hirsutism - am nevoie de ajutor

111 comentarii 1 23 4 Înainte ›
1
20-01-2009, ora 12:39
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna ziua!
Imi cer scuze ca nu v-am rsp la timp, insa ieri nu am avut timp!

Mi-ati pus niste intrebari la care in mod normal nu rsp pentru ca nu sunt medic si nu am dreptul sa confirm sau nu, ceva de care nu sunt 100% sigur!
Intr-adevar aveti chisturi, dar dupa cum v-am spus se pot trata!
Exista posibilitatea sa nu aveti ovarul stang, asa cum exista si la barbati posibilitatea sa se nasca fara un testicul, nu este imposibil, dar este rar! este posibil de asemenea sa fii zis medicul asta di lipsa de interes, dar in nici un caz nu s-a vazut ca era plin de chisturi.
Endomentrul se ingroasa sub influenta hormonilor si o "face" de cele mai multe ori pentru a se pregati pentru o posibila sarcina. In cazul in care nu ramaneti insarcinata (sarcina nu se instaleaza din diverse motive obiective), endometrul se dezintegreaza si de cele mai multe ori este eliminat prin vagin in timpul estrului (menstruatiei). Exista sanse foarte mari sa faceti endometrioza, va rog sa consultati un medic ginecolog, endocrinolog si/sau internist.
Un internist extraordinar care v-ar putea trata va pot recomanda eu, chiar si un endocrinolog, dar un ginecolog nu cunosc decat unul care este foarte flegmatic si are pretentii financiare colosale, si atunci, nu "vede" nici o recomandare din partea mea.

Chistul Naboth, este de obicei mic si nu antreneaza durere sau disconfort; mai este numit si ou al lui Naboth. In cazul colului, exista glande cervicale care au o functie de secretie. Obliterarea lumenului canalelor acestor glande cercicale conduce in final la retentia mucusului secretat si la aparitia chisturilor Naboth, dar dupa cum v-am spus sunt inofensive pentru ca nu antreneaza nici o durere si nu necesita nici un tratament.

Cu multa placere,

NICK :)
0
21-01-2009, ora 09:39
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
Buna

Multumesc ptr raspuns.

E ok si ceea ce-mi scrii din ceea ce cunosti. :)

Deci chistul Naboth e mic.
Poti sa mi mai spui, te rog, cate feluri de chisturi sunt ?
Ce cunosti despre suprarenale, in ce priveste modul de tratare sau reglare ?

O zi buna :)
1
21-01-2009, ora 15:13
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna!

La ce fel de chisturi de referi, numai la cele din sfera aparatului reproducator feminin, sau in general? (mai mult ca sigur te-ai referit la cele din sfera a.p.f., dar am vrut sa ma asigur).

In ceea ce priveste modul de tratare sau reglare al suprarenalelor, aceste glande sunt destul de "complicate" pentru ca sunt foarte sensibile la STRES. Un stres puternic poate epuiza complet sistemul suprarenalian, persoana fiind mai mult decat nevoita sa "zaca" la pat, comportandu-se ca un om convalescent.

In cazul tau, chiar nu am cum sa imi permit sa iti spun cum sa reglezi activitatea suprarenalei pentru ca nu ai un diagnostic concret.
DHEA de cele mai multe ori este crescut in sindromul adreno-genital cu deficit de 21 si 11-hidroxilaza, 3-betahidroxisteroid dehidrogenaza si in unele tumori.

Va rog sa va faceti toate analizele si sa mergeti la un endocrinolog pentru a vi se pune un diagnostic concret!

Cu multa placere,

NICK:)
0
21-01-2009, ora 15:21
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
Da, m-am referit la chisturile ovariene, sunt adipoase sau din carne ?
Banuiesc ca amandoua sunt tratabile...

Ms :)
1
21-01-2009, ora 18:34
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Chist (formatiune tumorala cu perete propriu si cu continut lichidian sau semilichidian) dezvoltat la nivelul ovarului. Majoritatea chisturilor ovariene sunt benigne si perfect tratabile.

Toate formele de chisturi sunt tratabile, insa tratamentul depinde exclusiv de natura lor si mai ales de cauza producerii acestora.

:-) Cu multa placere!
0
22-01-2009, ora 09:17
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
Multumes de raspuns


O zi buna :)
1
22-01-2009, ora 13:52
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Cu multa placere, dar va rog sa mergeti la un medic pt un tratament adecvat, sa nu va delasati.

Numai Bine, multa sanatate si fericire!
0
23-01-2009, ora 10:30
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
Buna

Multumesc, asa voi face, dar inclin mai mult catre un tratament naturist.
Poate acel endometru pe care il am mai ingrosat sa-si revina si cu tratament naturist, ca sa nu fie nevoie de operatie.

Multumesc inca odata de raspuns si daca mai aflii ceva noutati, poti sa-mi scrii oricand, voi citi cu interes de fiecare data.

O zi buna :)
0
27-01-2009, ora 11:39
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
Buna Nick

Iti spuneam in mesajele trecute ca mai am de facut eco suprarenala.
Rezultatul la ambele este bun, dimensiuni normale si fara noduli. (Bine, nu -ti mai spun ca la suprarenala din partea s-a uitat mai mult, pe cand la stanga a apucat doar sa spuna dimensiunile si dupa aceea a fost chemata de nu stiu ce doctor si atat... a zis ca e gata, iar restul a scris asistenta ce a csris si la cealalta...o indiferenta si o nepasare grosolana, daca procedeaza asa la o ecografie...dar la ceva mai grav...e dezastru, nici nu vreau sa ma gandesc.)
Eu nu mai inteleg nimic: DHEA-S a iesit la valori mari, cum suprarenala este ok ?

Astept raspuns.

Multumesc

:)
1
27-01-2009, ora 13:35
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna!

Chiar nu stiu ce sa va mai spun, din ce in ce sunt si mai uluit de atitudinea cadrelor medicale din Romania.
Exista posibilitatea sa nu aveti nimic patologic in sfera glandelor suprarenale si sa fie vb doar despre o dereglare generala a tabloului hormonal, dar totusi mi se pare cam mare DHEA-S...
Nu stiu daca v-am mai intrebat, unde ati facut analizele hormonale? Ati consultat un endocrinolog sa vedeti ce parere are?
Eu, sincer, nu va pot recomanda decat sa luati Donavital pentru ca are o actiune benefica de reglare la nivelul tuturor glandelor endocrine (cu predilectie ovare si suprarenale) si eventual un antiandrogen pe care vi-l poate prescrie endocrinologul sau ginecologul, precum ciproteron acetat sau spironolactona.

Numai Bine!
0
28-01-2009, ora 10:07
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
Buna

Am mers la endocrinologul de la policlinica Elias, cea din spatele Guvernului, d-na doctor de acolo mi-a dat sa fac analizele acelea la sange, analize pe care le-am facut la Synevo si ecografiile la policlinica Elias.
Inca nu am mers cu analizele inapoi la dansa, dar voi merge.
Da, DHEA-S a iesit mare, peste valoarea normala, 500 si ceva de la 360 cat este normal.

O zi buna.
0
31-01-2009, ora 19:20
ionescu camelia
Nu este medic/terapeut
ionescu camelia
buna seara nick te rog disperata sa mi citesti mesajul meu si sa ma ajuti daca poti in luna iunie am facut tiroidectomie pt cancer papilar tiroida apoi iodradioactiv o sedinta, dupa o luna mi sa reglat eutirox 175 mg ma simt bine la analize e bine.dar imediat au inceput schimbari groaznice...a inceput sa mi creasca mai mult par pe fata il pensez doar pe cel gros...a inceput durere slaba pelvina dr ginnecolog mia zis ca i cervicita si metroanexita am urmat trat ovule antib spalaturi dar dupa 2sapt a zis ca e trihomonas.am facut trat 20 zile in aceasta perioada ciclul doar o zi f abundent si dureri pelvine mari usturime ..am cauterizat rana dar dupa 5zile odata cu o scurgere cu sange a inceput durerea pelvina si in picioare ca un curent electric...am facut eco abdominal a iesit piatra rinichi dr de 4mm ovare od 35mm contine formatiune 14mm os formatiune20mm retrauterin...ginecologa ma trimis am facut analiza125ca///mi a zis sa vin dupa 3 sapt dar nu a mai zis cand pot face igiena intravaginala nimic pt dureri unde sa merg am 40 ani si 2 copii cel mare e asa frumos si bun ca tine te rog nu neglija acest mesaj te rog raspunde pe acest id mitu_footbalistu08..sunt de la tara nu s practica cu calculatorul
0
31-01-2009, ora 21:42
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna seara!

Va rog sa imi spuneti cu ce doriti sa va ajut si va ajut?!
Sa va recomand un medic? Sunati-o pe d-na doctor Constanta la 0751.030.553 (explicatii situatia si poate va ajuta dansa, daca nu poate, macar va recomanda pe cineva).

Numai Bine!
0
31-01-2009, ora 22:01
claudet
Nu este medic/terapeut
claudet
am facut o candida vaginala, si nu mai reusesc sa scap de ea.apare si dispare, cum iau antibiotic...reapare si ea.am luat macmiror, apoi cervucid, clotrimazol nistatin.
0
09-02-2009, ora 18:34
ionescu camelia
Nu este medic/terapeut
ionescu camelia
buna nickkkk iti multumesc dar am stat in spital si asa mi au facut teste pap test si ca125 totul e bine nu am alt cancer...dar te rog daca ai cunostinta de medicina nucleara lamurestema.in luna septembrie in urma confirmarii carcinom pkapilar tiroidian am facut osedinta de iod radioactiv acum astept o alta programare pt o scintigrafie si eventual o alta doza de iod radioactiv...te rog spune mi nu este prea mare distanta intre cele doua terapii?te rog spunemi ceva
1
12-02-2009, ora 16:35
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Stimata Doamna Camelia,

Nu am cunostinte de medicina nucleara, dar va promit ca ma documentez si va raspund in maxim 24 de ore. Numai Bine si aveti incredere, va veti face bine!

Cu multa placere,
NICK:)
1
13-02-2009, ora 16:35
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna ziua!

Am gasit urmatoarele informatii cu privire la afectiunea dumneavoastra:
Carcinomul papilar tiroidian reprezinta forma cea mai frecventa de cancer tiroidian. Frecventa pe sexe este de 3:1, in favoarea sexului feminin.
Clinic, se poate prezenta sub forma unui odul, de obicei dominant intr-o gusa multinodulara.
Ecografic, nodulii sunt solizi sau partial chistici, iar scintigrafic, sunt in general "reci".
Mijloacele terapeutice cele mai frecvente sunt:
- chirurgical (tiroidectomie);
- iradiere cu iod radioactiv (131I);
- chimoterapie;
- terapie de supresie hormonala.

In cazul dumneavoastra, va rog sa stati linistita si sa vorbiti cu medicul care va trateaza in acest moment. Nu va pot spune la ce distanta de timp se fac sedintele cu iod radioactiv, datorita faptului ca acestea sunt personalizate in functie de stadiul afectiunii, de natura, de examenul histologic (pt. evidentierea naturii tesutului) si cel citologic (pt. analiza celulelor).
Nu trebuie decat sa vorbiti pe intelesul dumneavoastra cu medicul si sa ganditi pozitiv, de restul se ocupa Dumnezeu si puterea de vindecare a organismului dumneavoastra!

Multa sanatate si fericire...;)
0
13-02-2009, ora 20:17
claudet
Nu este medic/terapeut
claudet
pt NICK. Am terminat toate investigatiile. hisutismul provine de la ovarele polichistice.la dozarea hormonala a iesit:Estradiol=24.o pg/ml(normal30-120), DHEAS-S=3.3ug/ml(0, 4-2, 17).supararenalele normale. TRAT endocrinologului: DIANE35. Ce fac? iau asa sau merg pe naturist?Astept raspuns UUURGENT. multumesc
1
13-02-2009, ora 20:33
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna seara!

Puteti sa luati Diane35, dar eu daca as fi in locul dumneavoastra, as lua DONAVITAL. Intrati pe link-ul de mai jos pentru mai multe detalii.

http://www.pcfarm.ro/produs/2676/DONAVITAL

NUmai Bine si multa sanatate:)
0
14-02-2009, ora 13:18
ionescu camelia
Nu este medic/terapeut
ionescu camelia
multumesc din suflet pt bunatatea ta asa cum ti am spus am stat internata pt dureri...la eco abdominala imi iese ficat usor marit cu aspect hepatohepatic16mm rinichi dr piatra de 4mm ovar st chist 12mm rinichi st chist parapielic 28mm ////nu ma sperie dar am dureri in zona inghinala si picioare nu mai zic la medici pt ca atunci cand am fost la spital m au tinut 32ore in smurd si mi au facut morfina pt a mi calma durerile dar nu si au dat interesul sa vada de unde vin acele dureri...dr meu endocrin ma trimis la gastroenterologie au zis ca sunt hemoroizi interni dar fara consult doar verbal...am luat tratament dar nu e nici o ameliorare iar eu am durerile mai ales cind merg sau stau in picioare o durere interminabila parca as avea curent in picioare.am uitat ginecologic se vede doar uterul un pic marit iar prima eco suna asa ovar dr contine form 20mm ovarst form 14mm dupa 3zile doar ovar st form 12mm apoi dupa 3zile doar uter marit meteorism ce sa mai cred ?te salut si ti multumesc pt rabdarea si ajutorul tau dat semenilor tai si un simplu salut si stim ca este cineva alaturi...te admir pt ceea ce faci
1
14-02-2009, ora 23:19
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna seara D-na Camelia,

Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase, sunteti o persoana cu mult bun simt, credincioasa, care merita tot ce-i mai bun.
D-na Camelia, credeti ca ati putea sa ajungeti in Bucuresti? Am un medic internist fantastic de bun, sunt sigur ca va poate ajuta din toate punctele de vedere. Ar fi perfect pentru dumneavoastra. Va spun asta pentru ca dansa consulta un pacient si 2 h (il analizeaza din cap pana in picioare, atat de perfectionista si abila este) si si da foarte mult interesul, face tot ce ii sta in putinta, pentru ca pacientul sa plece foarte multumit. Astept rsp. dvs si va voi da numarul de telefon.
Se poata sa fie si meteorism, dar nu cred pentru ca acesta se manifesta de obicei prin senzatii de plenitudine gastrica (va simtiti umflata, ca si cand ati fi mancat foarte mult), flatulenta (multe gaze), eructatii (ragaieli)si nu numai...dar, tot ce se poate, exista si sansa sa fie un meteorism mai atipic, dar repet, nu cred!

Va multumesc inca odata pentru toate cuvintele frumoase si sa stiti ca si eu va admir; va admir pentru curaj, ambitie, putere si bun simt.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea multa sanatate, ca-i mai buna decat orice altceva! Noapte Buna;)
0
15-02-2009, ora 02:35
ionescu camelia
Nu este medic/terapeut
ionescu camelia
din tot sufletul as vrea sa ajung dar pentru o perioada nu pot decide pt ca astept o alta programare la cluj pt o alta doza de iod de e necesar si pe o perioada de o luna nu iau doza de hormoni si mi ar fi greu sa merg pt ca o perioada esti confuz ai ameteli etc..eu sunt din iasi ...iti multumesc de efortul tau si ti marturisesc datorita acestor sfaturi pe care le astept de la tine am invatat sa scriu si sa trimit singura mesajele...ii multumesc lui dumnezeu si l rog sa te ocroteasca de rau multumesc pt tot
1
16-02-2009, ora 15:43
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna ziua!
Va cred, asa este, dar nu-i nimic, fiti puternica si totul va fi bine...
Ma bucur ca ati invatat sa scrieti singura mesajele (nimeni nu se naste invatat, cu timpul invatam citind sau practicand), bravo!
Multumesc pentru toate gandurile dvs. frumoase si sincere.
Daca vreodata veti mai avea nevoie de ajutor, va rog sa nu ezitati sa apelati la mine!
V-as ajuta si financiar (presupun ca tot ce faceti(analize, tratamente etc.), nu sunt tocmai ieftine), dar in acest moment, trec printr-o perioada nu tocmai buna!

