Evitati medicamentele generice

27-01-2023
360
Nu este medic/terapeut
360
Mesajul pe care vreau sa-l transmit: Faceti tot posibilul sa cumparati medicamentul de la producatorul original. Aviz vernusio (prietenul nostru de pe forum) pt ca esti intr-o situatie dificila si sunt convins ca te-ar ajuta medicamentele originale (presupun ca esti pe cele generice)

Caz concret. Pana recent luam olanzapina generica de la un producator A (generic). eram ok cu el. Apoi am luat de la un producator T (generic) care m-a cam dat peste cap. probleme cu somnul, capul concentrarea. Nu puteam lua A pt ca nu se mai gasea pe piata. Din fericire am avut in casa inca cateva medicamente de la producatorul A, atat cat sa ma tina pana la urmatoarea intalnire dcu dr ca sa imi prescrie reteta.

Iar de data asta, ce am luat ? A nu se putea, T era prea slab si imi facea probleme, asa ca am luat... ZYPREXA... ma simt excelent!... cat luasem T desi faceam sport ma simteam ok o perioada de cateva ore dupa care eram extenuat. Desi A era ok, tot nu se compara cu Zyprexa.

Mai bine dau 100 lei pe unu original si ma simt perfect, decat sa dau 20 lei pe unul compensat de stat, dar care e apa de ploaie.

Incep si eu cu postarile, ca vernusio :)))
13 comentarii
1
27-01-2023, ora 20:05
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Da foarte bine că ne atenționezi!
Nu știi Seroquel-ul care se găsește acum în magazine e original? Am auzit că s-a retras de pe piață dar bănuiesc că n-ar trebui să se numească la fel. Menționez că nu iau mai iau Seroquel de niște ani buni.
1
27-01-2023, ora 21:17
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
În farmacii am vrut să zic dar eu sunt cu gândul la magazine... :))
1
27-01-2023, ora 23:04
360
Nu este medic/terapeut
360
nu stiu sa-ti spun ce se gaseste in magazine pt ca nu am mai luat de foarte mult timp, insa pot sa-ti confirm ca seroquel nu e generic, ci e originalul de quetipaina. deci daca-l gasesti in magazine, inseamna ca e ce trebuie.
daca pe cutie nu scrie seroquel, ci doar quetiapina, atunci e forma generica.
1
28-01-2023, ora 08:18
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Rispen ul este forma generica xtreme?
1
28-01-2023, ora 14:48
360
Nu este medic/terapeut
360
Risperdal este cel care a patentat risperidone iar celalalte sunt generice.
cred ca si Xeplion e bun
1
28-01-2023, ora 14:51
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Am întrebat azi la farmacie și mi au zis ca Rispoleptul este original.Acum nah.Multumim ca ne ai atenționat!
1
28-01-2023, ora 15:05
360
Nu este medic/terapeut
360
da, banuiesc ca e o adaptare in romana de la risperdal.
Janssen Pharmaceutica e producatorul original al Risperdal si din ce vad pe net si pt rispolept
confirmarea ca risperdal e brand name pt usa pe mayoclinic ( mayocl.in/3Hgjvit )

Edit... dupa putine cautari, vad ca rispolept e sub forma de solutie, iar risperdal e tableta. amandoua avand desigur risperidona. deci prin asta se deosebesc...solutie/tableta... de aia au nume diferite. important e producatorul, cel care a facut patentul...adica cel de sus Janssen. el e cel care a facut primul patent si deci e originalul producator
1
28-01-2023, ora 15:22
360
Nu este medic/terapeut
360
pot sa intreb de care iei ? ce brand...

Edit: corectie pt ce am scris mai sus de xeplion... ala e alta substanta, facusem o confuzie...
2
28-01-2023, ora 15:38
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Janssen. DA, rispen e sub forma de tablete și rispolept de soluție.
1
28-01-2023, ora 16:34
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Eu iau la și tablete si soluție.Daca iau 3 mg iau pastila, dacă iau 3.5 iau rispolept.Cand am nevoie sa gradez, folosesc soluție.
1
30-01-2023, ora 23:55
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu iau numai originale (Rispolept Consta, Fevarin
Singurul care îl iau generic e quetiaoina (seroquel) care oric când o își când nu o își că e data pt somn și eu sunt deseori pasare de noapte.
Am observat că sedează și jumate de pastiluts de 50 cu eliberare prelungita deși se zice că cele cu EP nu se înjumătățesc, eu am luat jumate din mi-a dat domn culmea nu știu de ce zic că nu se îmbunătățesc.
Xtreme un doctor mi-a zis și mie sa iau medicamentul original iar altul să iau ce vreau că și genericele sunt la fel de bune, e aceeași substanță.
Aici cred că depinde mult de firma producătoare, de Brand.
Dar de ce sa fie mai bun originalul daca e aceeași substanță chimică și în generic?Aici la medicamente nu e că la Coca Cola unde găsești Cola la 1, 5 lei 2 litri și e total diferit de Coca Cola original, cică și genericele sunt trecute prin aceleași controale ale calității și experimente că originalele și îi dă voie sa intre pe piata in farmacie adica doar daca genericul se demonstrează că are același efect cu originalul.
La tine cred că a fost vorba și de excipienți săi de tolerabilitatra organismului
Un generic are alți excipienți că și originalul și poate organismul tau era obișnuit cu formula zyprexa.
1
31-01-2023, ora 00:00
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Rispolept Consta și Rispolept soluție de la Janssen amândouă sunt originalele, în România la Risperdak i se zice Rispolept dar e făcut de aceeași firmă Jannsen dau Johnson &Johnson
Rispen pastile cred că sunt generice.
Mie și în trecut când mi-a dat substanță risperidona mi6a dar soluție lichida adică Rispolept care se bea/ingera pe gura
La risperidona știu că trebuie să scrie Janssen că sa fie original, la olanzapina Eli Lilly, la Prozac Eli Lilly și la seroquel Astra Zeneca
0
09-04-2024, ora 17:23
Nowherelady
Nu este medic/terapeut
Nowherelady
Buna ziua. Mi se pare foarte nedrept ca in Romania bolnavii care sufera de afectiuni psihice nu sunt reprezentati si nu sunt sustinuti prin programe care sa i ajute sa se recupereze sau sa isi urmeze tratametul in continuare care le-a dat stabilitate si tot timpul mai este cate un medicament care iese de pe piata si trebuie inlocuit cu alt medicament care nu are acelasi efect, aici ma refer si la medicamentele generice. Nu stiu daca aceasta situatie este si in alte tari dar in Romania este ceva ce trebuie luat in considerare. Sora mea lua Seroquel de 16 ani, era stabila pana cand nu se mai gaseste in farmacie si genericele nu au acelasi efect si acum ii este foarte rau. A fost internata la spital si i s a prescris olanzapina, un generic care nu se gaseste in farmacii ci numai in spital si la externare am fost nevoiti sa luam alt generic cu care iar nu se poate acomoda. Ce putem face?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: