Un tratament pentru reglarea emoțiilor, adaptat pentru persoanele cu bipolaritate severă

©

Autor:

Un tratament pentru reglarea emoțiilor, adaptat pentru persoanele cu bipolaritate severă
Cercetătorii de la Universitatea din Exeter au efectuat un nou studiu pentru a identifica modul în care o terapie psihologică existentă poate fi adaptată pentru a ajuta oamenii să gestioneze schimbările repetate de dispoziție bipolare.
Anumite persoane cu tulburări ale spectrului bipolar experimentează fluctuații permanente ale dispoziției, în afara episoadelor complete, ceea ce le afectează viața socială. În prezent, există puține opțiuni de terapie disponibile pentru persoanele care trăiesc cu schimbări de dispoziție dramatice. Programul ThRIVe-B, desfășurat de cercetători de la Universitatea din Exeter, a implicat adaptarea unor terapii psihologice existente pentru un alt grup de persoane, care are ca scop reglarea emoțiilor, la persoane cu tulburări drastice ale dispoziției.

Terapia Comportamentului Dialectic (DPT) , utilizată de cercetători, predă abilități atât în ​​acceptarea situațiilor, cât și a răspunsurilor emoționale și este oferit în prezent persoanelor care au un diagnostic de tulburare de personalitate instabilă din punct de vedere emoțional. „Avem terapii psihologice care pot fi utile pentru persoanele cu bipolaritate, dar ele sunt mai puțin eficiente pentru persoanele care au schimbări de dispoziție foarte frecvente”, a declarat autorul principal Kim Wright, cercetător la Universitatea din Exeter.

Studiul clinic a implicat 43 de participanți, distribuiți aleator în două grupuri. Jumătate dintre participanți au primit noua terapie, în timp ce jumătatea cealaltă a continuat cu îngrijirea obișnuită. Terapia a durat aproximativ șase luni, iar participanții au fost intervievați în diferite etape și li s-a cerut să completeze chestionare la începutul studiului și la trei, șase, nouă și 15 luni mai târziu. Terapia a implicat participarea la 16 sesiuni de grup și, de asemenea, la câteva sesiuni individuale cu un terapeut.

„În general, studiul arată că există o cerere din partea persoanelor cu bipolaritate pentru o terapie psihologică care să abordeze instabilitatea permanentă a dispoziției și că un studiu mai amplu al unei terapii ca aceasta este fezabil.”, a concluzionat Kim.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-08-2021 | creare: 09-08-2021 | Vizite: 891
Bibliografie
Trial tests new technique to manage mood swings within bipolar disorder, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210805115451.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BiAffect - aplicația pentru detectarea modificărilor dispoziției în tulburarea bipolară
  • Genele pot indica persoanele care răspund la tratamentul cu litiu
  • Ritmul cardiac ar putea ajuta la diferențierea depresiei de tulburarea bipolară
  •