Dureri umar si deltoid

07-03-2019
Vali.P
Nu este medic/terapeut
Vali.P
Buna ziua, acum cca 3 saptamani, pe o vreme claduroasa dar cu un vinticel rece, transpirat fiind am ramas pentru 15 minute in tricou. La un moment dat am simtit o ´´sficuiala´´ pe gat in partea stanga, m-am imbracat der se pare ca era deja prea tirziu.
LA citeva zile, au inceput sa apara primele dureri, nu foarte mari, in zona cervicala, omoplat stg, mai acute cand incercam sa ma dau jos din pat sau sa ma mut de pe o parte pe alta.
Am luat - la indicatia medicului - citeva zile Vimovo - situatia se ameliorase (sau cel putin asa credeam eu) dupa care in wekkendul 22-24 cand a fost ultima (sper) vifornita pe anul acesta am stat la gratar, afara destul de mult in vint si frig.
A doua zi deja au reaparut durerile, surde, de data asta in articulatia umarului si pe deltoid, pe partile exterioare. asta a fost pe 23.02.
Fiind suportabile, nu le-am bagat prea tare inseama.
Dar partea asta cu suportabilitatea a disparut undeva pe 27.02, motiv pentru care iar la doctor, iar tratament (Vimovo, Mydoclam + calamante la nevoie. - cca 5 zile de tratament pina acum). Suplimentar am inceput si sedinte de kynoterapie (azi ar fi a 4-a).
Rezultatul ?! durerile cervicale au disparut, cele din omoplat la fel, insa au ramas cele din umar, deltoid acute si biceps mai suportabile. Ziua uneori nu le simt, dar cand vine seara e dezastru.. dupa 1-2 ore de somn (doar intr-o pozitie - pe spate) daca vreau sa ma mut pe partea neafectata, ma doare umarul groaznic, zici ca se freaca os pe os. am deja 5 nopti incare dorm in reprize de maxim 1, 5 ore :(.
Ce as putea face (suplimentar) sa evit aceste dureri noaptea, cand toata lumea doarme si nu ai ce face ?
Ca cit ar mai dura aceste dureri ?
Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •