Experienta Medabon

29-09-2022
307ALN
Nu este medic/terapeut
307ALN
De curand, mai exact acum cateva zile am facut si eu un avort medicamentos cu medabon. Sarcina era oprita in evolutie la 7 saptamani... Dupa 6 ani de incercari reusisem sa raman insarcinata si speram ca Dumnezeu sa mi.l lase... din pacate nu a fost asa...
Am luat Medabon la recomandarea medicului, primul comprimat, urmat la 36 de ore de celelalte 4 ovule. Eu am sangerat si am avut contractii destul de puternice inca de la administrarea comprimatului... Dupa cele 4 ovule, am asteptat si speram sa se elimine... Surpriza, nu s.a eliminat, sarcina era atat de bine fixata incat nu s.a intamplat nimic, decat niste dureri urate rau, le.am suportat, dar n.as mai vrea sa trec prin ele... Mi.a fost recomandata a 2ua cutie de Medabon, de data asta urmand sa iau si comprimatul si ovulele in acelasi timp. Doctorul meu a vrut sa evite cat de mult chiuretajul, poti ramane cu niste urmari urate dupa. Dupa a 2ua cutie, la cateva ore bune, am reusit sa elimin si s.au oprit durerile. Ce sa zic, eu sunt foarte rezistenta la dureri, dar a durut al naibii de rau... au fost 3 zile de chin. Nu am avut voie sa iau decat paracetamol si algocalmin, adica fix egal cu 0... Ce vreau sa va spun este ca alte reactii nu am avut, adica... ma asteptam dupa 2 cutii sa fiu praf... Doar durerile au fost deranjante... Va urez multa bafta fetelor si aveti grija de voi si de sanatate voastra!
1 comentarii
0
01-02-2023, ora 15:48
Valeria96
Nu este medic/terapeut
Valeria96
Buna ziua! După ce am trăit și eu experiența unui avort medicamentos, am decis sa las aici impresiile!
In primul rând as dori sa va spun, ca sunt din R.Moldova, la noi nu este așa bine pus la punct treaba asta, însă exista loc și pentru acest tip de avort! Am aflat ca sint însărcinată, era un termen relativ mic, 6 săptămâni! In perioada conceperii, am folosit 3 tipuri de antibiotic, pastile pt stomac și etc.. având diagnoza de pneumonie bilaterala, făcute deasemenea și 2 radiografii! E clar ca sarcina era compromisa încă de la început! M-am înscris la clinica, am mers, mi sa recomandat metoda chirurgicală, am refuzat. Am găsit o alta clinica, m-am informat despre acest tip de avort, și in sfârșit am primit receta pt procurarea Medabon! Am analizat și m-am informat destul de mult, pe acest forum am citit toate situațiile și comentariile voastre! Și vreau sa afirm, ca toate noi suntem diferite ! Am trăit mai mult in frica și așteptarea acelor dureri, decât a durut in realitate! Mi-am luat prima pastila la orele 15 luni! Miercuri la prima ora am folosit cele 4 ovule! In 2 ore aproximativ am simțit niște crampe asemănătoare celor caracteristice menstruației. Crampele au durat in jur de 45 min - 1 h, după care pe rând încet cu încet au început sa se elimine cheaguri! Sângerările sunt moderate ! Nu am luat niciun analgezic, nu am avut senzație de voma, slăbiciuni sau diaree! Doar crampe care erau ca intensitate de la slabe pana la moderate ! Durea mult in momentul eliminării, dar nu era catastrofa ! Am avut doar o singura problema - senzația de sete ! Am băut cam 3 litri de apa, aveam o sete nebuna !
Sa nu va faceți griji și teama din timp! Sa aveți un medic de încredere care sa va ghideze și sa va îndrume! E bine sa luați in calcul și alte păreri, însă frica ca puteți repeta experiența dureroasa a cuiva nu trebuie sa fie motivul alegerii avortului chirurgical care va poate lasă cu sechele pe viața! E okay sa va consultați mai întâi cu medicul Dvs, după care sa luați alegerea corecta pt Dvs! Va doresc sănătate și succes !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  • Avortul medicamentos la domiciliu după 12 săptămâni: o opțiune sigură și eficientă
  •