Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică

©

Autor: Redacția ROmedic

Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
Colegiul American de Gastroenterologie a publicat în American Journal of Gastroenterology noi indicații pentru managementul sindromului de colon iritabil și a constipației cronice idiopatice.

Monografia a fost publicată în urma unei meta-analize și revizuirilor sistematice a studiilor clinice randomizate pentru câteva intervenții în sindromul de colon iritabil și constipația cronică idiopatică.

Terapia medicamentoasă

Autorii monografiei recomandă linaclotide (denumire comercială Constella) notat potrivit calității probelor cu Gradul A (ridicat) și lubiprostone (denumire comercială Amitiza), notat cu Gradul B (moderat).

Dieta

Deși pacienții cunosc acest lucru de mult timp, acum medicii au confirmarea: dieta este foarte importantă în sindromul de colon iritabil, putând cauza precipitarea crizelor. Autorii monografiei declară că dietele specializate pot ameliora simptomele, însă recomandarea pentru acestea este slabă, în acord cu dovezile.

Recomandările includ diete fără gluten, cele sărace în oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli. Potrivit autorilor, aceste diete sunt promițătoare, însă trebuie definit cu exactitate rolul lor în managementul bolii.

Flora microbiană intestinală

După calitatea probelor, prebioticele si simbioticele sunt notate cu foarte scăzut și au o recomandare slabă în sindromul de colon iritabil, deși per total ameliorează simptome generale ca balonarea și flatulența.
Probioticele par a avea în general un efect benefic în sindromul de colon iritabil.

Fibrele

Suplimentele de fibre pot fi benefice în constipație - introduse treptat, însă pot înrăutăți simptomele în sindromul de colon iritabil - din cauza efectului de balonare.

Alte recomandări

Alte tratamente recomandate includ antidepresive, antibiotice, agenți serotonergici, terapii psihologice și, pentru constipație, laxative.

Data actualizare: 20-07-2019 | creare: 03-09-2014 | Vizite: 9751
Bibliografie
1. IBS, Chronic Idiopathic Constipation: New Guidelines Issued, link: https://www.medscape.com/viewarticle/829475
2. American College of Gastroenterology Monograph on the Management of Irritable Bowel Syndrome and Chronic Idiopathic Constipation, link: https://gi.org/wp-content/uploads/2014/08/IBS_CIC_Monograph_AJG_Aug_2014.pdf
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Colonul iritabil
  • Constipația
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum