va incepe balciul cu actiunile in instanta si cred ca vom organiza si o conferinta de presa, inca nu stim unde, in ce locatie, si cu ce ziaristi prezenti.Speram ca vom primi ajutor de la cateva mari organizatii existente in Romania.Colegiul Medicilor cred ca va fi de partea noastra.Ti-am trimis toate mailurile cu raspunsurile primite.Trebuie sa facem, ceva!
1
05-11-2012, ora 10:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cine mai are nevoie de litiu din Polonia, din acela care era inainte cu 10 lei la farmacie, rog sa imi trimita mesaj pe privat.
0
27-06-2015, ora 04:28
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
Am de vinzare litiu adus din Germania, 100 de pastile.
0
27-08-2016, ora 23:22
Oricine Bipolar
Nu este medic/terapeut
Oricine Bipolar
ce se mai intampla pe frontul "litiu"? clara_p pari ca stii multe si tii pasul cu ce se intampla si te implici. ma bucura acest lucru :) si eu eram revoltata pe situatia absentei litiului... intre timp am rezolvat altfel, cel putin pentru anul acesta
0
30-08-2016, ora 11:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cei care au cele mai mici dureri pe oase, articulatii, muschi, cu litiu, trebuie sa il inlocuiasca. Mie dupa 6 ani mi-a dat artroza generalizata. Durerile au inceput dupas 2 ani dar am fost gresit diagnosticata. Trebuia sa ma las de litiu cand au inceput durerile. Am 38 de ani acum.
0
07-10-2016, ora 19:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai am 4 cutii de Litiu cu eliberare prelungita. Cine le doreste, va rog sa ma contacteze prin mesaj privat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul