Durere ureche stânga, în timpul condusului și după (3-4 ore), apoi cedează

25-06-2022
FlorinH
Nu este medic/terapeut
FlorinH
Bună ziua, domnule doctor! Am găsit adresa dvs. de email pe forumul romedic și mi am permis sa va scriu și eu.
Am 29 ani, sex masculin, iar de la o vreme (cateva luni) am o durere f puternica si profunda (doar) în urechea stânga și simt o presiune puternica în interiorul urechii (ceva asemănător cu atunci când zbori cu avionul). Durerea nu e prezenta tot timpul, ci doar în anumite momente (1. când conduc, sau stau în dreapta, 2. în timpul serviciului - sunt profesor învățământ primar și gimnaziu și e destul de multa gălăgie în clasa, cu copiii, 3. uneori și atunci când ma plimb pe strada și bate vântul mai tare pe lângă ureche, îmi provoacă durere). Durerea persista cateva ore dupa ce am fost expus la situatiile mentionate mai devreme (3-4 ore), dupa care cedeaza. Nu știu dacă ma deranjează zgomotele produse de masina, copii, respectiv vânt sau nu zgomotul e de vina, ci altceva (nu mi dau seama ce), pt ca zgomotul de la TV, muzica sau alte zgomote nu ma deranjează, nu mi provoacă durere sau vreo presiune în ureche.
Am fost la un medic, mi a spus ca fizic urechea este în regula (pe interior), cumva ca durerea ar fi cumva ceva normal (mie nu mi se pare ca e normal sa te doară - de ce m ar durea doar o ureche și nu ambele), și mi a pus diagnostic de dermatita de contact (nu contest diagnosticul domnului dr., dar soția e și ea medic - rezident și spune ca n are cum sa fie asta), mi a zis ca ar putea fi ceva pe fond nervos (sau neurologic - sper sa nu gresesc), mi a dat o cremuta și cam atât.
Acum sunt speriat, eu am și psoriazis în scalp și fac tratament cu cortizon aplicat pe piele de vreo 4 ani de zile și mi e frica sa nu fie vreo reacție de la el.
Momentan urmează sa ma programez la alt medic din orașul meu (Brasov), dar am văzut ca dvs. dați sfaturi pe acel forum oamenilor ca mine și am zis sa încerc și eu. Ce ma sfătuiți sa fac? Dacă as fi mai aproape, as veni la dvs. sa ma vedeți, dar e incomod drumul. Ce as putea sa fac? Dvs. la ce v ați gândi? Știu ca nu se dau diagnostice asa de la distanta dar va rog, dați mi o idee, un sfat pt. ca am plecat de la acel dr. și am rămas asa, ca în gara, nu m a mai trimis nicăieri, poate e nevoie și de alte investigații. Pe internet (iarăși, îmi cer scuze, dar am cautat și eu de curiozitate) am găsit ceva asemănător cu ce simt eu la boala numita hiperacuzie. Acum nu știu, nu sunt medic. Am nevoie de îndrumare. Va mulțumesc și îmi cer scuze dacă am îndrăznit prea mult. Toate cele bune!

Semnat,
Un pacient,
Florin
7 comentarii
0
25-06-2022, ora 17:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ma intereseaz
1. Înălțimea și câte Kg ai?
2.daca ai probleme digestive. Gen reflux în somn. Raguseala dimibeata
Tuse din gat
3.daca ai infecții dentare. Sau lucrari dentare mai vechi pe acea parte?
0
26-06-2022, ora 00:03
FlorinH
Nu este medic/terapeut
FlorinH
1. Înălțimea 1, 79 cu 65-67 kg.
2. Probleme digestive - rar am dureri de stomac, în funcție de ce mănânc, când mănânc, dacă mănânc s.a.m.d. Am avut o gastrita ușoară diagnosticata acum mai mulți ani, acum nu mai știu. Reflux rareori, depinde iarăși de ce mănânc. Reflux în somn în niciun caz și nici raguseala dimineața. Tuse iarăși deloc.
3. Cu infecții dentare nu ma știu, n am avut niciodata, am o igiena bună a dinților, recent am mers la stomatolog și mi a scos niște carii micute, în rest 0 probleme dentare. Masele de minte nu au iesit inca la suprafata, iar pe radiografie nu păreau sa fie poziționate prost sau alte probleme.

V am zis, durerea apare când conduc, când îmi desfășor activitatea, având în vedere ca lucrez cu elevi micuți, nu e (chiar) liniște în clasa (știți cum e, copii). Momentan, alte exemple de situații în care durerea începe nu știu sa va zic.

Ma doare în spatele pavilionului urechii, în partea de jos a urechii (sub ureche, sa zic în zona unde se unesc cele 2 maxilare), în zona tragusului - toate acestea ma dor de regula când fac compresie pe ele. Ma doare, de asemenea, în interiorul urechii, e o durere asa ascuțită, usturătoare, e un sentiment de parca ar curge sânge din ureche (deși nu am niciun fel se secretie), dar asa simt durerea, f. înțepătoare. Se simte, de altfel, și presiune în interiorul urechii (ca atunci când zbori cu avionul), care mai cedează un pic atunci când "te scarpini" sa zic asa cu degetul în ureche, parca se depresurizeaza asa un pic. Doar ca durerea amintita mai sus rămâne prezenta, presiune se simte în continuare și toate acestea cedează cam la 3-4 ore de la apariție.

Va mulțumesc frumos pt răspuns și ca v ati rupt din timp. Sper ca am descris totul în regula, e și f greu sa descriu aceasta durere și sa o asociez cu ceva pt ca nu seamănă cu nimic, e ciudata și e ciudat faptul ca nu doare decât în anumite momente, e declanșată de condus, jobul meu etc. În restul timpului, pana acum, sunt un om normal, nu ma doare urechea, dar ma gândesc ca e abia începutul și ca problema poate evolua și agrava și sa înceapă să ma doară și vor fi produse alte zgomote decât cele aminte mai sus.

La ce va gândiți dvs.? Ce sfaturi îmi dați? Dr. la care am fost mi a dat crema Triderm de dat în ureche și suplimente de Ca si vitamina D 3. Nu au funcționat, din păcate, nu cred ca am dermatita de contact în ureche (cum mi a pus dansul diagnostic).
0
26-06-2022, ora 07:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.tre sa ai 3 mese corecte. Regulate pe zi.. Hidratare corecta. Pentru ca organismul din asta se reface. Din alimentele care le găsește în intestin. Din cele descrise pari subnutrit. Asta poate întreține inflamație pe tractul digestiv. Asta poate duce la acel Catar tubar.. Care infunda urechea din interior ca și la munte sau la avion
2. Verifici tensiunea arteriala când ești bine. Când nu doare nimic. După verifici tensiunea când apare durerea
3. Faci un CT3D.. La stomatologie. Și sa verifici ei și articulația temporomandibulara
4. Ct.. Coloana cervicala. La condus omul se încordează. Coloana cervicala poate da dureri radiante..
0
20-07-2022, ora 16:43
FlorinH
Nu este medic/terapeut
FlorinH
Bună ziua! Revin cu aceeași problema. Am fost din nou la (alt) medic, dar încă nu am primit niciun răspuns. Mi a dat sa fac Audiograma, iar rezultatul arata ca aud aproximativ la fel de bine cu ambele urechi. La fel, nici nervul auditiv nu este afectat (din ce reiese din Audiograma).

Pe lângă condus și când sunt în clasa cu elevii și predau, am mai găsit un moment când ma doare urechea și anume: am avut de susținut 2 examene, unul de titularizare, celalalt de definitivat în învățământ, ambele cu durata de 4 ore, iar în ambele cazuri, după examen, am ieșit cu o durere puternica de ureche (la fel ca atunci când conduc, sau când îmi desfășor activitatea didactica).

După câteva ore, durerea nu se mai simte. Am avut concediu 2 săptămâni și am stat numai în casa (am învățat) și nu am avut nicio problema cu urechea. Încă nu am făcut CT asa cum mi ați recomandat. Probleme cu dantura nu am și nu am avut niciodata (chiar am niște dinti f buni și sanatosi). Mai am în schimb dureri ale coloanei cervicale (de regula, de la postura).

La ce v ati mai gândit, domnule doctor? V am spus, am mai descoperit un moment cand ma doare, si anume in timpul examenelor (n aveam de unde sa stiu, n am mai dat niciun examen in ultimul an). Sa fie de natura psihologica? Eu sunt o fire (destul de) emotiva, as putea spune chiar cu mici probleme emoționale, pun totul la suflet și macin f mult atunci când cineva îmi aduce o critica. Sau ar putea fi ceva neurologic? N as vrea sa ajung la vreo operație. Ma sperie gândul asta și nu știu unde sa ma mai adresez.

Aștept răspunsul dvs. Va mulțumesc din suflet și pt răspunsurile anterioare!
0
20-07-2022, ora 19:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Care este răspunsul la punctul 3. Ct 3d.facut la stomatolog
Și la punctul 4.. Ct coloana cervicala???
0
20-07-2022, ora 20:40
FlorinH
Nu este medic/terapeut
FlorinH
Nu am avut încă posibilitatea sa le fac.

Însă am observat ca durerea a apărut și în timpul celor 2 examene. M am gândit ca poate de la concentrare, incordare, activitate psihica/intelectuala.
0
20-07-2022, ora 21:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Revii după ce faci tot ce am scris în mesajul precedent.pe 26.06
Restul ce faci.. Nu are relevanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când sunt indicate antibioticele în otită/ otalgie (durerea de ureche)
  •