E normal sa aiba varsaturi atat de des?

25-10-2009
Dana Valeriu
Nu este medic/terapeut
Dana Valeriu
Buna ziua. Tatal meu are 60 de ani si in vara aceasta a fost diagnosticat cu dementa vasculara asociata cu alzheimer stadiul mediu. Face tratament cu aricept, tertensif si betaloc zok. De la 1 octombrie i-a fost crescuta doza de aricept de la 5 mg la 10 mg pe zi. Dupa cateva zile a inceput sa aiba varsaturi aproape in fiecare zi. Am fost la medic si ni s-a spus ca este bine. Este normal sa aiba varsaturi atat de des?
2 comentarii
0
26-10-2009, ora 17:38
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu este normal.Ai spus medicului ca tatal varsa si ca ia si beta-blocant [ betalok ] pentru inima ? Inainte, cand doza era numai de 5 mg varsa ? Ori e vorba de marirea dozei de Aricept, ori e vorba de asocierea cu betablocant cardiac, asociere care poate creea neplaceri.Eu zic sa te intorci la medicul neurolog care-l are in ingrijire si sa te sfatuiesti cu el, caci nu e bine ca varsa zilnic.
0
18-07-2010, ora 20:03
bizoncutza
Nu este medic/terapeut
bizoncutza
Buna ziua.Mama mea are 72 de ani si a fost diagnosticata cu dementa vasculara si hipertensiune arteriala. Dar problema este ca ea face criza o data pe luna, regulat, si as dori sa stiu ce boala ar putea fi si ce analize sa-i mai fac. ( criza arata asa: o ia o greatza si o amortzeste pana in varful picioarelor, intzepeneste, se invinetesc buzele, face febra, este inconstienta, ii creste tensiunea, ii fac frectzie cu spirt, o ud cu apa, isi revine, nu isi aduce aminte ce s-a intamplat, apoi doarme vreo 2 ore si cand se trezeste isi aduce aminte ca i-a fost greatza si mai delireaza putzin si din nou o ia greatza si se repeta totul.Criza tzine 2 zile si uita tot ce a facut recent, dar cam la o sapt. incepe sa-si aduca aminte unele lucruri, merge la cumparaturi, face treaba, pare o femeie normala).La RMN i-a iesit :atrofie corticala simetrica, leucoaraioza stadiul III si rare lacune ischemice.Tensiunea si-o tzine bine toata luna, (12 cu 7 -pana la 15 cu 8 ), numai cand face criza ajunge la 20 pana la 22.Pt.dementza ia EBIXA.Cand am fost la control la sase luni, i-a dat din nou EBIXA fara sa o mai intrebe cum se simte.
Adaugă un comentariu / răspuns