Depresie severa înainte și după sarcina

10-11-2021
Raaazvy
Nu este medic/terapeut
Raaazvy
Bună ziua. Am ajuns intr-un punct foarte greu cu soția mea care suferă din a5a luna de sarcina de depresie severa, a fost de multe ori internata în spital în timpul sarcinii, a avut doua intenții de a-si lua viata în timp ce era însărcinată. Ca medicamentație în spital i se dădeau Tavor(Lorezepam) și Olanzapin in cantități reduse datorita sarcinii, nu mai știu exact cantitățile pe zi. Nu a putut deloc sa se bucure de sarcina datorita faptului ca a fost o sarcina toxica(cu grețuri extrem de dese atât ziua cât și noaptea) apoi depresia severa. Întotdeauna a fost trista, nu a mai zâmbit de foarte mult timp, fără pofta de mâncare, stări de frica, atacuri de panica. A reușit sa nască natural cu o săptămână înainte de termen, fetita e bine slava Domnului dar soția mea în continuare este din ce în ce mai rău. Stări profunde de tristețe, neputință, uneori voma, cuvântul nu pot, simt ca mor sunt la ordinea zilei. La ieșirea din spital i sa făcut următorul plan medicamentos:
Olanzapin 5mg: Ora 8: 2, 5mg/Ora 12: 5mg/Ora 18: 7, 5mg/Ora 22: -
Tavor 1mg: 1mg/ 0, 5mg/ 0, 5mg/ 1mg
Venlafaxin tad 75mg una pe zi dimineața.

Deci I sa mai adăugat Venlafaxin. După o săptămână de la noul tratament ca stare interioara e la fel de grav, în plus de asta are amețeli puternice și în acele momente spune ca nu aude, ca nu vede, doarme exagerat de mult aproape toată ziua și toată noaptea, nu se îngrijește deloc doar dacă ii spun și stau lângă ea, intepaturi în cap și în inima, I sa umflat piciorul stâng, Ea își petrece ziua doar în pat dormind. Toate aceste stări sunt de o săptămână de când a început cu Venlafaxinul. A mai trecut cineva prin astfel de situație? A mai avut cineva astfel de tratament ? Ați avut reacții adverse ?
3 comentarii
1
10-11-2021, ora 21:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna sera. Somnolenta este de la Olanzapina, nu de la Venlafaxina. Poate ca ar fi bine sa o vada si alt doctor.
1
12-11-2021, ora 12:47
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca nu e bine nici dupa o luna de la tratament, nu e bun tratamentul, sa schimbe tratamentul si va fi bine, de ce persista intr-un trat care nu merge ?
Daca e trat inceput de curand si nu are o luna, e normal sa nu-si faca efectul neaparat in scurt timp, dar daca e luat de minim o luna si nu merge, e clar ca nu e bun.
1
19-02-2023, ora 23:44
Laaa
Nu este medic/terapeut
Laaa
Dacă puteți sa îmi scrieți un mesaj pe Wpp:0761151114
Am fost in aceeași situație
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea fetală la medicamente antidepresive poate avea un efect negativ asupra dezvoltării creierului nou-născuților
  • Stresul, anxietatea și depresia în timpul sarcinii au impact asupra dezvoltării cognitive a copiilor
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Simptomele de depresie la mame - cum apar și cum evoluează pe parcursul perioadei perinatale
  • Legătura bidirecțională între depresia perinatală și bolile autoimune
  •