Dureri de cap puternice și constante, presiune intracraniană

01-06-2022
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Am 74 de ani, sunt profesor pensionar și, de mai mult timp, am dureri de cap puternice și constante. În plus, îmi simt capul greu și parcă ceva îmi apasă permanent pe creier. Menționez că am fost la medicul neurolog, care m-a diagnosticat cu cefalee cronică (mama a suferit toată viața de migrene). Am făcut și două RMN-uri cerebrale, care n-au evidențiat o tumoare la creier, așa cum mă speriasem că am. În afară de cefalee, am spondiloză cervicală și lombară (cu modificări degenerative ale coloanei vertebrale, o vertebră în zona lombară fiind fracturată). Precizez că am fost, de curând, la Szeged și am făcut mai multe investigații: RMN coloană cervicală, RMN coloană toraco-lombară (ambele au evidențiat spondiloză), DEXA, efectuată la Timișoara (care a evidențiat doar osteopenie incipientă la șoldul stâng), și scintigrafie osoasă (care a evidențiat osteoporoză, ceea ce se bate cap în cap cu rezultatul de la DEXA). Pentru a reveni la durerile de cap și la senzația de presiune, menționez că cele două RMN cerebrale au constatat: leziuni ischemice milimetrice vechi, atrofie cerebrală și cerebeloasă. Ar putea să-mi spună cineva (eventual, un medic specialist) care dintre problemele mai sus menționate ar putea cauza durerile de cap și presiunea pe care o simt aproape tot timpul? Mi s-a spus că cefaleea provoacă astfel de dureri, plus spondiloza. Dar parcă durerile sunt prea mari, la fel și presiunea. Ar putea fi vorba despre o tumoare cerebrală (la ultimul RMN cerebral din august 2021 a fost eliminată această posibilitate)? Menționez că nu am dificultăți de vorbire, nici pierderi de memorie, sunt coerent în exprimare, nu amețesc și nu am convulsii. Deci, ce ar putea să fie?
3 comentarii
0
02-06-2022, ora 00:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La oftalmolog ati fost?
0
02-06-2022, ora 14:03
360
Nu este medic/terapeut
360
stresul este exclus ? pt ca tind sa cred ca e vorba de oboseala cronica (burnout)
1
02-06-2022, ora 17:36
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Într-adevăr, sunt foarte obosit. Sunt scriitor și, în ultimul timp, am scris și publicat mai multe cărți (4 romane, 10 volume de poezii și câteva de poezii pentru copii), am realizat o revistă (tipărită) timp de 8 ani, plus alte activități care m-au cam epuizat. Am făcut depresie și anxietate (am urmat, timp de un an tratament cu Quetiapină și Tritico, dar am renunțat). Deci, s-ar putea să fie stresul la mijloc, oboseala, la care se adaugă spondiloza cervicală și cea lombară. Mulțumesc pentru sugestie, care s-ar putea să corespundă realității!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Acupunctura poate ajuta persoanele care suferă cefalee cronică tensională
  • Durerile de cap severe sporesc riscul de boli cardiovasculare, mintale sau neurologice, cât și de absenteism de la locul de muncă
  •