Depresie ?

07-05-2010
V George
Nu este medic/terapeut
V George
Salut. Cu ceva timp in urma mai precis 2-3 luni am nimerit intr'un anturaj prost, defapt foarte prost !
Impreuna consumam in fiecare weekend Special Gold.Probabil ca sunteti familiarizati cativa dintre voi cu produsul in sine.Special Gold'u sau sarea de baie cum preferati contine mephedrona un narcotic derivat din amfetamina. Pe masura ce treceau zilele incepeam sa am o stare din ce in ce mai crescuta de dispret fata de mine. Ca orice copil teribilist pentru ca ma numar printre ei am inceput sa devin usor usor ipohondru.Am inceput sa'mi imaginez ca am tot felul de boli de la boli cardio-vasculare pana la boli ale articulatilor, oaselor etc.Problema mea lasand la o parte consecintele pe care le voi suporta in urma consumului excesiv de sare baie este o insomnie neincetata si o stare deplorabila in care ma aflu de cateva luni bune.Sunt cu moralul la pamant cu toate ca nu am mai consumat absolut nimic. Am incercat tratamente naturiste, fructe, legume, vitamine, mi'am schimbat complet modul de viata, alimentati dar din pacate nici un rezultat. Sunt mai mult ca sigur ca am cazut intr-o depresie foarte foarte urata. Nu imi permit sa vorbec cu parintii mei despre astfel de lucruri pentru ca nu vreau sa ii preocup.Sunt constient ca cea ce am facut este ceva demn de dizpretul fiecarui parinte sau prieten. Daca sa aflat cineva de pe forum in postura mea sau in una relativ asemanatoare ajutati-ma cu un sfat va rog. Am uitat sa precizez am 22 de ani.
1 comentarii
0
27-05-2010, ora 12:06
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
George,

Se poate spune ca te afli in fata unei dileme: ai de ales intre a ramane un copil teribilist sau a deveni un adult responsabil de actiunile sale. Ambele alegeri prezinta avantaje si dezavantaje... de pilda, daca te decizi la prima varianta, vei scapa de povara privirilor si a intrebarilor familiei si prietenilor, iti vei putea mentine imaginea in fata lor. Dezavantajul va consta in faptul ca vei fi nevoit sa iesi singur dintr-o stare psihica si comportamentala care deja s-a deovedit a fi extrem de rezistenta la tentativele tale de a o imbunatati.
Pe de alta parte, ca sa beneficiezi de suportul si sustinerea celor apropiati ar fi necesar ca acestia sa cunoasca mai multe despre cele traite de tine in ultima perioada. Dar asta ti-ar putea aduce, crezi tu, dispretul acestora... si asta ar fi destul de dificil de suportat. Insa adevarul este ca nu ai cum sa stii sigur felul in care vor reactiona parintii tai, si nici chiar prietenii. Din toata gama de reactii posibile (ingrijorare, tristete, suparare, teama etc.) ai ales doar una dintre ele si o privesti ca si cum ar fi un adevar de necontestat.

Iti recomand sa strangi toate argumentele pro si contra pe care le poti formula vizavi de dilema mentionata mai sus. Apoi ia o decizie si asuma-ti riscurile care vin odata cu ea, orientat fiind spre rezolvarea problemei cu care te confrunti.

Mult succes si curaj!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul