Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 ..... 139140141 ..... 176 177 Înainte ›
0
13-01-2014, ora 10:26
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna tuturor!
Prozac, eu cred ca este bine cum pui problema in legatura cu baiatul tau, si eu insist de pe acum cu fii-mea sa invete, desi este clasa zero.
Cand ajung in weekend acasa la ea, ne jucam, dar facem si matematica, si comunicare in lb romana, si engleza, facem cumva sa le impacam pe toate, desi timpul este scurt. E adevarat, ca in timpul saptamanii lucreaza si ai mei cu ea (ai mei au fost ingineri amandoi, deci pot sa o invete foarte bine).
De aceea, Andreea, trebuie sa mergi la un psihiatru in primul rand, sa iti gaseasca un tratament care sa il suporti, reactiile tale de automutilare, si felul cum iti exteriorizezi furia au aparut ca urmare a lipsei unui tratament.
Si aici o sa iti spun ceva din propria mea experienta, am renuntat la un moment dat la tratamentul alopat pentru a urma unul homeopat, care era o apa de ploaie, practic eram descoperita in fata bolii, si am patit si eu sa am reactii violente (in autobuz m-a imbrancit o tiganca, m-am intors si am impins-o de s-a dus 3 metri in fata, este numai un exemplu), in momentul cand am reluat tratamentul alopat, nu s-a mai intamplat asa ceva.
Deci fa-ti un bine si accepta sa urmezi un tratament, te vei limpezi si vei putea invata. Dupa cum vezi este din ce in ce mai grea si dificila materia in scoli, cu greu razbati acum sa iti faci un viitor invatand. Si ai grija, calmepamul, pe langa faptul ca nu inlocuieste un tratament, da dependenta si dupa un timp nu isi mai face efectul.
Marton, m-am gandit eu ca era ceva in neregula, ca nu te mai vazusem pe aici. Ma bucur ca esti bine acum, fii tare in continuare.
Ciufolici, anxiarul e anxiolitic care se ia in paralel cu un antidepresiv pe un termen de cateva luni pana se acomodeaza organismul cu antidepresivul, din cate stiu eu, deci il iei de prea multa vreme, ar trebui scos, dar nu dupa capul tau, ci dr tau trebuie sa iti faca o schema de tratament.
Eu sunt aproape bine, fara obsesii, fara compulsii, in weekend am fost perfect pana am plecat, de cum am plecat de la fata m-a cuprins o mare anxietate si au revenit la greu sentimentele de vinovatie ca nu o am cu mine, drept pt care am luat un calmepam intreg si m-am linistit.
Sanatate si ne auzim aici!
Zi frumoasa sa aveti.
0
13-01-2014, ora 13:54
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Kata, te pup! Ce frumos ca faci lectiile cu fetita ta.

va pup pe toate si aveti grija de voi!

Andreea, considera si mesajul meu cu antidepresivul sirop. Important este sa te simti mai bine ca sa poti vedea lucrurile si din alt punct de vedere.
Marton, sanatate multa!

Aveti dreptate cu cartea, din pacate este greu. Ce sa zic, eu am un copil cuminte, nu imi face nici un fel de problema si este si foarte ascultator. Dar cu cartea sau cu cititul e jale, n-ar face un efort. Mie mi-e ciuda ca anii trec rapid si sa ajunga sa nu deschida gura, sa nu stie sa poarte o discutie intr-un domeniu, istorie, geografie, agricultura ce-o vrea el, numai sa stie sa deschida gura.
Apoi vin aspectele legate de profesie, in care termina un liceu si nu stiu incotro se va indrepta. Ajungi sa il angajez la un patron care sa-l exploateza 10 ore pe zi pentru un salar de mizerie. Nu imi doresc asta pentru el si cred ca nici o mama nu isi doreste asta.
Am la tara de unde sunt, am rude, vecini, care vin la mama si ii spun, "ce bine de tine ca uite te ajuta fata/fetele ca au invatat carte, ai mei daca nu le-au placut cartea nu au cu ce sa ma ajute". Imi creste inima de bucurie ca mama e fericita pentru noi.
Pe mine ma bucura lucrurile astea simple in viata.
Nu vreau sa ma ajute copilul meu, nu cred ca vreau acum, insa mi-ar place sa faca o scoala, sa aleaga o meserie care sa fie multumit.

Cam asta zic...

Eu sunt bine, am avut ceva obsesii pe week-end, dar am luat o benzo si am dormit mai bine. Acum, gata, la munca pe cai:)
0
13-01-2014, ora 14:03
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Zici bine, Prozac, cu cartea, si de cele mai multe ori ajungi sa ai cate un job bun datorita faptului ca ai invatat, dar sunt la fel de multe cazuri de oameni cu cate doua facultati care sunt neapreciati, sau chiar someri, deci nu este un lucru sigur ca daca "ai carte, ai parte", in tara asta, a ajuns sa fie relativ.
Ideea e ca ai un as in maneca daca ai o diploma de studii superioare, in caz contrar ai avea si mai putine sanse sa reusesti in viata.
Uite, de exemplu, dezvoltatorul de la care am cumparat eu garsoniera este rrom, ca sa zic asa, invarte "lovelele" pe degete, are zeci de blocuri construite in bucuresti si nu stie ce sa mai faca cu banii. Pun parul ca daca o avea 4 clase, mare lucru e!
Din pacate, asta e trista realitate din romanika noastra..
0
13-01-2014, ora 14:17
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Verzi tu Katy, acesti bogati sunt imbogatiti peste "noapte" (chiar ca acea noapte a durat 1-2 ani, vezi anii 2007-2008) datorita buum-ului imobiliar, coruptiei si mediul economic prielnic. Au fost mai multe perioade isotorice in care preturile au crescut fara masura, lasand apoi milioane de oameni pe drumuri cu multi milionari fara un sfantz in buzunar.

Acesti falsi milionari, decare inca ne lovim la tot pasul, au pierdut si vor continua sa piarda, De ce?
Simplu, ei nu au facut nimic durabil, nimic construit dupa un model economic in care sa existe un turnover previzionat si ca atare un profit crescator de la un an la altul. Aceste business-uri sunt puse pe roti dupa un plan de afaceri gandit la detaliu.

Mi-e greu sa cred ca acea persoana are habar de asa ceva.
Si mai cred ca la cati bani are si cheltuiele sunt pe masura, asa ca sunt sanse foarte mari ca el sa ramana lefter intr-o perioada relativ mica de timp.

Daca ar fi avut ceva scoala, construia ceva durabil in care profitul rasare de obicei dupa ani buni de munca asiduua.
Ma uit si eu la oameni destepti si de ce nu, imi insusesc idei de la acestia: uite Ion Tiriac, la banii lui ar putea copii sa stea sa leneveasca, insa si-a trimis copii la cele mai bune scoli din lume. Oare de ce?

Te pup
0
14-01-2014, ora 10:34
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
Va salut!

N-am apucat sa scriu dar v-am citit, cu atatea pe cap nu mai reusesc.

Andreea sper ca te-ai dus la dr sa incepi sa te linistesti.

Prozac asa este cu scoala, al meu e in cl I si pana acum a fost ok dar de ceva vreme a inceput sa fie mai greu si tot spune ca nu-i mai place la scoala ca are multe teme. El face si fotbal si acolo gaseste mai multa placere probabil. Incerc si eu sa-i explic de ce trebuie sa invete, pare ca intelege, dar ma astept ca mai tarziu, cand mai creste, sa-l ia valul si sa fie si mai greu sa invete cu atatea ispite. Om vedea cum va fi...

Katy ma bucur ca esti mai ok cu toc-ul. E greu cu copilul departe de tine, pe mine ma deprima rau chestia asta.

Marton esti un tip puternic sa ai atata optimism cu boala ta insa as vrea sa te incurajez, am o prietena care a avut cancer stadiul 4 acum 10 ani, e o tipa optimista rau si azi este foarte bine, n-a mai revenit boala. La fel si soacra mea, acum 5 ani a avut, ea se roaga foarte mult si merge la biserica, si-a gasit linistea acolo si are o atitudine pozitiva tot timpul. Este bine si ea, analizele sunt f bune.

Azi ma duc si eu la dr prima data la dr, sper sa fie ok.

Sanatate multa va doresc!
0
14-01-2014, ora 11:30
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Bafta la dr, sorana, sa ne povestesti si noua cum a decurs sedinta.
Marton, tu si lucrezi?
Prozac, ce mai zici, mie mi-e un somn de pic. Am inceput sa fiu ft anxioasa seara, fara obsesii/compulsii, anxietate pura..
0
14-01-2014, ora 11:43
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salutare

Sorana, bafta la dr sa ne zici cum a fost. Eu iti tin pumnii, totul va fi bine!
Marton, ce faci, cum te simti?

Kata, si eu aseara am fost mai anxioasa. Sincer n-am mai avut anxietate de hat, de o perioada buna de timp. Eu cred ca si vremea ne influenteaza, chit ca e frumos afara, nu este vremea cum ar trebui sa fie. Zic si eu...
Uneori ma ia un perfectionism iesit din comun si pentru ca nu-s lucrutrile asa cum trebuie, ma ia o stare de agitatie interioara, alteori las lucrurile sa decurga normal.
Nicicum nu-i bine, dar nu ne lasam si mergem mai departe!
0
14-01-2014, ora 13:41
ciufolici
Nu este medic/terapeut
ciufolici
Dragilor, puteti sa imi dati si mie un raspuns legat de Anxiar la intrebarea pusa acum doua zile?Multumesc
0
14-01-2014, ora 13:44
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Eu ti-am dat, citeste mai sus.
0
14-01-2014, ora 14:15
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Anxiar e o benzodiazepina si se da numai pe termen scurt. NU SE RECOMAND sa fie luat pe term lung pentru ca da dependenta.
0
15-01-2014, ora 09:56
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
Salutare!

Am fost la dr, o tipa tanara si deschisa, mi-a facut o impresie relativ buna, am vb cu ea mult. dupa cum i-am povestit, nu mi-a dat deocamdata antidepresiv, xanax la nevoie si calciu si magneziu cateva luni sa ma echilibrez dupa sarcina si alaptat, mai ales ca n-am luat suplimente demult. Mi-a zis ca starile astea care au revenit pot fi cauzate de niste lipsuri din organism si atunci corpul iti spune ca ceva nu e in regula si sa activeze chestii mai vechi. Ar trebui sa merg si la endocrine sa vad putin si tiroida ca sa eliminam niste cauze. Nu sunt acum intr-o stare nasoala ca sa-mi dea antidepresiv, cica sa incercam asa pt inceput si daca nu merge, trecem la el. Foarte important i s-a parut ca am reusit sa trec singura peste primul episod, care e cel mai greu, fara medicamente, asta inseamna ca mi-am gasit singura calea si e de bine pentru ca am invatat din asta. Ar trebui sa luptam impreuna - eu cu ea - in continuare sa gasim calea de a-mi fi bine, pas cu pas, insa nu s-a aruncat din prima la medicamente, avand in vedere ca lucrez, sunt tanara, am putere sa lupt si stiu despre ce e vorba. Mi-a dat sa citesc o carte, mi-a imprumutat-o ea, se numeste "101 povesti vindecatoare pentru adulti", apoi sa o tin la curent cu starea mea. Daca am bani de terapie, ea imi recomanda pe cineva, deocamdata sa vad cum merge cu ea, nu am timp de terapie acum. Sa am activitate cat mai multa sa se descarce serotonina cat mai natural si sa nu am timp de ganduri. Asa per total, sunt si eu multumita, a fost cumva in asteptarile mele, desi nu i-am spus eu ca ma cam tem de medicamente.

Voi ce ziceti de asta?
0
15-01-2014, ora 11:45
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Sorana, mie imi plac doctorii care nu se reped din prima la pastile. Sincer.
TOC are diferite grade de severitate si unele din ele pot fi trecute numai cu terapie. Asa ca esti pe drumul cel bun.

Sunt pe net niste metode de relaxare care ajuta atunci cand esti anxioasa si incordata, daca ai vreme sa le inveti este bine sa dai o cautare: Metoda Linden, despre aceasta vorbesc.

Eu nu sunt ok de cateva zile, am o anxietate mare, e drept ca mi-am propus sa refac niste lucruri ramase restante de anii trecuti si ma rog la Dumnezeu sa iasa bine.
Tineti-mi pumnii!

va pup
0
15-01-2014, ora 12:28
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Hello!
Am venit si eu de la dr.
I-am spus ca nu ma simt bine, ba chiar dimineata aveam senzatia unui atac de panica, dupa ce toata noaptea am tremurat.
In locul seroxatului mi-a dat serlift, + un antipsihotic ft slab sub forma de sirop, rispolept. Si m-a conditionat cu psihoterapia.
M-am gandit, o sa ma duc de 2 ori pe luna si gata, n-o sa mor fara 160 lei in portofel, macar sa nu zic ca nu am incercat.
Anxietatea mea e la nivel inalt, ma bucur ca mi-a schimbat tratamentul ca nu mai mergea.
Sorana, sunt de acord cu dr ta, si eu am incercat intr-o prima faza sa ma mineralizez si vitaminizez, mergand pe ideea ca e posibil sa am ceva lipsuri in organism, dar nu a functionat drept urmare am trecut pe tratament.
In cazul tau e foarte posibil sa mearga, dat fiind ca ai rezistat asaltului anxietatii fara ajutor medicamentos.
Eu iti urez succes sa reusesti fara sa folosesti medicamente, asa e ideal.
Prozac, nu cumva ar trebui sa schimbi si tu ceva la tratament? As vrea sa te intreb ceva, pe tine te-a conditionat dr tau cu psihoterapia? Mie nu prea mi se pare ok treaba asta, poate chiar nu am bani, chiar dc nu vin niciodata cu mana goala la consultatie, chestia ca nu o sa mai am bani de buzunar sa-mi mai iau una alta ma deprima rau.:(
0
15-01-2014, ora 12:57
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
Prozac ai cumva metoda Linden salvata? O tot caut si nu gasesc nimic in romana, deocamdata nici in engleza. Tin pumnii sa iasa totul asa cum ti-ai propus, insa, daca nu iese, nu te stresa prea mult ca-ti face rau.

Katy doamne ajuta sa-ti mearga tratamentul, iti tin pumnii. Nu e chiar ok sa te conditioneze dar ma gandeasc ca asa vede ea ca te ajuta. Daca te duci, trebuie sa crezi si tu ca o sa-ti faca bine, altfel pleci din start cu un minus. Eu tot timpul in astia 13 ani, ma gandeam ca o mai duc asa si la nevoie ma duc la dr ca o ultima salvare, cred ca m-a si ajutat asta pentru ca aproape cand sa ma duc, ma lasau starile nasoale.
0
15-01-2014, ora 13:24
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Multumesc!
Prozac, daca o ai salvata trimite-mi-o si mie te rog.:)
0
15-01-2014, ora 15:04
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Si tot navigand pe forum, am gasit o chestie dubioasa, mai precis, din anxietate se poate ajunge la schizofrenie? Chiar asa?!?!
0
15-01-2014, ora 23:24
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Neh Kata, acum esti tu anxioasa si anxietatea iti aduce ganduri negative in cascada. Nici vorba de asa ceva.
Fetelor, va trimit cartea, am un pdf, cineva mi l-a trimis si mie mai demult, asa ca vi-l dau cu mare placere.

Nu Kata, pe mine nu m-a conditionat dr meu. Mi-a sugerat, a spus ca ma poate ajuta si atat. Eu nu am mai fost acum caci sunt dupa concediu si nici eu nu stau grozav cu banii (ma costa cam 4 milioane pe luna).

Este ok sa te duci, dar sa nu fi conditionata, asta mi se pare deplasat. Te duci ca te duci tu, nu ca te obliga cineva.
Mai cere pareri, nu te lua numai dupa mine.

O seara frumoasa

ps:azi la munca am avut mult de munca, dáia am raspuns asa tarziu.
0
16-01-2014, ora 11:33
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
Buna fetelor,

Prozac saru-mana mult, cum sa-ti dau adresa de mail? Pe privat?

Katy si mie mi-a zis dra ca nu se agraveaza boala, isi face de cap din cand.

La voi cum se manisfesta anxietatea asta, are legatura cu toc-ul? Sau e ceva generalizat. Pe mine nu ma deranjeaza de obicei decat cand se ajunge la toc. Anxioasa am fost tot timpul. Ma am niste stari de deprimare uneori care ma deranjeaza.
0
16-01-2014, ora 11:45
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna!
Azi voi incepe noul tratament cu serlift, dimineata nu am luat seroxatul, si ma simt extraordinar de bine. Imi vine sa nu mai iau nimic, parca sunt iar eu, cea fara anxietati.
Prozac, multumim mult, iti las pe prv adresa mea de mail.
In privinta anxietatii la mine se manifesta ca o incordare puternica, un stress imens pe suflet, iar capul imi vajaie de ganduri negre, ca nu pot face aia, ca nu o fac pe ailalta, ca nu sunt buna de nimic, ca dau gres, si devin si nervoasa, irascibila, ma inchid in mine si nu mai comunic.
Tocul apare cand nu ma astept, si azi am ciuntit nitel din par, dar este drept ca nu mai sunt atat de scurt cum eram, in schimb am luat un alt obicei ciudat sa imi musc din buza de jos cand ma apuca anxietatea, incerc din rasputeri sa opresc manifestarea, cateodata merge, cateodata nu.
Cam asa..
0
16-01-2014, ora 20:57
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Eu am fost azi la psihiatru si mi.a dat zoloft cu xanax...m.am simtit foarte rau azimineata
0
16-01-2014, ora 21:46
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Andreea i-a tratamentul asa cum ti-a fost dat. Daca vrei o viata normala, poate nu ar fi cazul sa asculti ce spun ceilalti!

Sanatate si va fi bine!
0
16-01-2014, ora 22:11
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Andreea, mai incearca 2-3 zile cu doze injumatatite si daca tot nu te simti bine cu ele mergi sa-ti schimbe tratamentul ! Sertralina e un medicament destul de prost cu care nu multi se simt bine, insa exista multe alternative la el !

Bafta !
0
17-01-2014, ora 01:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stie cineva cum se numeste Tulburarea obsesiv compulsiva in limba spaniola si un site spaniol in care sa gasesc topicuri despre aceasta boala ?
0
17-01-2014, ora 07:51
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Trastorno obsesivo-compulsivo.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/obsessivecompulsivedisorder.html
0
17-01-2014, ora 10:29
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
Andreea ti-a fost rau de la tratament sau ai fost la psihiatru ca te-ai simtit mai rau? Nu e clar...
Mie mi-a zis dra ca sunt 2 tipuri de antidepresive, care agita si care te moaie de tot, depinde de fiecare care i se potrivesc. Eu nu am experienta despre tratamente, nu am ce sa zic.

Aseara nu prea am dormit bine, m-au laut iar fricile de ganduri, desi cateva zile am fost mai ok. O sa treaca. N-am luat inca xanax, mai iau cate un sedatif pc si ma ajuta insa o sa iau si xanax daca e nevoie.

Prozac am primit cartea, multumesc mult de tot! Incerc sa o citesc cand am timp.

Katy cum te simti de la noul tratament? Cred ca e bine sa nu bagi in seama si sa nu te analizezi prea mult acum la inceput ca sa te obisnuiesti mai repede cu medicamentele. Activitatea multa te scapa de grija asta. Eu zic ca ma stiu pe mine cum fac. Sanatate!
0
17-01-2014, ora 11:21
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Sorana, cam asa e. Sunt depresivi, care nu au energie sa faca nimic si ajung sa nu se mai poata da jos din pat, unii dorm si 20 de ore/zi, si sunt depresivi care au anxietate si devin foarte agitati, nu pot dormi si e bine sa-i mai "inmoaie" putin.

Sorana, incearca sa inveti sa te relaxezi, sunt si mici filme pe net in care te invata cum sa faci asta. Si nu se intampla nimic daca iei Xanax, o sa vezi ca te linisteste placut.

Eu sunt bine, am doremit mai bine, a trecut noaptea foarte repede, de dimineata ma simteam super bine. Sunt mult mai bine.

Acu ce sa zic, poate am si oarecare experienta, sunt ani de zile de boala si m-am invatat cum sa gestionez aceste stari.

Va pup, ma duc la trebi.
Kata ce faci bre?
0
17-01-2014, ora 21:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ prozac

Muchas gracias. : *
0
19-01-2014, ora 10:17
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Buna dimineata
Eu ma simt putin mai bine azi, sper sa nu ma ia iar fricile...Mai nou imi este foarte frica ca voi ramane cheala..Mi-a dat o doamna psihiatru foarte draguta un tratament mai ok si ma simt mai bine, setralina stiu ca isi face efectul dupa 2 saptamani, dar nu a avuut reactii aadverse, probabil si din cauza ca mi.a dat xanax de 3 o jumate dimineata, jumate la pranz si una seara:))) am inceput sa dorm si la pranz de cateva zile:)))
0
19-01-2014, ora 19:13
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna!
Eu am crezut ca dau coltu de la antipsihotic, mi-a fost atat de rau ca nici la servici nu am ajuns, se invartea totul in jurul meu n-am mancat n-am baut numai la baie ma duceam din cand in cand si am dormit 48 ore.
Deci nu vreau sa mai aud in viata mea de antipsihotice, nu am mai fost niciodata in halul asta, sunt asa de suparata...
Azi sunt bine, desi 100% nu mi-am revenit, inca mai am o moleseala, dr mea vroia sa-mi dea medical, dar refuz sa devin leguma, vreau sa traiesc, nu sa zac..
Deci sapt asta care vine merg la psiholog, sunt gata sa aloc bani pt 2 sedinte pe luna, daca si madam psiholog este de acord, vom vedea.
Sanatate si o seara buna tuturor, si atentie mare la ce medicamente luati, se pare ca unele din ele sunt de-a dreptul periculoase.
0
19-01-2014, ora 19:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ katy_p

Depinde de medicament, de doza pe care ti-a dat-o...
Efectul sedarii mai trece in timp.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 ..... 139140141 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: