Gânduri distorsionate

30-09-2021
Here2
Nu este medic/terapeut
Here2
Bună.
Am mare nevoie de ajutor.
Mă consider bolnav psihic din cauza unor gânduri distorsionate şi nu ştiu la cine să apelez sau cum să rezolv problema.
Boala asta mă împiedică să-mi trăiesc viața şi chiar să scriu acest mesaj. E vorba de o frică irațională de părerile altora şi de gândurile că ceilalți mă judecă negativ atunci când fac aproape orice.
Am deprins această gândire de la mama, deoarece am stat mult cu ea, iar cu ea nu pot să vorbesc pentru că este o persoană de la țară. Am avut-o toată viața dar cred ca de-abia am remarcat-o când am devenit mai sociabil, odata cu intrarea la facultate, unde am facut deja 3 ani. Mă simt judecat sau creierul meu anticipează judecată pentru orice lucru din sfera sociala nou pe care vreau să îl fac( dar si vechi ofc).Cel mai mult mă afectează pe plan sentimental, pentru că, evident, voi fi judecat dacă invit o fată în oraş aşa că asta nu e o opţiune. Mă frustrează la maxim şi mă simt cel mai mare loser uneori fiindca la facultatea mea sunt predominant fete şi eu nu pot să fac nimic. nimic. Mai am şi alte moduri de gândire distorsionate dar acesta este cel mai apăsător. Am să încerc la psihologi dar nu am speranțe prea mari fiidncă nu cred că s-au mai confruntat. Va rog să nu veniți cu citate de genul:, , If you care about what other's think you will always be their prisoner" căci nu mă ajută. Problema aceasta este adânc înrădăcinată şi credeți-mă că am mai încercat afirmații sau videoclipuri de pe youtube şi niciun rezultat. Anything helps :(. Am 22 de ani dacă e relevant într-un fel.
2 comentarii
1
30-09-2021, ora 21:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara. Aveti dreptul la 24 de sedinte decontate pe an la psiholog, cu trimitere de la psihiatru. Psihiatru va poate spune daca e cazul de tratament medicamentos dar nu stiu daca doriti... Poate o sa va reveniti cand veti deveni independent cu totul si veti locui separat de parinti. Nu reiese exact daca mai locuiti cu mama. Ar trebui sa aveti si cu ea o discutie pe aceasta tema. Oricum ar fi, ii interziceti sa vorbeasca cu dv. pe anumite subiecte care va tulbura.
1
05-10-2021, ora 07:05
Psiholog Patru Monica Daniela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Patru Monica Daniela
Bună ziua. Prin restructurare cognitivă puteți învața să recunoașteți gândurile automate negative, distorsiunile cognitive pe care le folosiți, dar, mai ales, învățați să transformați gândurile negative în gânduri realiste. Cred ca aveți încrederea în sine destul de scăzută. Pentru a învăța cum sa gândiți realist ar trebui sa începeti un proces psihoterapeutic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetările descoperă legătura dintre atitudinea negativă și amânarea îndeplinirii sarcinilor
  •