Numai Bine, multa sanatate si Dumnezeu sa va binecuvanteze!
0
18-02-2009, ora 08:57
ionescu camelia
Nu este medic/terapeut
ionescu camelia
multumesc de urari si eu am o deviza tot raul e spre bine iar financiar iti spun drept cam nu prea fac cadouri dr lor altfel as fi un om terminat slava domnului ca intro lume asa rea mai sunt si oameni ca tine slava domnului te voi mai necaji dar dupa incerc sa ma documentez si cand nu reusesc iti cer ajutor sanatate
1
18-02-2009, ora 16:13
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna ziua!
Multumesc, sunteti o femeie cu mult bun simt si cu cei 7 ani de acasa, foarte bine consolidati.
Ma bucur ca nu dati cadouri medicilor, nici nu aveti de ce, cu atat mai mult cu cat nu sunt nici foarte competenti.
Va doresc numai bine si multa sanatate. Pe curand!
0
18-02-2009, ora 23:29
madi.v
Nu este medic/terapeut
madi.v
Buna seara
Am facut un set de analize din care imi reiese nivelul testosteronului (m.r) 36, 70 ng-ml. Imi poate spune cineva ce implica asta? Banuiesc ca nivelul este enorm de mare. Multumesc
0
21-02-2009, ora 14:11
diana ioana
Nu este medic/terapeut
diana ioana
Buna ziua, sunt diana ioana, am 35 ani, as dori un copil, insa dupa o extrauterina pe partea dreapta anul trecut e mai greu.analize hormonale- dhea crescut, probabil ovare polichistice(am facut echografii, nu e tipic ovar polichistic) dar hirsutismul e prezent, si am inceputde la 1 februarie tratament naturist: donavital, amestec pulberi cretisoara, napraznic, marar, zmeur si branca ursului cu anason, germopreparate plop si tinctura propolis, si pelinga folosesc 2 litri pe zi ceai sano ganoderma si 1l ceai din amestec de cretisoara, galbenele, urzica alba moarta, coadasoricelului.Precizez ca nu am refacut analizele hormonale, astept citeva luni de tratament si dupa voi reface analizele.Alimentatia e destul de sanatoasa, maninc ocazional carne de doi ani, dar doar pasare, vita sau oaie, fara carne de porc, iarocayional salam si carnati de casa.Pina acum doi ani am fost lacto-vegetariana si mincam doar peste.
As dori sa comunic cu NICK.Astept raspuns.
1
21-02-2009, ora 18:30
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna seara!
Madi.v, in cazul in care testosteronul este peste limita normala (nu ati precizat valorile de referinta pe care fiecare laborator le are, fiind in general diferite), va rog sa consultati un endocrinolog pentru a vedea daca nu suferiti de Sindrom Stein (ovare polichistice).

Dna Dana Ioana, tratamentul pe care il luati acum, este foarte bun, cu atat mai mult cu cat mancati si sanatos!
Va doresc multa sanatatate amandurora si mult noroc!
0
13-04-2009, ora 12:37
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
Buna Nick

Uite, vreau sa te mai intreb in legatura cu produsul Donavital, pe prospect scrie ca are 35% alcool etilic. Ca si cantitate recomandata pe zi sunt doar 4 ml diluati cu apa.
Tu ce parere ai, ca totusi, intr-un produs naturist sa fie si alcool ?
Cand ai timp, astept raspuns.

Ms :)
1
13-04-2009, ora 17:46
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna Jolye!

Chiar m-am gandit la tine ieri, ma intrebam ce mai faci, cum te mai simti...?
Da, intr-adevar, contine alcool etilic, dar nu-ti face griji, diluat nu-ti face niciun rau...acest alcool etilic este alcool alimentar pe care-l gasesti si in orice gemoderivat si extract hidroalcoolic; ia-l cu incredere...

Iti doresc niste Sarbatori de Pasti minunate, patrunzatoare si fericite. Dumnezeu sa fie cu tine si sa-ti calauzeaza toti pasii prin viata! Numai Bine :)
Adaugă un comentariu / răspuns
111 comentarii 1 23 4 Înainte ›

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.