Efect antidepresive asupra starii de spirit

12-10-2018
Tadam
Nu este medic/terapeut
Tadam
As dori sa stiu care este esfectul general observat la tratamentului medicamentos - cu antidepresive asupra starii de spirit.

Vorbim de un adult functional, insa trist, apatic, anhedonic - insa perfect functional, nu umbla cu haine patate sau sta 100% din timp in pat insa pur si simplu viata pt el nu mai e ce a fost. De ex nu-si mai cumpara haine noi scumpe, nu se mai bucura de o cafea tristetea e permamenta si apatia.

Un tratament medicamentos il poate re- aduce la starea de veselie, pofta de viata, om pasionat de shopping si atent cu imaginea personala? eu personal am inteles ca nu, insa as vrea sa aflu opinii.
5 comentarii
1
12-10-2018, ora 17:05
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua
Realitatea este ca nu exista un (singur) raspuns. Nu se cunoaste modul exact in care acționează antidepresivele drept care si efectele lor sunt diferite. Exista persoane la care tratamentul functioneaza bine, chiar foarte bine si altele la care functioneaza partial sau deloc.
Teoria spune ca persoanele sub tratament simt o crestere a energiei, a motivației de a face lucuri, "se activeaza".
In orice caz, abordarea unei situatii ca cea descrisa este combinatia dintre tratamentul medicamentos si psihoterapie. Si recomandarea este sa se actioneze caci aceasta situatie poate aduce cu sine mari probleme.
1
12-10-2018, ora 17:17
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună ziua.

Antidepresivele acționează la nivelul unor receptori. Efectele se observa intre 2-4 săptămâni de tratament. Unii pacienti merg bine pe un anumit tratament, alții nu. Mergeți la un medic psihiatru pentru o evaluare. În paralel puteți face psihoterapie cognitiv-comportamentala.
0
12-10-2018, ora 19:07
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Buna
Putem alege sa echilibram deficitul de neurotransmitatori pe cale chimica (antidepresive prescrise de medicul psihiatru), sau putem activa producerea lor de catre propriul corp prin interventii de psihoterapie, Sau ambele.
Succes!
1
12-10-2018, ora 22:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt doar 10 % persoanele care sunt rezistente la tratamentul cu antidepresive. Sa incerce!
0
13-10-2018, ora 10:44
Tadam
Nu este medic/terapeut
Tadam
Multumesc pentru raspunsuri. Cauza anhedoniei tine de motivatiile de viata ale persoanei respective - e constient de cauza problemei sale, dar cum isi regreta trecutul - problema tine de alegerile si faptele sale din trecut pe care si le regreta - nu se mai poate face nimic spre a-i oferi o motivatie acum.
Din discutiile cu 2 psihiatri, ni s-a spus ca un adult apatic si trist nu va redeveni brusc fericit si iubindu-si viata doar dupa niste pastile -p si pe scurt e cam maximul care se poate obtine acum starea in care se afla.

De altfel, subiectul poate mima interesul, zambi avea lumina in ochi timp de 3-4 ore cat il vede sa zicem familia, ca mai apoi sa cada in apatia sa.

Nu cred ca psihoterapia ii poate aduce vreun ajutor - pur si simplu va agrea de ochii lumii ca e asa si va zambi 1 ora ca mai apoi sa fie tot trist acasa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul