diaree... in sensul ca ce macam era eliminat in cca 10 minute (+analize)

30-07-2008
felicia2
Nu este medic/terapeut
felicia2
De cateva luni ma confrunt cu o problema: diaree in sensul ca ce macam era eliminat in cca 10 minute, febra in zona abdominala, intestine dureroase si bolboroseala intestinelor.
Impacientata de asta dar si de faptul ca eu am avut in trecut o operatie de colecist cu eliminarea unei pietre de 3 cm m-am prezentat la un medic care in urma unei ecografii mi-a spus ca este posibil sa am pancreatita intrucat suprafata acestuia este neomogena recomandandu-mi si un set de analize precum si tratament cu mezyn forte. Precizez ca am 40 de ani.
Dupa ce am citit pe net despre aceasta boala, fara sa astept rezultatul m-am prezentat la un alt medic care mi-a spus ca totul este generat de o problema de natra psihica in sensul ca sunt foarte stresata si speriata de ceva care mi-a generat reactia diareica punandu-mi diagnosticul de colon iritabil.
Asistenta medicala care mi-a recoltat sangele pt analize mi-a propus ca pe langa analizele recomandate sa faca si testul de giardia test care este pozitiv iar rezultatul analizelor este urmatorul:

Rez. Val referinta
WBC - 7.55 [ 10 ^3/uL].(4.00 - 11.00);
RBC - 4.65 [10 ^6/uL].(3.79 - 5.87);
HGB - 14.1 [g/dL].(11.7 - 17.7);
HCT - 39.7 [%].(35.0 - 52.0);
MCV - 85.4 [fL].(80.5 - 100.0);
MCH - 30.3 [pg].(28.2 - 32.2);
MCHC - 35.5 [g/dl].(31.7 - 35.7);
PLT - 373 [10^3uL].(150 - 450);
RDW-SD - 37.8 [fL].(37.0 - 54.0);
RDW-CV - 12.5 [%].(11.5 - 14.5);
PDW - 11.6 [fL].(0.0 - 99, 9);
MPV - 10.0 [fL].(7.3 - 11.8);
P-LCR - 25.3 [%].(13.0 - 43.0);
PCT - 0, 37 (+) [%].(0.17 - 0.35);
NEUT - 5.40 [ 10 ^3/uL] 71.5 [%].(2.00 - 10.00);
LYMPH - 1.45 (-) [ 10 ^3/uL] 19.2 [%].(1.50 -4.50);
MONO - 0.58 [ 10 ^3/uL] 7.7 [%].(0.20 - 1.00);
EO - 0.07[ 10 ^3/uL] 0.9 [%].(0.00 - 0.70);
BASO - 0.05 [ 10 ^3/uL] 0.7 [%].(0.00 - 0.20);

_Test_rez._unit._range_
AST- 33 U/L.( 0 37)
AMILAZA - 67 U/L.(0 100)
GGT- 12 U/L.(7 - 50)
ALP- 71 U/L.(40 - 129)
ALT- 52 H U/L.(0 - 41)

_
URISyS1100 URINALYSIS
S
3 comentarii
0
30-07-2008, ora 00:00
felicia2
Nu este medic/terapeut
felicia2
CONTINUARE:
URISyS1100 URINALYSIS

SG 1.020
ph 5
LEU - 25.(leu/uL)
NIT - neg
PRO - neg
GLU - norm
KET - neg
UBG norm
BIL - 1.mg/dL
ERY - neg
_

VSH 8 mm/h

Deci va rog sa-mi interpretati rezultatele pentru ca cei doi medici la care am fost isi mentin opiniile initiale iar eu nu stiu ce sa mai inteleg.

Multumesc mult!
0
02-08-2008, ora 00:00
felicia2
Nu este medic/terapeut
felicia2
Vreau parerea unui specialist daca se poate
0
28-08-2008, ora 00:00
h.laura
Identitate neconfirmată
h.laura
tu nu ai testul de giardia unde e rezultatul ce ai sunt decat hlg care e ok
la biochimie nu ai decat alat ( proba hepatica ) usor crescut
asta POATE FI PE SEAMA COLESTEROL SI TRIGICERIDE care pot fi crescute,
as fi dorit la analiza urini un sumar sa ma lamuresc cu nr de leucocite
as recomanda un examen coproparazitologic si coprocultura
iar ca explorare nu ar strica sa va face o colonoscopie pt linistea d-voastra
pt pancreatita : amilaza e in limitele normalului, nu am tbil si alp( suspiciune de colecistita cu afectare sec pancreas),
dar avnd alat si asat in limitele normalului nu as suspiciona
cel mai probabil colon iritabil sau mai putin probabil o parazitoza ( nr de eozinofile crescut pe hlg, cea ce aicea nu e)
Adaugă un comentariu / răspuns

01-07-2021, ora 11:30
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Diareea bebelușului
  • Diareea cronică
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.