Flash-uri de lumina in ochiul drept
Buna ziua,
De cateva saptamani tatal meu vede ca un flash scurt de lumina cu ochiul drept.
Nu este constant sau definit de oboseala, nu are o repetitivitate deranjanta ci doar apare ca urma unui lasar secvential.
Nu are ochiul rosu, nu are dureri de cap sau de ochi.
Ce tip de investigatii am putea face pentru a determina daca este ceva grav sau nu.
Pot fi cauze neurologice?
Multumesc
De cateva saptamani tatal meu vede ca un flash scurt de lumina cu ochiul drept.
Nu este constant sau definit de oboseala, nu are o repetitivitate deranjanta ci doar apare ca urma unui lasar secvential.
Nu are ochiul rosu, nu are dureri de cap sau de ochi.
Ce tip de investigatii am putea face pentru a determina daca este ceva grav sau nu.
Pot fi cauze neurologice?
Multumesc
1 comentarii
Buna ziua! Ce varsta are tatal dumneavoastra? Flash/urile sau fulgerele de lumina se numesc si fosfene. Etiologia acestora ar putea fi o afectiune oculara, HTA, boala obstructiva carotidiana; va recomand consult oftalmologic care sa includa controlul TIO, campul vizual, examenul fundului de ochi( glaucom?, sindrom de interfata vitreoretiniana????-mai frecvent decolarea posterioara de vitros).Pentru a ne orienta catre un diagnostic, este recomandat sa faceti si consult neurologic si o ecografie Doppler a arterelor carotide, vertebrale, a venelor din regiunea cervicala; controlul TA, investigatii sangvine screening: HL, VSH, glicemie, Hb glicozilata, colesterol, trigliceride, uree, creatinina, acid uric, TGP. TGO, examen sumar urina; Va recomand si Difebiom luteina -1cpr pe zi, inainte de masa cu jumatate de ora, a la longue;numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Durere articulatie picior stang
- 2Epilepsie focala
- 1AVC hemoragic 60 % suprafata creierului
- 1Mâna stingă amortita tot timpul
- 2Probleme de memorie si de concentrare atentie scazuta
- 1Probleme de atentie si concentrare
- 2Ajutor! Pot lua Rabie?
- 2Nevralgie de trigemen.
- 5Interpretare RMN craniu nativ
- 2Tulburare memorie, concentrare, pulsații, "musculițe" în ochi, dureri cap, apăsare pe ochi