faringo-amigdalita

08-01-2009
ladyxz
Nu este medic/terapeut
ladyxz
Buna.
Am 29 de ani si de vreo 3 ani fac in fiecare an cate un episod de amigdalita cu febra si dureri de gat. De cateva ori mi-au aparut doar niste puncte albe pe amigdale si aveam o usoara jena la inghitit. Intotdeauna le-am tratat cu antibiotice. De obicei exudatul arata streptococ, doar o singura data a fost stafilococ.
Acum sunt din nou in tratament cu Fromilid deoarece o durere de gat suportabila si fara alte simptome care a durat 3 zile s-a transformat in a 4-a zi intr-o durere intensa la inghitire si senzatia de inflamare. Am facut febra. A2-a zi dimineata mi s-a recoltat un exudat si apoi am inceput tratam. cu Fromilid la indicatia medicului.
Azi sunt dupa 3 zile de tratament si am observat ca pe suprafata amigdalelor au aparut niste puncte (una mare alta mai mica ) albe. Mentionez ca acum 3 zile nu erau. La inghitit mai simt foarte putin o mica durere, dar nu asta ma ingrijoreaza, ci aparitia petelor albe. Este normal? Credeti ca poate fi vorba de un flegmon?(am citit in forum despre flegmonul amigdalian). Astept raspuns. Multumesc.
13 comentarii
0
08-01-2009, ora 21:19
AndreeaA21
Nu este medic/terapeut
AndreeaA21
Buna,
Petele acelea albe pot fii puncte de infectie. Daca urmezi tratament cu antibiotic e posibil ca infectia sa fii iesit la suprafata.Este o posibilitate. Mie asa mi se intampla atunci cand inca mai aveam amigdale. Daca inca nu ti-au trecut dupa ce termini tratamentul, ar fii bine sa suni totusi medicul.
Numai bine!
0
08-01-2009, ora 21:20
bebetzica
Nu este medic/terapeut
bebetzica
nu. aceia sunt nici saculeti cu puroi.se strange infectia intr.un sg loc de la antibiotic. continua sa iei antibiotic inca 2-3 zile, presupun ca asa ti.a dat medicul. daca ai dureri insuportabile ia si un antiinflamator ceva. apoi mergi la doctor..sa vezi care e motivul de apare asa des..poate ai streptococ sau deviatie de sept care are legatura cu amigdalele.
0
08-01-2009, ora 21:31
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Flegmonul apare de obicei in profunzime, la baza amigdalei, nu la suprafata.Oricum pentru mai multa siguranta mergi miine la medicul care te trateaza.Fie si pt. ca intram in weekend si sa nu trebuiasca sa astepti pina luni o clarificare
0
09-01-2009, ora 08:51
ladyxz
Nu este medic/terapeut
ladyxz
Va multumesc tuturor pt. raspunsuri. De dimineata nu mai erau punctele de puroi. Se pare ca intradevar puroiul s-a colectat si incet incet dispare. Azi merg la medic pt. aflarea rezultatului exudatului faringian, iar tratament mai fac inca 4 zile. Nu stiu ce ar trebui sa fac pe viitor, sa-mi scot amigdalele? Oare va fi o rezolvare ? Eu ma gandesc ca am imunitatea scazuta si de aceea fac infectii dese in gat. Daca scot amigdalele termin si cu infectia cu streptococ? ma gandesc ca acesta se poate localiza in faringe si tot asa o voi tine in tratamente cu antibiotice. Astept pareri.
O zi buna!
0
09-01-2009, ora 13:52
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
Daca scoti amigdalele rezolvi efectul;cauza.ramane si lucreaza insa intern.E cea mai usoara metoda pentru toti, si terapeut si pacient;nu insa pentru organism.
Asociaza Fromilidului(Claritromicina) un antifungic.Cere-l medicului in reteta!
Dupa ce termini tratamentul si in fiecare inceput de primavara si toamna fa cura cu fructe(adica zilnic mancat), neaparat adauga niste complexe cu minerale si aminoacizi.
Organismul tau consuma destul de mult energie si substante incat scade imunitatea.
Pe viitor, e bine sa previ incat sa nu mai iei antibiotice, caci prezinta un risc.Microbii capata rezistenta.
0
05-05-2009, ora 19:26
alberty
Nu este medic/terapeut
alberty
am fost operat anul trecut de amigdale dar n-am scapat fac tratament dar cam la 3-4 saptamani iar apare inflamatii dati-mi un sfat un tratament de orice tip va multumesc anticipat
0
06-05-2009, ora 09:07
ladyxz
Nu este medic/terapeut
ladyxz
Eu de cand am scris primul mesaj, din ianuarie, am facut un ultim tratament cu antibiotic pt. streptococ iar dupa mi s-a recomadat si un tratament cu nizoral. De atunci am incercat sa mananc zilnic fructe - 2 pe zi, si am urmat un tratament naturis de o luna cu gel de aloe vera de la Forever. Este foarte bun iti intareste organismul, adica imunitatea. Eu am simtit efectele. am baut o luna acel gel apoi am facut pauza. Dupa 2 luni am mai continuat inca 2 saptamani. pt. mine a fost ok acest gel, ma simt foarte bine si nici nu am mai racit. O sa mai consum probabil in toamna, atunci cand de obicei faceam aceste infectii. De retinut ca acest tratament este unul preventiv, te ajuta sa nu mai faci infectii si alte boli. Poti citi mai multe pe site-ul de la Forever Living Plants. Iti doresc multa sanatate!
0
24-07-2012, ora 15:28
AncaJ
Nu este medic/terapeut
AncaJ
Buna ziua! Acum o saptamana si jumatate am mers la medic si mi-a spus ca am farigo-amigdalita acuta...am urmat un tratament cu antibiotic(klacid), 5 zile, infectia a disparut atunci, dar acum am aceleasi simptome (febra 38-39), dureri in gat, dureri de cap! Va rog, imi puteti da un sfat? Multumesc!
0
25-07-2012, ora 14:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faringo- amigdalita se trateaza corect la ORL..
cu regim alimentar si cu tratament local ( inhalatii, gargara, spreiuri faringiene, aromoterapie)
0
25-07-2012, ora 14:02
AncaJ
Nu este medic/terapeut
AncaJ
Multumesc frumos pt raspuns! Multa sanatate si o zi buna!
0
03-06-2013, ora 22:24
raluca georgiana m
Nu este medic/terapeut
raluca georgiana m
buna... si eu am fost diagnosticata cu flegmon periamigdalian. Mai intai am luat o luna de zile tratament cu mai multe feluri de antibiotic, dar durerea nu trecea doar se ameliora pe parcursul tratamentului, dupa care revenea. Am ajuns sa nu mai pot manca nimic, sa nu dorm nopti la rand si intr-un final am solicitat o trimitere la orl, pentru a ma vedea un medic specialist. am fost internata, tratata cu cefort, dar durerea si unflatura inca mai prersista. Doamna doctor mi-a recomandat operatie, dar mie foarte frica. Am citit pe forum ca este dureroasa. dumneavoastra ce credeti, este mai bine sa mentin sau sa ma operez? astept un raspuns cat mai repede posibil. multumesc anticipat.
0
03-06-2013, ora 22:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e obligatoriu...si in i tersul tau..sa te operezi cat mai repede
de unde esti?
a durat cam mukt sa ajungi la orl
0
04-06-2013, ora 18:40
raluca georgiana m
Nu este medic/terapeut
raluca georgiana m
sunt din Botosani. Da sunt constienta ca a durat mult, dar nu este vina mea. Medicul meu de familie era convins ca poate dumneaei sa ma trateze si mi-a prescris de patru ori tratament. bine ca am cerut eu trimitere, ca si a cincea oara cand am fost tot antibiotic dorea sa-mi dea. acum m-am ales si cu o tuse seaca, nu stiu cum am reusit sa racesc! dar daca sunt nevoita, o sa ma si operez, am suportat atata timp durerea de gat, o sa mai suport un pic, dar macar stiu ca o sa-mi fie bine! multumesc mult pentru sfat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre angina (amigdalita) virală și cea bacteriană - când trebuie să iei antibiotic
  • Cercetătorii au evaluat eficiența lidocainei pentru durerile cervicale
  •