Exista vreun remediu?

03-11-2016
GreenAlex
Nu este medic/terapeut
GreenAlex
Remedii in cazul anxietatii in stadiu avansat? Ma confrunt de 1 an cu stari ciudate si simt ca nu o sa mai ies din ele. :( Ce as putea sa fac incat sa imi ies din starea asta, macar putin?
5 comentarii
1
03-11-2016, ora 14:28
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

In anumite cazuri, anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale, de care, de multe ori, nu suntem constienti
Oamenii anxiosi sunt extrem de ingrijorati cu privire la multe aspecte ale vietii (familie, bani, sanatate etc). Acestia se simt agitati si nerabdatoari, catastrofeaza, sunt atenti la potenţialele pericole (“daca o sa se intample …daca o sa faca…daca raman fara”), se simt obositi mai tot timpul, nu se pot relaxa si nu se mai pot concentra asupra sarcinilor pe care le au de indeplinit. In plus, se confrunta cu tot soiul senzatii fiziologice, somatizari (stari de ameteala, amorteala, gastrita, insomnie, migrene etc).
Pentru rezolvarea acestor probleme de anxietate se recomanda sedintele de psihoterapie.
Concret, psihoterapia vă ajută:
- să intelegeţi cauzele şi mecanismele prin care se întreţin manfestările anxioase. De obicei, stilul de gândire, convingerile despre noi înşine, convingerile despre lume şi viaţă sunt cele care generează tulburările de anxietate.
- să învăţaţi şi să exersaţi tehnici şi metode de autocontrol mental şi emoţional, care vă vor permite să aveţi un mai bun control asupra gândirii, antrenand-o să devină mai obiectivă, precum şi stări de relaxare, de detensionare şi calm.
- să fiţi mai energic, mai performant cu încredre mai mare în forţele proprii şi, mai ales, să aflaţi cum să preveniţi apariţia unor probleme asemănătoare.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală se poate realiza foarte bine în cabinet, dar, la fel de practic și eficient, sedinţele se pot ţine şi online.

Toate cele bune!
0
03-11-2016, ora 14:28
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
GreenAlex, intaresc cele scrise mai sus. Problemele anxiose sau/si depresive pot fi tratate eficient cu ajutorul psihoterapiei cognitiv-comportamentale. Daca participi cu hotarare si perseverenta la sedintele de psihoterapie la cabinet sau online, poti fi ajutat sa rezolvi problemele de anxietate.

Multa sanatate!
0
03-11-2016, ora 15:02
GreenAlex
Nu este medic/terapeut
GreenAlex
Multumesc mult pentru raspunsuri. Unde pot participa online?
0
03-11-2016, ora 15:45
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Pentru detalii despre sedintele online poti sa-mi scrii un mesaj privat.
0
03-12-2016, ora 00:58
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Mai toti psihologii ofera sedinte si in varianta online acum. Sedintele se desfasoara, de obicei, pe skype si au avantajul faptului ca economisesti timp si efort cu deplasarea si ai acces la specialisti mai buni, chiar si daca locuiesti undeva mai departe sau izolat. Exista insa avantaje si pentru sedintele "live". Gasesc ca, adesea, relatia, sustinerea si implicarea sunt mai autentic percepute in formatul live.

Depinde de tine sa alegi ce simti ca e este cel mai potrivit pentru tine. Important este ca ai solutii la dispozitie si sa fii curajos si sa faci acest pas cu incredere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •