diane 35... luate gresit?
Buna ziua.am o nelamurire in legatura cu pilulele Diane 35.Este prima data cand folosesc asa ceva si cred ca le am luat gresit.sunt 28 de pilule in total dar ultimele 7 sunt diferite.prima zi de ciclu a fost pe data de 16 si am inceput cu pilula 16 problema este ca am luat si cele 7 care sunt diferite si cred eu ca abia dupa folosirea a 21 de pilule normale trebuiau luate.trebuia sa incep de la pilula 1?ce pot face?care sunt riscurile?multumesc frumos
4 comentarii
Probabil ca ai inceput cu tabletele inactive, care nu contin hormoni. Daca le-ai luat consecutiv pe cele 7 diferite, nu e o problema, doar ca protectia lor va aparea cu o saptamana mai tarziu. Daca le-ai luat aleator e posibil sa iti dereglezi ciclul hormonal. In orice caz, nu te speria si foloseste o metoda complementara de protectie( prezervativ, spermicide etc). Daca apar metroragii disfunctionale, adreseaza-te medicului care ti le-a recomandat!
multumesc pentru raspuns.am luat 6 active si apoi cele 7 inactive.astazi am inceput din nou cu cele active dar acum trebuie sa cumpar o noua cutie si sa iau 21 active apoi pauza de 7?multumesc
Cel mai bine e sa iei acum 21 (azi+20 de tablete dintr-o folie noua) de zile dupa care sa faci pauza de 7 zile. Dar important e sa folosesti o metoda suplimentara de contraceptie (prezervativ) luna respectiva.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Ciclu peste anticonceptionale, test de sarcina negativ
- 2pot sa reiau contraceptive?
- 8oare cum sa fac sa-mi vina ciclu mai devreme?
- 17Mercilon
- 5Sangerari dupa ce s-a terminat menstruatia
- 3karissa - cum se iau?
- 12anticonceptionalele si orgasmul
- 4de la cat timp se poate face sex neprotejat?
- 10mi-a curs o secretie maronie am inceput sa iau anticonceptionale
- 6sangerare anormala in timpul anticonceptionalelor
- 8daca nu iau pilula in ultima zi, ar fi vreo problema?
- 6anticonceptionale... intrerupte o perioada si reluate
- 8anticonceptionale
- 8este o posibila sarcina ?
- 2herpes genital, chist ovarian, novyette
- 8pauza anticonceptionale trebuie? pilula de a doua zi:D
- 5nu am avut niciodata spotting pana acum, iar acum am dintr-o data
- 3Am luat pilule dupa o saptamana de la menstruatie
- 1Menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor
- 2Urgent! Pauza mai mare de 7 zile intre blistere. Ce trebuie sa fac?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor diane 35
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: