Durere, amețeli, viata cotidiana afectata

20-04-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, desi am mai scris acum cativa ani aici si mi s-a spus sa ma duc la un control neuro, as scrie din nou pt ca nu mi-e usor deloc sa ma duc la foarte multe controale pt a descoperi cauza durerilor de cap zilnice.
Sunt mamă, am 33 ani, 1, 6m si 55kg.
Am analizele bune (de rutina), fierul il am uneori mai mic.
Am sinuzita..cred ca de toate felurile, maxilara am sigur, am si robleme dentarr grave in curs de rezolvare. Spun cu rusine ca fumez desi nu mult..

Ma doare capul aproape zilnic in perioada toamna iarna primavara, din cauza frigului.
Sa fie cauza circulatia periferica proasta? mereu am mainile reci si picioarele inghetate. Sa fie doar asta cauza? sa am un fel de reumatism la craniu...? din cauza ca imi e mereu frig la cap?
Durerea apare rapid si nu trece decat cu antii flamatoare (ibuprofen). noaptea nu pot dormi de durere daca nu iau medicament.
Cand apare durerea? daca sunt 15⁰ afara si bate vantul putin, sunt fara caciula, la colt de bloc e 'curent' si instant ma 'prinde'. In 5 minute apare durerea care se intensifica mult la efort sau aplecat.
Alte situatii cand apare durerea: fac baie pe cap si daca nu e vara sa fie canicula, mie mi-e rece la cap, daca nu usuc parul cu uscatorul, macar dupa cap, ma doare capul 1..2 zile, fara ibuprofen nu am șanse sa dorm sau sa am o zi normala.
Aceasta durere aduce si oboseala multa parca. amețeli uneori, slabiciune maxima uneori.
Ar trebui sa port caciula, groasa, din septembrie pana in aprilie, ca sa evit mare parte din dureri. Tot le-as avea din cauza sinuzitei maxilare ce sper sa se rezolve o data cu tratamentele dentare...

Va rog din suflet sa mi dati niste sfaturi, ce sa incerc sa fac, sa evit, in afara de fumat, ca acela stiu sigur ca ajuta la aparitia durerii, motiv pt care consider ca sinuzita e cauza durerilor la frig.

De 3 zile e frig, bate vantul usor si la cel mai mic vant rece ce trece pe langa capul meu, pe dupa cap, pe la urechi, sunt gata.
E aprilie. din septembrie stau cu dureri, au fost din cauza sinuzitei maxilare anul trecut, acelea au trecut dar persista durerea de dupa cap.
O fi si vorba de incordare, de legatura cu probleme usoare la coloana dar totusi, doar cand e frig ma doare.

Mentionez ca tatal meu are 60 ani, si de vreo 20 ani poarta caciula groasa nonstop in cap. nonstop, o lasa jos doar la duș.
spune ca daca o dă jos, il doare capul foarte tare.
Imi e imposibila viata cu aceste dureri..zilnice.
spun sincer ca nu am situatie financiara buna pt a merge la atatea controale medicale.. acum am alte probleme medicale mai urgente si costisitoare.. dantura.
Mai nou, desi au aparut o data cu perioada menstruatiei, am si ameteli urate, parca se invarte casa cu mine, amețeli de la ochi parca vin. Nu le am mereu ci de cateva ori pe zi, mai tare, si toata ziua sunt usor amețita.
Nu stiu de ce dar cred ca tot de la sinuzita am si ametelile astea, ce le am avut si cand ma dureau pometii si fruntea.

De unde e aceasta durere, dupa cap, doar acolo daca ma prinde frigul, vantul rece, ma doare capul, de aceea port mereu geci cu gluga, nici gand sa port fara gluga sau fular la gat, ca direct durere scrie pe mine. asta in perioada primaverii si toamnei, ca iarna port caciula. Primavara ti e cald cu caciula dar si fara ea...ma doare capul pt ca simt aerul mult mai rece decat ar fi la altii.
Va multumesc pt orice sfat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Un tratament inovator pentru migrenele cronice
  • Sinuzita
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Mă doare capul când e frig - sinuzită?
  • Durerea de cap din sinuzită (cefaleea sinusală)
  • Durerile de cap și de spate ar putea avea un tratament comun
  •