Dureri lombare

10-04-2010
luchiano
Nu este medic/terapeut
luchiano
Buna ziua,

Am de mai mult timp dureri in zona lombara. Initial le-am pus pe seama ridicarii necorespunzatoare de obiecte. Durerea se manifesta sub forma de intepatura, in zona lombara, parca as acea o aschie acolo permanent, iar din cand in cand se misca si imi provoada dureri si mai mari. Recent s-a intamplat sa simt junghiuri in zona lombara care sa ma faca sa raman aplecat. In timpul mersului cateodata se intampla sa simt o intepatura pana in talpa piciorului. Dupa mers, cand ma opresc si ma asez, sau ceva timp petrecut in picioare deasemea durerea se accentueaza temporar. In ultima vreme am observat ca imi amortesc membrele superioare si inferioare foarte repede. De exemplu daca stau cu bratele incrucisate la piept, dupa 7-10 min incep sa simt furmicaturi, sau daca stau pe scaun si pun picior peste picior imi amorteste piciorul in 7-10 min. Am mai observat o "amortire" a simtului tactil. Am senzatia ca tot ce ating, ar trebui sa apas mai tare sa pot sa simt mei bine textura obiectelor, temperatura.
Am mai fost acum vreo 2 ani la masaj pentru spate, dar fara rezultate. Am consultat un medic reumatolog la recomandarea medicului de familie. Acesta ma pus sa fac niste genoflexiuni, m-a pipait la spate, mi-a prescris tratament, si a zis sa revin in cazul in care nu imi trece. Evident ca nu mi-a trecut, si am fost din nou la dansul. Alt tratament, mi-a spus daca nu imi trece sa revin. Am evitat ridicare de greutati, sau orice activitate ce imi solita zona lombara. Durerile m-au lasat la vreme respectiva, dar acum, de cateva luni au revenit, si nu mai scap de ele. Plus amortelile, si reducerea simtului tactil, care cred sunt legate de durerile lombare. Cat timp a fost frig afara am avut dureri mari. Cand ma prindea frigul ma durea spatele si in zona rinichilor. Am facut analize urinare, si nu mi-au gasit nimic medicul de familie a zis ca nu am nimic.

Rugamintea mea este, daca se poate sa imi faceti ceva recomandari, daca e posibil un diagnostic. Recomandati- la ce specialist sa ma adresez pentru investigatii.


Va multumesc anticipat!
7 comentarii
0
11-04-2010, ora 17:44
danyelo
Nu este medic/terapeut
danyelo
nu ati facut macar o radiografie la coloana?Incercati la un neurolog sau ortoped.Numai bine
0
11-04-2010, ora 17:57
luchiano
Nu este medic/terapeut
luchiano
@danyelo: ms de raspuns. nu, nu am facut radiografie pt ca medicul "specialist" nu a considerat ca e necesar. mai astept sugestii inainte sa merg.
0
18-04-2010, ora 11:35
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
luchiano...cam aceleasi dureri le am si eu..pe mine ma injunghie parca pe picior..mana...am facut rmn..raze..., , specialisti...dar nimic...am auzit ca un INTERNIST ar fi bine de cautat...multa bafta si sanatate...
0
18-04-2010, ora 14:26
luchiano
Nu este medic/terapeut
luchiano
@rrox : dar la ce specialisti ai fost? neurolog? reumatolog? sau altul?
0
18-04-2010, ora 19:03
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
PT LUCHIANO...am fost prima data la neurolog care mia zis sa fac RMN la cervicala...bani multi si nimic rezolvaty...dr mia zis ca nu sunt iubita de aia am intepaturi..am fost la reumatolog internata chiar...acum dupa 2 saptamani iar am junghiuri si dureri nefiresti...cineva mia zis sa merg la un INTERNIST...de aceea te-am sfatuit la fel...un internist cica le stie pe toate...conteaza mult sa cauti acel doctor care te asculta..sa-i poti explica pe limba ta ce fel de dureri ai.cauta unu bun...sanatate...
0
19-04-2010, ora 10:24
luchiano
Nu este medic/terapeut
luchiano
roxx, stiu cum sunt medicii de pe la noi. nu ma refer la cei din centrele universitare, pt ca acolo stiu ca se practica cu adevarat medicina, dar ca sa ajungi acolo, ai nevoie de multi bani.
mergi la doctor, ii zici ca de doare ceva repede iti da un diagnostic si un tratament. fara o consultatie amanuntita, fara investigatii prea complexe. pt ei ii simplu, i-au salar pt ce au trecut in registru, nu pentru probleme rezolvate. asa ca, indiferent daca te vindeca sau nu ei isi iau banii, mai au si atitudine superioara fata de pacienti, privesc pacientii ca pe o corvoada, ca le dau de lucru si le retin timpul pretios,... mai fac discriminare pe baza de relatii, de plic, daca ar fi dupa mine, nici un medic nu ar mai trebui platit, singura recompensa ar trebui sa o primeasca, atunci cand reusesc sa vindece un pacient..poate asa o sa se straduiasca mai mult si o sa isi mai mult interes fata de pacienti. uita ca banii pe care ii iau sunt din buzunarul pacientilor.
daca ajungi la un internist te rog sa postesi un raspuns aici cu ce diagnostic ti-a pus si daca tratamentul are efect. multa bafta si sanatate.
0
21-04-2010, ora 16:14
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
LUCHIANO.ai mare dreptate in ceea ce spui despre unii doctori..le e tare greu sa te asculte, pun pariu ca nu le poti explica asa cum ai facut-o mai sus despre simptomele tale...pe mine ma trimis la PSIHIATRU cand i-am explicat despre intepaturi, junghiuri etc...deci...de la unu la altul trebuie sa mergi si daca le zici ca ai mai fost la altul se ofenseaza.intr-un cuvant e jale...caut un INTERNIST sa vad care o fi mai recomandat...o sa ma duc sa-i explic si lui aceste piscaturi nefiresti si imediat ce termin o sa-ti las un mesaj.Pana atunci incearca se te ungi cu VOLTAREN in locul unde te doare.Numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •